نمایش 1–16 از 120 نتیجه

فیلتر های فروشگاه

کابل شبکه، در واقع کابل شبکه را سیم های مسی و شیشه ای تشکیل می دهند. از انواع کابل های شبکه برای اتصال و انتقال داده ها بین رایانه ها، روتر ها، سوئیچ شبکه و شبکه های ذخیره سازی استفاده می شود. کابل شبکه را می توان به عنوان رسانه ای در نظر گرفت که داده ها در آن جریان می یابند و از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می شوند.

معرفی کابل شبکه

کابل شبکه، همانطور که می دانید کابل شبکه سخت‌افزار شبکه‌ای هستند که برای اتصال یک دستگاه شبکه به سایر دستگاه‌های شبکه یا اتصال دو یا چند رایانه برای اشتراک‌گذاری دستگاه‌هایی مانند چاپگر یا اسکنر استفاده می‌شوند. انواع مختلفی از کابل شبکه مانند کابل کواکسیال، کابل فیبر نوری و کابل های جفت تابیده بسته به توپولوژی، پروتکل و اندازه شبکه استفاده می شود. پچ کورد شبکه، نوع خاصی از کابل شبکه است که معمولاً برای اتصال دستگاه‌ها به سوییچ‌ها یا روترها استفاده می‌شود.

کابل شبکه برای مسافت های کوتاه در ادارات و جعبه های سیم کشی استفاده می شود. اتصالات الکتریکی با جفت پیچ خورده یا کابل کواکسیال در داخل خانه استفاده می شود. کابل فیبر نوری برای فواصل طولانی یا برای کاربردهایی که به پهنای باند بالا یا عایق الکتریکی نیاز دارند استفاده می شود. بسیاری از تاسیسات از روش های کابل کشی ساخت یافته برای بهبود قابلیت اطمینان و نگهداری استفاده می کنند و در برخی از کاربردهای خانگی و صنعتی از خطوط برق به عنوان کابل کشی شبکه استفاده می شود.

کابل کشی جفت پیچ خورده شکلی از سیم کشی است که در آن جفت سیم (رسانای جلو و برگشت یک مدار منفرد) به منظور خنثی کردن تداخل الکترومغناطیسی (EMI) از جفت سیم های دیگر و از منابع خارجی به هم می پیچند. این نوع کابل برای شبکه های اترنت خانگی و شرکتی استفاده می شود. کابل کشی جفت پیچ خورده در کابل های پچ کوتاه و در طولانی تر در کابل کشی ساخت یافته استفاده می شود.

کابل های شبکه متشکل از چهار جفت سیم پیچ خورده است که اطلاعات را در طول شبکه حمل می کنند. بد نیست بدانید همه این جفت سیم ها حامل اطلاعات نیستند و از هشت سیم داخل کابل فقط چهار سیم حامل اطلاعات هستند. کابل شبکه از یک سوکت شبکه در انتهای خود استفاده می کند. این سوکت ها دارای هشت پین نیز هستند و باید کابل های شبکه را با یکی از دو استاندارد A یا B به داخل آنها پانچ کنید. نصب سوکت به کابل شبکه با کمک آچار سوکت انجام می شود و نیاز به آگاهی از سیم ها و استانداردهای نصب دارد.

انواع کابل شبکه

کابل شبکه، از مهمترین تجهیزات شبکه به کابل شبکه میتوان اشاره کرد. در شبکه های LAN دو نوع اصلی کابل شبکه وجود دارد. این تقسیم بندی بسته به نوع کابل انجام می شود. کابل شبکه مسی: سیگنال ها از طریق سیم های مسی با استفاده از جریان و ولتاژ الکتریکی منتقل می شوند. کابل مسی بیشتر در سیم کشی کوتاه مانند داخل داکت و بین کامپیوترها و صفحات دیواری و پچ کورد یا اتصالات اینترکانکت استفاده می شود. هرچه مس بیشتر در کابل استفاده شود، کابل شبکه از پهنای باند بیشتری برخوردار خواهد بود. کابل مسی خود نیز به دو دسته تقسیم می شود، کابل کواکسیال و کابل جفت پیچ خورده.

کابل شبکه فیبر نوری که از شیشه ساخته شده و سیگنال را با پالس ها و امواج نور منتقل می کند. کابل فیبر نوری بیشتر در اتصالات بین ساختمان ها یا ارتباطاتی که پالس ها با سرعت بسیار بالا ساخته می شوند استفاده می شود. مکان هایی که باید پهنای باند در دسترس باشد، مانند مراکز داده، یا جاهایی که باید ظرفیت بالایی وجود داشته باشد، مانند فرودگاه ها، بانک ها و غیره از فیبر نوری استفاده می شود تا حجم زیادی از داده ها به راحتی منتقل شود.

انواع مختلفی از فیبرهای نوری وجود دارد: تک حالته زمانی استفاده می شود که فاصله بسیار دور باشد. دو حالته نوع دیگری از فیبر نوری است که برای مواردی که ظرفیت بالا مورد نیاز است، استفاده می شود. سه نوع کابل فیبر نوری از نظر جنس هسته و غلاف وجود دارد: فیبر نوری با هسته و غلاف شیشه ای، فیبر نوری با هسته و غلاف پلاستیکی (POF) و فیبر نوری با هسته شیشه ای و غلاف پلاستیکی (PCF).

کابل شبکه و کلام پایانی

کابل شبکه، کابل شبکه یک بستر ارتباطی کابلی است که برای تبادل داده، اشتراک گذاری و اتصال دستگاه های یک شبکه با یکدیگر یا با شبکه های دیگر استفاده می شود. با توجه به نوع اتصال، حفاظت و اندازه شبکه، کابل های شبکه متنوع هستند (مانند کابل کواکسیال، کابل فیبر نوری، کابل جفت تابیده) و بنابراین دستگاه ها را می توان در فاصله کوتاه چند متری (به عنوان مثال از طریق یک کابل اترنت) متصل کرد. یا بیش از مسافت های طولانی (مثلاً از طریق شبکه اینترنت) متصل می شوند.

کابل شبکه بر اساس پهنای باند، سرعت، نویز، مواد پوشش دهنده و غیره به دسته های مختلفی تقسیم می شود. اما به طور معمول کابل های شبکه به دسته های Cat1 تا Cat8 تقسیم می شوند. این دسته ها از Cat1 (به اختصار رده 1) شروع می شوند و به Cat8 می رسند. هر چه کابل های شبکه طبقه بندی بالاتری داشته باشند، تکنولوژی ساخت آنها و در نتیجه سرعت انتقال اطلاعات، پهنای باند و نویز بهتر می شود.

در مورد نوع کابل های شبکه باید گفت که انواع مختلفی دارد و انتخاب نوع مناسب کابل شبکه به نوع ساختار و توپولوژی سیستم بستگی دارد. معماری سیستم و اندازه شبکه از دیگر عوامل موثر بر این موضوع است. اگرچه پروتکل استفاده شده نیز یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب کابل شبکه است. شما عزیزان می توانید برای انتخاب و خرید انواع کابل شبکه به درگاه امن ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

سوالات متداول

انواع کابل شبکه کدامند؟

به طور کلی 3 نوع کابل شبکه اصلی داریم. کابل شبکه کواکسیال، کابل شبکه جفت تابیده و کابل شبکه فیبر نوری.

برای خرید کابل های شبکه به طور کلی باید چه فاکتورهایی را در نظر بگیریم؟

نوع و دسته کابل شبکه، جنس هسته، نوع پوشش، طول و برند کابل LAN از مهمترین معیارهای انتخاب کابل شبکه می باشد.

آیا رنگ های سیم های داخلی کابل معنی خاصی دارند؟

در واقع رنگ هر یک از سیم‌ها نشان می‌دهد که آن سیم چه عملکرد و وظیفه‌ای در مدار دارد. استفاده از رنگ در ساخت سیم های برق این امکان را فراهم می کند که بر اساس ولتاژ و کاربرد سیم ها در رنگ های مختلف ساخته شوند. در نتیجه در هنگام نصب و استفاده به راحتی نوع سیم و کاربرد آن مشخص خواهد شد. این موضوع به ویژه در مورد عیب یابی و اصلاح عیوب سیم کشی اهمیت دارد.

تفاوت بین کابل Cat5 و Cat6 چیست؟

کابل های Cat6 نسخه بهبودیافته کابل های Cat5 هستند که می توانند داده ها را تا 10 گیگابیت بر ثانیه انتقال دهند، در حالی که کابل های Cat5 می توانند داده ها را تا 100 مگابیت در ثانیه انتقال دهند.

تفاوت کابل شبکه STP یا کابل شبکه UTP در چیست؟

کابل های شبکه UTP فاقد شیلد یا روکش داخلی هستند و کابل های STP دارای یک روکش یا فویل در داخل کابل می باشند.