انواع تلفن تحت شبکه که آن را با نامهای “تلفن IP” یا “تلفن VoIP” نیز کاربران میشناسند، یک انقلاب جدید و مدرن در زمینه ارتباطات تلفنی محسوب میشود. تلفن تحت شبکه از دیدگاه کاربران معمولی مانند تلفنهای سنتی و قدیمی عمل میکند؛ اما در حقیقت، عملکرد بسیار بهتر و به روزتری نسبت به آنها دارد. ماهیت و نحوه کارکرد تلفن تحت شبکه حتی برای برخی از افراد حرفهای این دستگاهها، همچنان جای سوال و ابهام دارد.
مشخصات انواع تلفن تحت شبکه
انواع تلفن تحت شبکه، به دستگاه و سیستمی گفته میشود که به راحتی میتواند امواج صوتی را در بستر شبکه و از طریق اینترنت، انتقال دهد. تصوری که ما از دستگاههای تلفن داریم، این است که برای جا به جایی صدا، حتما نیاز به اتصال به یک خط آنالوگ مخابرات دارند. در صورتی که تلفن IP به طور کل برخلاف این باور عمل میکنند. در حقیقت، آنها هیچ نیازی به خطوط سنتی آنالوگ یا همان PSTN ندارند.این تلفن ها در بستر شبکه کار میکنند. بنابراین برای استفاده از آنها، قبل از هرچیز به یک پهنای باند مناسب اینترنت نیاز دارید. اما این نکته وجود دارد که اینترنت به تنهایی برای فعالسازی یک تلفن IP کافی نمیباشد و حتما باید این تلفنها به درستی برنامهریزی شوند و منبع ورود و خروج صدای آنها نیز کاملا مشخص باشد.
انواع تلفن تحت شبکه به قدری صدا را بین کاربران با شفافیت و واضح انتقال میدهد که کاربران احساس بسیار نزدیکی به هم میکنند و به همین دلیل کاربردی ترین استفاده تلفن ویپ در ادارات و سازمان ها و مراکز تجاری میباشد که البته در سالیان اخیر و با راه اندازی تلفن ویپ در منازل با استقبال زیاد کاربران این دستگاهها مصارف خانگی هم دارند، تلفنهای تحت شبکه از کلیدهای اختصاصی برای قابلیتهای مختلف مراکز تلفن از قبیل انتقال تماس، پست صوتی، بیصدا کردن دستگاه و … برخوردار هستند.
انواع تلفن تحت شبکه از نوع رومیزی دارای صفحه کلید و صفحه نمایشگر میباشند. صفحه نمایشگر می تواند به خوبی شماره تلفنهای مخاطب را براساس تعداد کاراکترهای مشخص شده نمایش دهد. از جمله مهمترین ویژگیهای یک دستگاه تلفن ارائه قابلیتهای ضروری است. کاربران هنگام خرید تلفنهای رومیزی باید از تمام قابلیتهای یک تلفن آگاه باشند و براساس سطح نیاز خود به بررسی آنها بپردازند و خریداری کنند.
معرفی انواع تلفن تحت شبکه
انواع تلفن تحت شبکه که شامل، تلفن های رومیزی: با پیشرفت تکنولوژی در زمینه ارتباطات، تلفنها در دسته بندیها و برای استفاده های گوناگون، طراحی و تولید شده است. از جمله تلفن رومیزی با سیم که در دسته مصارف خانگی و مصارف تجاری، سازمانی طراحی شده است. واضح است که قابلیتهای گوشی تلفن رومیزی خانگی، در مقایسه با گوشی تلفن رومیزی سازمانی، قابلیتهای کمتری دارد. تلفن رومیزی سازمانی قابلیتهایی را به صورت پیش فرض ارائه می دهد تا سهولت برقراری ارتباط با کاربران و کیفیت صدا افزایش یابد.
تلفن های کنفرانسی، تلفن هایی تولید میکند که امکان کنفرانس صوتی (Conference Voice) را با استفاده از پروتکل های ویپ فراهم می کند. در کنفرانس تلفنی از تلفن هایی استفاده می شود که دارای اسپیکر و میکروفن های قوی هستند و در اتاق کنفرانس استفاده میگردد. تلفن های کنفرانس مانند دیگر تلفن های اینترنتی از پروتکل IP برای انتقال صوت و تصویر استفاده می کنند تلفن های آی پی از پروتکل و استاندارهایی مانند SIP, H.323 و IAX که بر اساس IP می باشند استفاده می کنند.
تماس کنفرانسی یک تماس تلفنی ویژه و همزمان چند کاربر با هم میباشد که از طریق پنل تماس کنفرانس به طور یکپارچه به یکدیگر متصل میشوند. خدمات کنفرانس صوتی را میتوان به صورت برنامهریزی شده یا بدون رزرو با کمک اپراتور انجام داد. در ضمن با استفاده از فناوری Voice over Internet Protocol (VoIP)، تماسگیرندگان میتوانند با تلفن همراه، تلفن ثابت یا رایانه خود جلسهای کامل را تشکیل دهند.
