زیر ساخت شبکه چیست؟ در ابتدا میخواهیم شما را با معنی این عبارت اشنا کنیم. زیرساخت شبکه نقش مهمی در سیستم های فناوری اطلاعات دارد. زیرساخت شبکه به منابع سخت افزاری و نرم افزاری اطلاق می شود که اتصالات و ارتباطات اینترنتی را در سراسر شبکه امکان پذیر می کند. زیرساخت شبکه مسیر ارتباطی بین کاربران، فرآیندها، برنامه ها و خدمات را با شبکه های خارجی یا اینترنت فراهم می کندکه این کار به وسیله ی تجهیزات شبکه انجام می گردد.
تعریف زیر ساخت شبکه چیست؟
زیر ساخت شبکه چیست؟ یک شبکه کامپیوتری از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که هر یک از این قسمت ها در زیرساخت شبکه به دو گروه تقسیم می شوند. گروه اول شامل زیرساخت های فیزیکی مانند کابل شبکه ها، کارت های شبکه، روترها و اکسس پوینت ها و غیره است. و گروه دوم شامل زیرساخت های منطقی مانند سرویس DNS، پروتکل های شبکه و … می باشد.
شناخت زیرساخت فیزیکی شبکه و زیرساخت منطقی آن بسیار مهم است. همه اینها با هم به ما می گوید که زیرساخت شبکه چیست و دقیقاً در مورد چه چیزی صحبت می کنیم. هر کدام از این قسمت های شبکه وظیفه خاصی برای پشتیبانی از شبکه دارند و برای کار خاصی در شبکه ساخته شده اند که به آن می پردازیم.
سخت افزار شبکه علاوه بر ارائه ابتدایی ترین اتصال، وظایف تخصصی را نیز به سرعت انجام می دهد. برای مثال، روترها و اکسس پوینت ها و فایروالهای سختافزاری دارای اجزای جداگانهای هستند که آنها را قادر میسازد تا ترافیک بیشتری را در هر ثانیه نسبت به نرمافزارهای اجرا شده روی سرورهای استاندارد پردازش کنند.سخت افزار مهمترین بخش هر شبکه است. با این حال، هیچ شرکت مدرنی تنها به سخت افزار شبکه اختصاصی تکیه نمی کند. این نوع زیرساخت باید با اجزای سطح بالاتر نیز مرتبط باشد.
سخت افزار شبکه شامل موارد زیر است. شامل:
- روترها
- کارت های شبکه
- روترهای بی سیم
- سوئیچ شبکه
- کابل شبکه ها
در حالی که سخت افزار شبکه اساسی ترین و حیاتی ترین وظایف را انجام می دهد، نرم افزار شبکه وظایف پیچیده تر و سریع تری را انجام می دهد. به عنوان مثال، دستگاه های امنیتی شبکه (مانند سیستم های تشخیص نفوذ) اغلب در قالب نرم افزار شبکه ارائه می شوند. نرم افزار شبکه شامل موارد زیر می باشد:
- عملیات و مدیریت شبکه
- سیستم های عامل
- برنامه های امنیت شبکه
بخش های مرتبط با زیر ساخت شبکه چیست؟
زیر ساخت شبکه چیست؟ و عناصری که زیرساخت منطقی یک شبکه را تشکیل می دهند عبارتند از: پروتکل های شبکه، خدمات DNS، مدل های آدرس دهی IP، خدمات دسترسی از راه دور و پروتکل های امنیتی.
پروتکل شبکه یکی از بخش های مهم در ساخت زیرساخت شبکه است. کامپیوترهای موجود در شبکه همگی قادرند بر اساس پروتکل های از پیش تعیین شده با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و این پروتکل شامل مجموعه ای از قوانین کلی یا مجموعه ای از روال های قابل استفاده در شبکه است که سیستم از آنها برای انتقال اطلاعات و ارسال داده ها استفاده می کند. شاید یکی از مواردی که در پشتیبانی شبکه کمک زیادی به ما می کند برای دانستن زیرساخت شبکه، این پروتکل ها باشد.برای درک بهتر نحوه عملکرد پروتکل در سرویس های شبکه، باید یک سری مدل های شبکه معمولی را بشناسیم که معماری شبکه را توصیف می کنند. مدل OSI این مدل شامل هفت لایه است که برای توصیف فرآیندهای مرتبط با ارتباطات استفاده می شود. در واقع می توان گفت که هر یک از این لایه ها وظیفه انجام یک سری فرآیندهای خاص را بر عهده دارند که ملاک و شاخص اصلی تقسیم بندی آنها بر اساس عملیاتی که در هر لایه باید انجام شود. مدل OSI به عنوان یک مرجع کلی برای درک عملیات مرتبط با ارتباطات استفاده می شود.
ارسال و دریافت توسط لایه های مربوطه در سیستم فرستنده و گیرنده انجام می شود. داده ها توسط یک برنامه و گاهی اوقات توسط کاربر تولید می شود، مانند یک پیام الکترونیکی. شروع ارسال داده ها از لایه نرم افزار و سپس با حرکت به پایین در هر قسمت عملیات مربوطه انجام می شود و اطلاعات به بسته های اطلاعاتی قبلی اضافه می شود.
پروتکل TCI/IP
این پروتکل استاندارد فعلی برای شبکه های بزرگ است. اگرچه این پروتکل به کندی کار می کند و نیاز به استفاده از منابع بیشتری دارد، اما به دلیل مزایای بالای آن مانند قابلیت مسیریابی که در اکثر پلتفرم ها و سیستم عامل ها استفاده می شود، همچنان در استفاده از پروتکل ها پیشتاز است. همچنین می توانید با موقعیت Subnet Mask متوجه شوید که کدام قسمت از شبکه با شماره شناسایی (ID) هر قسمت IP و کدام قسمت مربوط به شماره شناسایی کامپیوتر یا همان هاست است. اکنون می دانید که اجزای زیر ساخت شبکه چیست؟ و با این دانش می توانید عملکرد بهتری به شبکه خود بدهید.
زیر ساخت شبکه چیست؟ و اهمیت آن
زیر ساخت شبکه چیست؟ هنگام شروع یک کسب و کار یا فعالیت، باید از دستگاه ها و تجهیزات مناسب برای ایجاد یک شبکه پایدار استفاده کنید. این امر مستلزم داشتن یک زیرساخت شبکه با قدرت بالا و کاملاً ایمن است. اگر زیرساخت مناسبی را فراهم نکرده باشید معمولا با مشکلات امنیتی و همچنین بی ثباتی شبکه مواجه می شوید که می تواند منجر به نارضایتی کاربران شما و در نهایت بی اعتبار شدن برند شما شود، اکنون باید هزینه زیادی را خرج کنید.
برای بازیابی اعتبار خود بیشتر خرج کنید، پس بدانید که زیرساخت شبکه بسیار مهم است و باید به افراد با تجربه سپرده شود. شما با داشتن زیرساخت شبکه ی مناسب می توانید ارتباط خوبی بین سیستم ها و دستگاه های موجود در شبکه برقرار کنید و با خیال راحت و با امنیت بالا به کاربران خود خدمات ارائه دهید.
ایجاد یک زیرساخت شبکه ایمن زمان خرابی را کاهش می دهد و تضمین می کند که بهره وری تا حد امکان پایدار باقی می ماند. مقیاس پذیری. یک زیرساخت شبکه قوی و قابل اعتماد از رشد و توسعه کسب و کار شما بدون نیاز به طراحی مجدد شبکه پشتیبانی می کند.یک شرکت خوب سازماندهی شده می تواند تقاضای مشتری را به موقع ارائه دهد. سفارشات دریافتی و کنترل موجودی را می توان در یک جریان با یک شبکه گسترده تنظیم کرد. بدون شبکه قوی، دسترسی ضروری به اطلاعات ممکن است از بین برود یا به تاخیر بیفتد.
اکنون که می دانید زیر ساخت شبکه چیست؟ ، باید به شما بگوییم که هزینه زیرساخت شبکه شامل مجموعه ای از هزینه های سرور، هزینه کابل، هزینه های نرم افزار امنیتی و هزینه های راه اندازی و در نتیجه هزینه های پشتیبانی شبکه است.