معرفی رک و متعلقات آن از جمله موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود. رک یکی از تجهیزات اساسی شبکه غیرفعال است که با محافظت از سایر تجهیزات فعال و غیرفعال شبکه، سازماندهی و محافظت از شبکه نقش مهمی را ایفا می کند. تجهیزاتی مانند سرورها، سوئیچ ها، روترها، پچ پنل ها و کابل های شبکه همگی در این محفظه قرار گرفته اند و از خطرات شرایط محیطی محافظت می شوند. قفسه ها از نظر طراحی ماژولار هستند و می توانید وسایل را به ترتیبی که می خواهید در آنها قرار دهید. علاوه بر این خود رک دارای لوازم جانبی است که امکانات جدیدی به آن اضافه می کند و یا با توجه به شرایط هر شبکه آن را تغییر می دهد. در ادامه با لوازم جانبی رک شبکه آشنا می شویم و هر کدام را بررسی می کنیم. تلفن تحت شبکه یالینک
معرفی رک و متعلقات آن چیست
معرفی رک و متعلقات آن چیست؟ سوالی است که باید به آن پرداخته شود. قبل از آشنایی با لوازم جانبی رک شبکه لازم است انواع رک ها را بشناسید. برای آشنایی بهتر می توانید به مقاله انواع رک شبکه مراجعه کنید. رک های شبکه دو نوع هستند: رک های ایستاده و رک های دیواری. قفسه های ایستاده باید طبق استانداردهای خاصی ساخته شوند. این نوع رک ها را معمولاً برای قرار گرفتن در مرکز شبکه انتخاب می کنند. این نوع قفسه ها اغلب از چهار طرف باز می شوند. رک های شبکه ایستاده مزایای بیشتری نسبت به رک های شبکه دیواری دارند. به عنوان مثال به دلیل فضای بیشتر، قابلیت نصب یک پاور ماژول با تعداد پورت های زیاد و یا نصب چند فن خنک کننده را ارائه می دهند. این مدل قفسه در سایزهای 12 تا 47 واحدی تولید و به بازار عرضه می شود.
با توجه به اینکه قفسه های ایستاده بر روی جسم خاصی قرار نمی گیرند و روی زمین قرار می گیرند، به شما این امکان را می دهد که وسایل سنگین خود را با خیالی آسوده در آن قرار دهید و از این بابت نگران نباشید. البته لازم به ذکر است که قفسه های ایستاده به کمک چرخ های آن به راحتی قابل جابجایی هستند. قفسه های دیواری همانطور که از نامشان پیداست ابعاد کوچکی دارند و به راحتی روی دیوار نصب می شوند. اندازه این رک ها از 4 تا 12 واحد است و برای محافظت از تجهیزات شبکه کوچک مانند شبکه های خانگی استفاده می شود. برخی از مدل های رک شبکه دیواری دارای دو در هستند که دسترسی آسان به تجهیزات را برای کاربر فراهم می کند. همین عامل باعث شده است که برخی افراد با نصب چندین قفسه دیواری در کنار هم برای محافظت از وسایل بزرگ از آن استفاده کنند.نکته دیگری که در رابطه با قفسه شبکه دیواری باید به آن توجه کرد این است که عمق آنها متفاوت است. قفسه های دیواری با عمق 30، 40، 45 و 60 در بازار موجود است و هرکسی می تواند با توجه به نیاز خود یکی را انتخاب کند. برخی از لوازم جانبی رک مورد نیاز است. برخی از آنها وظیفه تغذیه سخت افزار داخل رک را بر عهده دارند و برخی اتصال تجهیزات فعال را آسان تر می کنند، برخی از آنها تهویه داخل رک را بهبود می بخشند. دانستن انواع لوازم جانبی رک شبکه، تصمیم گیری برای سرور یا شبکه و خرید بهتر را آسان تر می کند.
تا به اینجا با رک و انواع آن آشنا شدیم و دانستیم که رک ها در انواع و سایز های مختلفی تولید شده که بسته به نیاز خود می توانید رک مناسب شبکه را انتخاب کنید. از رایج ترین تجهیزات زیر ساختی برای شبکه های کامپیوتری، رک ها هستند. رک یک پوشش فلزی است که تجهیزات مختلف را در بر می گیرد. از دیگر ویژگی های رک ها این است که درهای کناری دارند که استفاده از آنها را آسان کرده و دسترسی از اطراف را برای کاربران ایجاد می کند. رک ها از پاوریونیت های 3 و 4 پورت و فن های 12 سانتی متری استفاده شده است. نوع ذکر شده برای سوئیچ هایی که دارای ماژول عقب هستند استفاده می شود.
معرفی رک و متعلقات آن و کاربرد آنها
معرفی رک و متعلقات آن و همچنین کاربرد آنها از مهم ترین مشخصه ها در خرید رک ها می باشد. همانطور که گفته شد، رک شبکه دارای عملکرد های زیادی است. چنین عملکردی مطمئناً از یک قاب فلزی حاصل نخواهد شد. بنابراین این دستگاه شامل قطعات دیگری است که با کمک آنها از تجهیزات شبکه محافظت می کند. قطعات داخلی و لوازم جانبی رک شبکه عبارتند از: پاور ماژول: برای تغذیه تجهیزات داخل رک از دستگاهی به نام پاور ماژول استفاده می کنند که بیشتر از فلز ساخته شده است. سرور اصلی ترین دستگاهی است که برق خود را از این دستگاه تامین می کند. پاور ماژول استاندارد دارای ابعادی برابر با 19 اینچ و ارتفاع آن 1 یا 2 واحد می باشد. دسته افقی این تجهیزات بین 2 تا 9 پورت دارد. در حالی که پاور ماژول عمودی دارای 23 تا 35 پورت است. برای آشنایی با محصولات رک و تلفن تحت شبکه یالینک به سایت ایمن ارتباط مراجعه فرمایید.
کیس رکمونت: کیس های نصب رک مانند کیس های معمولی هستند، با این تفاوت که میتوان آنها را در رک (ایستاده) نصب کرد. کیس Rackmount برای ساخت سرورهای اختصاصی قابل نصب در رک استفاده می شود. این کیس ها در سایزهای 3 یا 4 یونیتی و با توان های تا 400 وات عرضه می شوند و می توانند انعطاف پذیری شبکه را افزایش دهند. پنل LCD: پنل های LCD همان مانیتورهایی هستند که به صورت رکمونت (قابل نصب در رک) و کشویی ساخته می شوند. پنل های LCD به سرور متصل می شوند و اطلاعات آن را نمایش می دهند. برخی از مانیتورها کیبورد و ماوس نیز دارند و از طریق آنها می توان سرور را کنترل کرد. در برخی موارد می توان چندین سرور را به آنها متصل کرد و همه آنها را از یک مکان کنترل کرد.
فن رک: در رک مکان هایی (روی سقف و کناره آن) برای نصب فن تعبیه شده است که می توان 1 تا 4 عدد فن را روی آنها نصب کرد. علاوه بر این می توان از واحدهای فن برای افزودن فن های بیشتر برای خنک سازی بهتر فضای قفسه استفاده کرد. هر واحد فن (Fan Housing Unit) دارای 2، 4 یا 6 فن است که با ولتاژ 220 ولت کار می کنند. بلانک پنل: پنل خالی برای پوشاندن فضای خالی رک استفاده می شود تا خطر آسیب به تجهیزات رک کاهش یابد. یکی دیگر از کاربردهای پنل خالی جلوگیری از دسترسی به تجهیزات حساس شبکه است و برای ایمنی (و زیبایی) در رک نصب می شود. کیبل گاید: این قطعه معمولاً در واحد بین تجهیزات شبکه مانند پچ پنل و سوئیچ قرار می گیرد و وظیفه آن سازماندهی و نگهداری پچ کورد هایی است که در قسمت جلویی قرار دارند.سینی رک: سینی یا قفسه برای قرار دادن تجهیزات مختلف روی آن و اضافه کردن طبقات در قفسه نصب می شود. سینی رک در دو نوع ثابت و متحرک تولید می شود و می تواند یک یا دو واحد را اشغال کند. سینی متحرک به سمت جلو و عقب حرکت می کند و می توان از آن برای قرار دادن ماوس و صفحه کلید برای کنترل سرور استفاده کرد. لایت پنل: در فضاهای کم نور، لایت پنل، نور لازم را برای دیدن تجهیزات داخل قفسه فراهم می کند. پنل نور در واقع یک پنل فلزی 19 اینچی است که روی آن یک لامپ فلورسنت (مهتابی) یا ال ای دی های زیادی برای روشنایی فضای رک نصب شده است. چرخ رک: قفسه های ایستاده برای حرکت و چرخش نیاز به چرخ های مخصوص رک دارند. چرخ های رک باید وزن رک شبکه و تجهیزات آن را تحمل کنند و در مواقع لزوم قفل شوند تا از حرکت ناخواسته رک جلوگیری شود.
نگهدارنده کابل: نگهدارنده کابل همچنین به عنوان مدیریت کابل شناخته می شود. این ابزارها اجزای کلیدی در رک نامیده می شوند. وظیفه جلوگیری از گیر کردن کابل ها در قفسه را بر عهده دارد. استفاده از این نصاب ها علاوه بر ایجاد نظم و زیبایی، در قفسه ها باعث افزایش امنیت آنها می شود. امنیت و قفل رک: قفل رک وظیفه خاصی محکم کردن قفسه را دارد. از آنجایی که قطعات داخل قفسه با ارزش و گران قیمت هستند، ممکن است در معرض سرقت یا خرابکاری قرار گیرند. قفل رک می تواند از کارت سوئیچ، رتال یا دیجیتال و رمز عبور ساخته شود. پیچ و مهره: پیچ و مهره یکی از مهم ترین لوازم جانبی قفسه محسوب می شود. زیرا بدون آن نمی توان تجهیزاتی مانند روتر، سوئیچ یا پچ پنل را داخل رک نصب کرد. پیچ و مهره های رک در دو نوع پیچ گوشتی و مربعی تولید می شوند.
در این مقاله سعی شده است به دو مبحث معرفی انواع متعلقات رک و بررسی انواع لوازم رک بپردازیم. رک به عنوان یکی از تجهیزات اصلی شبکه، وظیفه حفاظت از سایر تجهیزات را بر عهده دارد. برای رسیدن به این هدف از ابزار و تجهیزاتی که به لوازم جانبی قفسه معروف هستند در رک استفاده می شود. تمام لوازم جانبی قفسه ها کاربردی هستند و هیچ کدام از آنها فقط برای تزئین یا زیبایی استفاده نمی شود. پس هنگام خرید تجهیزات شبکه باید به لوازم جانبی رک توجه ویژه ای داشت. شما عزیزان میتوانید جهت تهیه این محصولات به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط مراجعه نمایید.