مقالات

خرید هاب شبکه

خرید هاب شبکه

برای خرید هاب شبکه چه اطلاعاتی نیاز داریم

مجموعه ایمن ارتباط در این مقاله قصد دارد، به توضیح در رابطه با خرید هاب شبکه بپردازد که در ابتدا باید توضیحی کلی در این رابطه به شما عزیزان ارائه دهیم. هاب شبکه همانند سوئیچ شبکه، يکي از سخت افزارهایی است که در نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرد و می توان گفت ارزان ترين روش اتصال دو و يا چندين کامپيوتر به يکديگر می باشد. با اینکه در شبکه های امروزی به جای هاب از سوئیچ استفاده می شود اما باز هم در برخی از شبکه ها شاهد استفاده از این تجهیزات هستیم. هاب شبکه به نقطه اتصال مشترک بین دستگاه‌ها و یا اصطلاحا گره‌های موجود در یک شبکه محلی گفته میشود.

هاب ها در اولین لایه مدل مرجع OSI فعالیت کرده و برخلاف روتر و سوییچ شبکه، فریم داده را نمی خوانند و تنها این اطمینان را ایجاد میکنند که فریم‌ های داده روی همه پورت‌ها, تکرار می شوند. سیستم هایی که یک اترنت یا Fast Ethernet را به کمک قوانین CSMA/CD به اشتراک می‌ گذارند، عضو یک Collision Domain مشابه هستند. یعنی تمام سیستم های متصل شده به هاب شبکه بخشی از Collision domain مشابه بوده و زمانی که یک collision رخ می دهد، سایر سیستم های موجود در domain هم آن را شنیده و از آن تاثیر می پذیرند.

سیستم های متصل به هاب شبکه از کابل ‌های UTP، استفاده می‌کنند و هر یک سیستم می ‌تواند به یک پورت هاب متصل شود. مثلاً با استفاده از یک هاب هشت پورت، قابلیت اتصال هشت سیستم وجود خواهد داشت. عملکرد هاب بسیار آسان بوده و زمانی که یکی از کامپیوترهای متصل شده به هاب شروع به ارسال داده‌ می ‌کنند، بقیه پورت‌ های هاب هم آن داده را دریافت خواهند کرد (داده ارسالی تکرار و برای سایر پورت‌ های هاب هم فرستاده می ‌شود).

روش کار هاب، به این صورت است که، زمانی که هاب در یکی از پورت‌های خود سیگنالی دریافت می‌کند، آن سیگنال را تکثیر و به پورت‌های دیگر ارسال میکند، تا سیگنال نهایتا به مقصد برسد. خرید هاب شبکه در مقایسه با خرید سوئیچ، دارای تفاوت هایی میباشد که از جمله این تفاوت ها، سادگی و قابلیت‌های کمتر هاب نسبت به سوئیچ میباشد و به عبارتی میتوان گفت، هاب شبکه، همان سوئیچ شبکه میباشد ولی به صورت ساده تر و ابتدایی تر.خرید هاب شبکه

خرید هاب شبکه و انواع آن

همانطور که در مقالات گذشته و تعریف سوییچ شبکه گفته شد، روش کارکرد سوئیچ شبکه که در مجموعه به عنوان وسیله ای برای برقراری ارتباطات میان تمامی دستگاه ها استفاده میگردد، استفاده از آدرس IP دستگاه ها میباشد. به این صورت که مدیریت مجموعه با استفاده از سیستم خود، آدرس آی پی تمام سیستم های مجموعه را که همگی در یک شبکه هستند، به دست آورده و با برنامه ریزی های معین، تمامی دستگاه ها را به یک سوئیچ متصل میکنند و از این رو که هر دستگاه، یک آدرس آی پی مشخصی دارد، برای دو دستگاه متفاوت، امکان برقراری ارتباط با یک آدرس آی پی نیز نمیباشد.

این در حالی است که کاربران با خرید هاب شبکه، برخلاف سوئیچ، برای انتقال بسته‌های داده از مبدا به مقصد، به نشانی فیزیکی یا اصطلاحا آدرس IP فرستنده و گیرنده کاری ندارد و زمانی که یکی از سیستم های شبکه بخواهد برای سیستم دیگری داده بفرستد، آن را به هاب ارسال می‌کند تا به‌واسطه هاب به دست گیرنده برسد. هاب، سیگنال‌ها را از روی پورت متصل به سیستم فرستنده برمی‌دارد اما نمی‌تواند تشخیص دهد که سیگنال دریافتی را باید به کدام پورت منتقل کند و به همین علت سیگنال را تکثیر و آن را به تمام پورت‌های خود (به جز پورتی که از آن سیگنال دریافت کرده بود) ارسال مینماید تا نهایتا سیستم مقصد، سیگنال را دریافت کند.

خرید هاب شبکه که مانند سوئیچ شبکه، وسیله ای برای برقراری ارتباط میان سیستم ها و اتصال به تمام شبکه میباشد، استفاده از آن برای برخی از کاربران، خوشایند تر میباشد. زیرا قیمت هاب سوئیچ، بسیار ارزان قیمت و مقرون به صرفه تر از سویچ شبکه بوده و از قیمت سوئیچ شبکه های موجود در بازار بسیار ارزان تر میباشد، بنابراین کاربرانی که دچار محدودیت بودجه در مجموعه خود میباشند، تمایل به خرید هاب به جای سوئیچ دارند و همچنین لازم به ذکر است که هاب، برنامه ریزی و تنظیمات خاصی نیز نداشته و بسیار راحت تر از سوئیچ میباشد که این امر نیز، برای برخی کاربران حائز اهمیت میباشد.

در عین حال که مزایای خرید هاب شبکه ، گفته شد، حال باید به برخی از معایت آن نیز اشاره نماییم که مهم‌ترین عیب‌ آن، این است که به‌ جای انتقال مستقیم داده از مبدا به مقصد، داده ها را تکثیر کرده و آن را به تمام پورت‌ها می‌فرستد که یکی از نتایج آن، ایجاد ترافیک بیهوده‌، مصرف پهنای باند شبکه و امکان تصادف سیگنال‌ها است. همچنین لازم به ذکر است، پورت‌های هاب سوئیچ شبکه، نیمه‌دوطرفه (half-duplex) هستند؛ بدین معنا که دو پورت هم‌زمان نمی‌توانند برای هم سیگنال بفرستند. زمانی که یکی از پورت‌ها فرستنده است، دیگری فقط گیرنده است و بالعکس. اما سوئیچ دستگاهی تمام‌دوطرفه (full-duplex) است، زیرا تمام پورت‌های آن می‌توانند هم‌زمان فرستنده و گیرنده باشند.خرید هاب شبکه

انواع هاب شبکه

کاستی‌ها و معایب هاب، سبب شده است تا امروزه حتی در بسیاری از شبکه‌های کوچک محلی، کاربران از خرید هاب شبکه منصرف شده و خرید سوئیچ شبکه را جایگزین هاب شبکه کنند. سوئیچ، دادوستد سیگنال‌ بین پورت‌های خود را بسیار کارآمدتر و بهینه‌تر مدیریت می‌کند و هر سیگنال را فقط به مقصد دلخواه ارسال مینماید. در مقاله انواع سوئیچ شبکه و انواع برند سوئیچ شبکه، به معرفی چند سوئیچ پرفروش پرداخته شد و حال در ادامه مطلب به معرفی انواع هاب ها از لحاظ فنی نیز خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

  • هاب‌ منفعل یا پسیو (passive hub): این نوع هاب‌ها فقط کابل‌های منتهی به سیستم های یک شبکه محلی را به هم متصل و سیگنال‌های دریافتی روی هر یک از پورت‌های خود را تکثیر و به تمام دیگر پورت‌ها ارسال می‌کند و همچنین در مواجهه با سیگنال‌های دریافتی واکنشی اعم از بازتولید و تقویت نخواهد داشت.
  • هاب‌ فعال یا اکتیو (active hub): این نوع هاب‌ها ضمن برخورداری از قابلیت‌های هاب منفعل، سیگنال‌های دریافتی را بازتولید و تقویت نیز می‌کنند. مثلا اگر سیگنال‌های واصله، آسیب دیده اما هنوز قابل خواندن باشند، هاب فعال می‌تواند سیگنال‌های معیوب را پیش از تکثیر و ارسال به دیگر پورت‌ها، بازتولید و تقویت کند تا درست به مقصد برسند.
  • هاب‌ هوشمند (intelligent hub): هاب‌ هوشمند ضمن برخورداری از قابلیت‌های هاب فعال، به برخی نرم‌افزارهای مدیریتی نیز مجهز است که کمک‌ می‌کند شماری از عیب‌های شبکه را شناسایی کنید و از برخی روی‌دادهای جاری شبکه آگاه شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *