نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، انواع نگهدارنده و گیره کابل برق، تجهیزاتی هستند که کابل کشی را تنظیم می کنند. این محصولات از سیم و کابل شبکه محافظت کرده و از آسیب دیدن آنها جلوگیری می کند. سیم و کابل برق از محصولاتی هستند که در مجموعه بسیار حائز اهمیت هستند. به همین دلیل نحوه نگهداری و نحوه نصب این محصولات باید استاندارد باشد تا به مرور زمان محصول دچار ایراد نشود. این محصولات در مجموعه وظیفه برقراری جریان برق و اتصال را بر عهده دارند. برای این منظور از کابل نگهدارنده و بست مخصوص استفاده می شود تا بتوان این محصولات را به درستی نصب کرد و محل نگهداری آنها را مشخص کرد.
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد؟
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، این تجهیزات وسایل کوچک و بزرگ فلزی یا پلاستیکی هستند که در تاسیسات برقی مورد استفاده قرار می گیرند. نگهدارنده ها و انواع بست کابل ها وظیفه سازماندهی و چیدمان کابل ها را بر عهده دارند. همچنین آنها را در جای مخصوصی نگه می دارند و از آسیب و پاره شدن کابل جلوگیری می کنند. با کمک نگهدارنده کابل می توان سیم ها و کابل های یک مجموعه را در فواصل معینی از یکدیگر قرار داد و یا در داخل تجهیزاتی مانند رک شبکه، تابلوهای برق و موارد دیگر نصب کرد.
نگهدارنده های کابل می توانند یک اتصال دائم یا موقت ایجاد کنند. در هر صورت استفاده از این تجهیزات باعث ایجاد نظم، اتصال و هدایت صحیح کابل ها می شود. امروزه از انواع بست کابل در کلیه تاسیسات برقی استفاده می شود. انواع مختلف نگهدارنده کابل برق در بازار موجود است. انواع نگهدارنده کابل برق با توجه به نوع نصب به چند دسته تقسیم می شوند.
نگهدارنده کابل دیواری، گیره های کابل دیواری نگهدارنده هایی هستند که می توانند کابل را نزدیک دیوار نگه دارند. این محصولات در سه نوع عایق، مخابراتی و پلاگین به بازار عرضه می شوند. اتصال دهنده های دیواری اغلب از یک لایه پلاستیکی ساخته می شوند، بنابراین در برابر سایش و پارگی و رطوبت مقاوم هستند. پایه های دیواری عایق برای کابل کشی سطحی در پروژه های ساختمانی بسیار مناسب هستند. این کابل در مکان هایی که امنیت بالایی لازم است استفاده می شود.
نگهدارنده کابل ریلی، گیره ریلی یکی از انواع نگهدارنده کابل برق است که در دیوار، سقف و زمین استفاده می شود. این محصول برای حجم بالای کابل مناسب است. همچنین در صورت استفاده از کابل کشی در فواصل طولانی، گیره کابل ریلی گزینه مناسبی است. ما زمانی از این ریل ها استفاده می کنیم که بخواهیم از سوراخ های زیاد جلوگیری کنیم و به ایمنی ساختمان ها آسیب نرسانیم. این گیره ها از بهترین نگهدارنده های کابل هستند.
نگهدارنده کابل چنگالی، این محصولات ظاهری شبیه چنگک دارند و یکی از انواع نگهدارنده کابل برق محسوب می شوند. این محصولات به دو نوع چنگال گیره عایق و معمولی تقسیم می شوند. سیم ها و کابل های برق در هر یک از این چنگک ها قرار می گیرند. همانطور که می دانید سی چنل ها محورهای بلندی هستند که مستقیماً به سازه متصل می شوند. گیره کابل نیز نقش یک واسطه را در این امر ایفا می کند. بنابراین با قرار گرفتن بر روی محور کانال C و سپس پوشاندن کابل ها مسیر هدایت را هموارتر می کند.
جنس نگهدارنده کابل چیست و مزایای استفاده از آن
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، انواع نگهدارنده کابل برق از نظر جنس به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. این محصولات با توجه به میزان مقاومت در برابر شرایط مختلف محیطی مورد استفاده قرار می گیرند. فولاد ضد زنگ: به طور طبیعی، اتصال دهنده های فولادی ضد زنگ مقاومت بالایی دارند. آنها همچنین می توانند در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده شوند. اتصال دهنده ها اغلب در محیط های داخلی استفاده می شوند.
اما زمانی که سیم ها و کابل ها خارج از کیت هستند، باید از این نوع بست ها برای نگهداری کابل استفاده کنید. این محصولات در سایزها و ابعاد مختلف موجود می باشند. تکنسین های برق از این محصولات برای مکان هایی که درجه حرارت بالا است استفاده می کنند. این تجهیزات در چند نوع به بازار عرضه می شوند: مصارف متداول و کاربردهای مختلف خانگی، کاربردهای حرفه ای و تخصصی و در مواردی که احتمال خوردگی وجود دارد.
پلی پروپیلن: نگهدارنده کابل های برقی پلی پروپیلن در مکان هایی استفاده می شود که سیم ها، کابل ها و بست ها باید در برابر مواد شیمیایی مقاوم باشند. بست های پلی پروپیلن انعطاف پذیرتر از بست های نایلونی هستند. نایلون: حال که با انواع نگهدارنده کابل برق آشنا شدیم باید بگوییم که نوع نایلونی این نگهدارنده ها بیشتر از انواع دیگر بست ها استفاده می شود. این ماده دارای مقاومت حرارتی و سختی بسیار بالایی بوده و ایمنی آن در برابر خوردگی بالاست.
استفاده از انواع نگهدارنده کابل برق مزایای زیادی دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. ایجاد نظم در مسیریابی سیم و کابل، ساختار مناسب آنها، عملیات آسان، نصب آسان و سریع، افزایش ایمنی در کابل کشی و سیم کشی، اندازه بر اساس سیم و قطر کابل، افزایش سرعت در تعمیر و شناسایی کابل های شکسته و معیوب، عمر سیم ها و کابل های برق را افزایش می دهد، مدیریت آسان کابل ها، جلوگیری از اتصالات ناگهانی و ناخواسته سیم و کابل، افزایش مقاومت در برابر رطوبت، سایش و خوردگی، افزایش ایمنی برای کابل هایی که از مناطق مختلف می آیند.
نکات مهم درباره نگهدارنده کابل
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا شما را با انواع نگهدارنده کابل، کاربرد و مزایا و نکات مهم استفاده از آن آشنا کنیم. برای جلوگیری از قطع شدن باید کابل را در حالت 40 درجه قرار داد و از کابل در مناطق امن استفاده کرد. توجه داشته باشید که کابل های شبکه را نباید در اطراف اجسام نوک تیز و مناطق مرطوب قرار داد و بهتر است از این نوع کابل ها در زیر طبقات استفاده نکنید.
بهتر است کابل ها را خیلی محکم و سفت نگیرید، زیرا کشش کابل باعث می شود که ذره ذره آسیب دیده و بیش از حد کشیده شود. کابل ها هر چقدر هم که کیفیت بالایی داشته باشند در اثر کشش زیاد ممکن است آسیب ببینند و بهتر است روی هر کابل یک برچسب مخصوص بچسبانید تا کاربران بدانند که از چه کابلی و در چه حوزه ای و چه مکانی بهتر است استفاده شود. اگر قرار است کابل در زیر زمین دفن شود، زمین را تا عمق 70 سانتی متری حفر کنید (برای کاهش ضربه به سطح زمین یا ضربه کلنگ و بیل) و خاک نرم و غربال شده و آجر روی آن قرار دهید تا فشار روی کابل را کم کنید و در انتها روی آن خاک بریزید.
در ادامه به این نتیجه گیری میرسیم که یکی از بهترین راه ها برای کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری (در دراز مدت) در یک پروژه، نگهداری و استفاده صحیح از تجهیزات آن پروژه است و همین طور یکی از وسایلی که معمولا در صنعت تولید و انتقال برق مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار کارایی دارد کابل برق است که هرچه نگهداری و استفاده از کابل های برق بهتر باشد پروژه سود بیشتر و بهتری خواهد داشت بنابراین نحوه استفاده و نگهداری از کابل برق بسیار حائز اهمیت و مهم میباشد. در نظر گرفتیم به معرفی برخی از ویژگی های نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد بپردازیم، همچنین شما عزیزان میتوانید جهت تهیه این محصول و انواع تجهیزات پسیو شبکه به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط مراجعه نمایید.
سوالات متداول
نگهدارنده کابل از نظر متریال به چند نوع تقسیم می شوند؟
نگهدارنده های کابل از نظر متریال به سه نوع مواد پلاستیکی، فلزی و نیمه فلزی تولید و عرضه میشوند. مواد سازنده پلاستیکی و فلزی جزو رایج ترین مواد برای ساخت نگهدارنده کابل هستند. مواد پلاستیکی به دلیل سبک وزن تر بودن نصب آسان تری نسبت به سایر مواد ساخت نگهدارنده کابل دارند. نگهدارنده فلزی در محافظت از کابل ها از هر نوع آسیب مقاوم تر است.
مزیت استفاده از نگهدارندهی کابل چیست؟
دسترسی آسان به کابلها، جلوگیری از جرقه زدن یا آتشسوزی، عیب یابی سخت افزار، بهبود عملکرد سیستم، بهبود نگهداری و عملکرد، قابلیت توسعه، افزایش جریان هوا و بهینهسازی خنک کننده، کاهش تداخل سیگنالها، کاهش زمان از کارافتادگی و قطعی برق، کاهش خطای انسانی، کاهش آسیب ناشی از خم شدن نادرست کابل، حرکت نادرست یا برخورد با تیزی، راه حل مقرون به صرفه در طولانی مدت از مزایای استفاده از نگهدارنده ی کابل می باشد.
برندهای معروف نگهدارندهی کابل کدامند؟
لگراند(Legrand)، بلدن (Bleden)، اشنایدر(Schneider)، نگزنس (nexans)، دی لینک (D-link).