تلفن های کنفرانس برای مشاغل بسیار مهمی هستند به این دلیل که میدانید جلسات حضوری به زمان و مکان و هزینه احتیاج دارد و کنفرانس صوتی یک روش عالی میباشد تا مشتریان بتوانند بهراحتی در عرض چند دقیقه یک جلسه صوتی بدون نیاز به مکان و هزینه تشکیل دهند و از تماسهای خارجی مانند مشتریان، تأمین کنندگان یا تماس داخلی مانند همکاران، مدیران و … دعوت کنند، روی خط قرار بگیرند تا مشکلات را حل کنند و در مورد پروژهها بحث کنند و تلفن کنفرانسی ها علاوه بر کیفیت صدای بالا و شفاف در تماس کنفرانسی نکسفون از قابیلت ضبط تماس در این تلفن وجود دارد که برای مدیران شرکت ها خیلی کار امد میباشد.
سایر مشخصات و خرید انواع تلفن تحت شبکه
انواع تلفن تحت شبکه که تلفن ویپ بیسیم نیز شامل ان میشود، امزوزه در خانه ها و محل های کاری زیاد دیده میشود که دلیل استفاده زیاد کاربران از تلفن بیسیم راحتی کار با آن و خوش دست بودن و مهم ترین خصوصیت آن قابلیت جابجایی آن میباشد که برای افراد خانواده و به خصوص برای کارمندان و کارکنان شرکت ها و کارخانجات و موسسات بزرگ بسیار زیاد کارایی دارد و مهم میباشد و نکات مهمی که باید در رابطه با تلفن های بیسیم بدانند این است که هنگام خریدن این تلفن به بیس گوشی که پایه و شارژر ان میباشد دقت کنند که تلفن بی سیم برای شارژ مجدد باتری های خود روی آن قرار میگیرد.
در بسیاری از پایه ها معمولاً دکمه هایی برای اتصال یا قطع ارتباط وجود دارد ، بنابراین اگر روزی نتوانستید تلفن خود را در خانه یا محل کار خود پیدا کنید ، می توانید فقط با یک دکمه به شخصی که با شما تماس گرفته پاسخ دهید و این امر باعث میشود تحت هیچ شرایطی کاربران شرایط خود را از دست ندهند معمولا یک دکمه هم دارند که بتوانند از طریق زدن ان دکمه تلفن خود را پیدا کنند و به ان دسترسی داشته باشند که به ان دکمه پیجر گفته میشود. نیازی به گفتن نیست که به دلیل ناکارآمدی تلفن های بی سیم در هنگام قطع برق، بهتر است تلفنی را خریداری کنید که در پایه آن تلفن ثابت نیز باشد، بنابراین در واقع می توانید با یک تیر دو نشان بزنید و دو نوع تلفن تهیه کنید.
فرکانس و دامنه تلفن بی سیم امری بسیارمهم میباشد. به دلیل ان که بیشتر کاربران هنگام مکالمه با تلفن بی سیم به راه رفتن عادت دارند، این امر باعث می شود که کاربر از پایه تلفن دور شود. هنگامی که فاصله بین تلفن و پایه افزایش می یابد ، تماس پایان می یابد. فرکانس های گوشی برای مدتی 2.4 گیگاهرتز تنظیم شده بود که این امر باعث شد با گذشت زمان فرکانس ها کارآمدتر و بهتر شدند و به 1.9 گیگاهرتز تغییر کردند. برد تلفن در این حالت می تواند تا 50 متر در داخل و خارج و 300 متر در فضای بیرون را پشتیبانی کند. این گزینه معمولاً روی بدنه گوشی نوشته می شود برای آگاهی کاربران از خریداری محصولشان.
ویژگیهای بارز دیگر تلفن های بیسیم دکمه مسدود کردن تماسها یا Call Block میباشد که این امکان را به کاربران میدهد تا در بعضی اوقات که نمی خواهیم شخصی با ما تماس بگیرد. به طور مثال در زمان وقت های استراحت، وعده های غذایی یا حتی زمانی که کاربر میخواهد بخوابد. یا حتی ممکن است دوست نداشته باشید تماس های تبلیغاتی به تلفن شما متصل شود. همه اینها ممکن است دلایلی باشد که ویژگی مسدود کردن تماس ها برای شما مهم باشد. ویژگی مهم دیگر تلفن بیسیم ها حافظه دفترچه تلفن آن ها میباشد که حافظه دفترچه تلفن به تعداد شماره تلفن هایی که می خواهید در تلفن ذخیره کنید بستگی دارد.
همراهان عزیز شما میتوانید با مراجعه به آدرس اینترنتی ایمن ارتباط گوشی ویپ و تحت شبکه خود را خریداری نمایید.