مقالات

انواع پچ پنل

انواع پچ پنل

انواع پچ پنل شامل پنل های اترنت یا مسی، پنل‌های فیبرنوری، پنل‌های POE است. پچ پنل جزو تجهیزات پسیو شبکه یک قطعه سخت افزاری است که تعدادی پورت برای اتصال کابل‌ های LAN یا فیبر نوری، روی آن قرار گرفته‌ اند. یک Patch Panel می‌تواند بسیار کوچک (با تنها چند پورت) یا بسیار بزرگ (با تعداد زیادی از پورت‌ها) باشد. این ابزار، می‌تواند دستگاه‌ های مختلف IT را به یکدیگر، متصل کند. برای استفاده‌ی راحتتر از شبکه و آسان شدن اعمال تغییرات در آن، تجهیزاتی مثل پچ پنل ساخته شدند که بسیار پرکاربرد هستند. در هنگام خرید پچ پنل باید به ساختار (ماژولار یا غیرماژولار بودن آن)، تعداد پورت ها، ابعاد و اندازه، نوع دستگاه، ماهیت ساختار، دقت به هماهنگی تمامی تجهیزات شبکه از نظر ساختار و ماهیت توجه کنید.

معرفی انواع پچ پنل

این ابزار دارای دو قسمت کلی، بدنه اصلی و کیستون است. کیستون شبکه در برخی از مدل های پچ پنل از قبل نصب شده است و در برخی دیگر باید بطور جداگانه تهیه شود. در هنگام خرید پچ پنل به ابعاد و اندازه، تعداد پورت های آن، نوع و گروه و ساختار پچ پنل توجه کنید. قیمت پچ پنل ها نیز با توجه به نوع گروه، نوع کابل و روکش متفاوت می باشد. پچ پنل قطعه‌ای ضروری نیست ولی وجودش به مدیریت بهتر شبکه و از بین بردن دردسرهای احتمالی کمک زیادی میکند. به پچ پنل patch bay ، patch field یا patch jack هم گفته می شود. وظیفه اصلی آن مانند یک تابلوی ایستا بوده و به صورت یک جعبه تقسیم در محیط به انتقال آسان داده‌ها کمک می‌کند. همین مورد موجب شده است تا پچ پنل به عنوان یکی از اجزای اصلی شبکه شناخته شود و استفاده از آن به نوعی ضروری به حساب آید.

زمانی که کاربران شبکه افزایش یافته و شبکه گسترش می یابد کاربرد پچ پنل مشخص می شود. پچ پنل اتصال دستگاه های مختلف به سرور مرکزی را آسان تر می کند و مانع از شلختگی کابل ها می شود. Patch Panel ها قابلیت اتصال خطوط ورودی و خروجی در شبکه را دارند. کابل‌ های شبکه همان پورت‌ ها و خطوط داخلی هستند و پچ کورد نیز به خروجی تجهیزات متصل می‌شود. با توجه به ضرورت استفاده از نوع پنل‌ها می‌توان از اتصال مستقیم ایستگاه‌های کاری با کابل‌های شبکه جلوگیری نمود. در زیرساخت یک دیتاسنتر معمولی، پچ پنل ها غالبا در یک محفظه‌ی مخصوص سیم (wiring closet) قرار می‌گیرند تا بتوان rack ها را به هم متصل نمود. هر rack حداقل شامل یک پج پنل است که قسمت انتهایی آن به قسمت انتهایی rack بعدی متصل است.انواع پچ پنلاز مزایای پچ پنل می شود به سهولت در اضافه کردن دستگاه‌ های جدید به شبکه، کابل‌ ها به صورت منظم قرار می‌گیرند و کاسته شدن از شلوغی شبکه، آسان تر شدن تعمیر و نگهداری شبکه در هنگام استفاده از پچ پنل اشاره کرد. فشار دادن کابل‌ ها به سمت پایین و به سمت patch panel، باعث استهلاک مکانیکی شده و هزینه زیادی در بر دارد. اگر کابل از دیوار یا سقف مستقیما به پورت سوییچ وصل می‌شد، آن وقت پورت باید جدا و یا متصل می‌شد. هنگامی که کاربر خواستار اتصال دستگاه‌ های مختلف مختلفی مانند مودم، روتر و غیره به یک ایستگاه کاری است، به جای اتصال مستقیم می‌توان از پچ پنل مناسب آن شبکه استفاده کرد. در صورت این استفاده عیب‌ یابی و تعمیر تجهیزات و کابل‌ ها در آینده آسان‌ تر خواهد شد. در زمانی که پچ پنل ها از شبکه LAN پشتیبانی می‌کنند، توانایی اتصال دستگاه به یکدیگر و حتی خطوط خارجی نیز وجود دارد.

یکی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های پچ پنل ماژولار بودن آن است. ماژولار بودن به ما این قابلیت را میدهد که از کیستون‌ های مختلفی روی پچ پنل استفاده کنیم و اگه یکی از این کیستون‌ ها خراب شود نیازی نیست کل پچ پنل تعویض شود و فقط کیستون را از پچ پنل خارج می‌کنیم و یک کیستون سالم جایگزین آن می‌کنیم. پچ پنل های غیر ماژولار با یک نوع کیستون طراحی شدند و این کیستون‌ ها قابل تعویض نیستند. در پچ پنل های ماژولار می توان چندین نوع پورت با انواع مختلف مانند SFTP ،UTP و STP، FTP و … و گروه های Cat5 , Cat5e , Cat6 و انواع پورت های فیبر نوری Multi mode و Single Mode را در کنار هم قرار داد. پچ پنل غیرماژولار در انواع Cat5e و Cat6 و با تعداد پورتهای ۱۶ ، ۲۴ ، ۳۶ و ۴۸ ساخته می شوند. در صورت وجود خرابی در هر پورت فقط همان کیستون تعویض می شود و نیازی به تعمیر یا جداسازی کامل پچ پنل نمی باشد.

انواع پچ پنل ، دسته بندی

پج پنل یکی از معدود اجزای شبکه‌ های کابل‌ کشی مس و فیبر می‌باشد که تقریبا همه‌ ی شبکه‌ های مشاغل از پچ پنل برای کابل‌ کشی استفاده می‌کنند. مزیت استفاده از پچ پنل این است که امکان نظارت دستی، تست، سوئیچینگ، مسیریابی و سایر تعمیرات را به سرعت انجام می دهد زیرا کابل ها به پشت پنل نصب می شوند و ساخته شده اند که تغییرات زیادی را انجام دهند. بر اساس استاندارد های مختلف، پچ پنل ها انواع مختلفی دارند. پچ پنل های 48 پورت، 24 پورت و 12 پورت که بر اساس تعداد پورت ها دسته بندی می شوند و به طور خاص تر بر اساس نوع کابل شبکه به Cat 5E، Cat 6، Cat 6A و Cat 7 تقسیم بندی می شود. پچ پنل ها معمولا به رک های شبکه (چه در بالا چه در پایین سوئیچ های شبکه) متصل می شوند و 1U یا 1.75 اینچ فضا را اشغال می کنند.محصول 10پنل‌ های فیبر نوری در سه مدل مختلف تولید شده و در بازار عرضه می‌شوند؛ پنل فیبر نوری استاندارد: برای بارگذاری این نوع پچ پنل باید از یکی از آداپتورهای LC یا SC یا MTP استفاده شود. در واقع ای نوع پنل فیبر نوری به عنوان یک میانجی بین کمربند اصلی شبکه و کابل‌ ها شناخته می‌شود. پنل فیبر نوری Breakout: این نوع پنل برای کابل‌ کشی با چگالی بسیار بالا طراحی شده است. کابل‌ کشی‌ های شبکه ۴۰G-10G و ۱۰۰G-25G به صورت اختصاصی با استفاده از پنل فیبر نوری Breakout انجام می‌شود. پنل فیبر نوری ماژولار: از مهم‌ترین انواع پنل‌ های فیبر نوری پنل ماژولار و پنل آداپتور چند رسانه‌ای هستند. از پنل فیبر نوری ماژولار برای مدیریت کابل‌ کشی به صورت افقی استفاده می‌کنند و آداپتور چند رسانه‌ ای برای تبدیل کردن پنل آداپتور شبکه با چگالی بالا کاربرد دارد.

دسته ی دیگر پچ پنل ها POE است که با استفاده از پنل‌ های POE دیگر نیازی به تأمین منبع برق جداگانه برای دستگاه‌ های شبکه نیست. در صورت استفاده از پچ پنل، برق دستگاه‌ های شبکه از طریق کابل‌ های تأمین می‌شود. اگر از پچ پنل‌ های PoE استفاده کنید دیگر نیازی نیست که نگران تامین برق باشید. زیرا این نوع از پچ پنل توانایی این مسئله را دارد که برق مورد نیاز قطعات را تامین کند. تعداد پورت این پچ پنل‌ ها 12 پورت، 16 پورت، 24 پورت، 32 پورت، 48 پورت است. این پچ پنل ها اکثراً از وزن کمی برخوردار هستند و اندازه آن‌ ها 1U است. که این اندازه این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید به راحتی آن را در رک استاده یا رک دیواری قرار دهید. پچ پنل‌ هایی که در دسته بندی CAT6 قرار دارند از سرعت و پهنای باند بیش‌تری نسبت به پچ پنل‌ های CAT5 برخوردار هستند.

پنل‌ های اترنت خود به دو دسته دیگر تقسیم‌بندی می‌شوند؛ پنل اترنت Cat5e/Cat6: همان طور که از اسم این پنل نیز مشخص است از آن برای کابل‌ ها مسی محافظت شده از نوع Cat5e یا Cat6 استفاده می‌شود. پنل اترنت Keystone: از این پنل برای طراحی‌ های شبکه استفاده می‌کنند. در زمانی که کاربر مطمئن نیست کدام یک از این دو Patch Panel برای استفاده در شبکه آن کارآمد هستند بهتر است از پنل اترنت Keystone استفاده کند تا بعدها بر اساس نیازهای خود، یک اتصال ترکیبی را ایجاد کرد. به پچ پنل اترنت پچ پنل مسی نیز گفته می شود، اتصالات اترنت درون یک شبکه محلی را به هم مرتبط می سازد. کابل های Cat5e، Cat6 و Cat6a انواع مختلفی از آن را تشکیل می دهند. پچ پنل به شما قابلیت انعطاف پذیری می‌دهد و از نیاز به راه اندازی مجدد کابل‌ ها یا تعویض مکان تجهیزات اطراف (در صورت خرابی با تغییر) جلوگیری می‌کند.انواع پچ پنل

بررسی پچ پنل

پچ پنل ها می توانند بخشی از یک شبکه محلی باشند به همین علت یک از تجهیزات شبکه نامیده می شوند که در آن چندین کامپیوتر را به یکدیگر و دنیای خارج متصل می کنند. در کنار آن، شبکه های LAN به شبکه های دیگر یا اینترنت اجازه می دهند تا به پورت متصل شوند. پچ پنل ها برای مدیریت چندین پورت شبکه برای اتصال خطوط خروجی و ورودی مانند شبکه های محلی، سیستم های الکتریکی، ارتباطات و الکترونیک طراحی شده اند. با وصل کردن پچ کوردها می توان مدارها را به پچ پنل اضافه کرد. اگر به دنبال راه حلی با تعمیر و نگهداری کم هستید، پچ پنل یک جک ورودی را ارائه می دهد. شما معمولاً این پنل ها را در مکان هایی پیدا خواهید کرد که برای اتصال تجهیزات به چندین کابل نیاز است. مزایای استفاده از پچ پنل عبارت است از کاهش به بهم ریختگی فضای فیزیکی، ارزان بودن و عدم نیاز به کابل، آسان تر بودن وظایف تعمیر و نگه داری.

دو نوع پچ پنل تلفن و شبکه در بازار تجهیزات شبکه وجود دارد. پچ پنل تلفن معمولا طبقه‌بندی Cat3 دارد که به معنای استفاده از کیستون‌ های Cat3 است. این کیستون‌ ها معمولا کیستون‌ های تلفن‌ اند که با کابل‌ ها و سیم‌ های تلفن سازگار هستند. این نوع پچ پنل معمولا از نوع utp است. مهم‌ترین تفاوت پچ پنل و سوئیچ این است که سوییچ در دسته‌ی تجهیزات اکتیو شبکه و پچ پنل در دسته‌ی تجهیزات پسیو شبکه قرار دارد. وجود سوییچ در شبکه الزامی و ضروری است اما بودن پچ پنل ضرورتی ندارد. پچ پنل تنها یک رابط است که اتصالات را در شبکه تسهیل می‌کند اما سوییچ می‌تواند دستگاه‌ های شبکه را به اینترنت داخل شبکه، متصل کند. پچ پنل یک واحد ترمینالی از پورت‌ های شبکه است که در کنار یکدیگر متمرکز شده‌اند.

پچ پنل عمدتا از آن‌ها برای سازماندهی کابل‌ ها و مرتب نگه داشتن کابل‌ ها استفاده می کند. پچ پنل این قطعه در داخل رک نیز قرار می‌گیرد و در ساختمان سازی نیز به هنگام کابل کشی تعدادی سوکت شبکه تعبیه می‌گردد.  پچ پنل در قسمت انتهایی کابل‌های شبکه و تجهیزات قرار دارد. تجهیزات شبکه همان سوئیچ، هاب و روتر است. یکی از نقش های عمده ی پچ پنل متصل  کردن کابل‌های شبکه به واسطه آن به تجهیزات شبکه است. پچ پنل انتهای آزاد هر کابل را به تجهیزات مد نظر متصل می‌کند. پچ پنل وسیله ای است که گسترش زیرساخت های کابل کشی شبکه را تسهیل می کند.محصول... 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *