انواع پاورماژول که دسته بندی آن بر اساس کتگوری های خاص است، مختلف است. از جمله این موارد می توان پاور ماژول رک اوت، رک ایستاده، رک دیواری، رک مخابراتی و رک شبکه اشاره کرد. جریان برق بوسیله تابلو های برق به ورودی پاور وصل می شود و پاور ماژول شبکه کار تغذیه همه تجهیزاتی که از آن استفاده می کنند مانند سوئیچ، مودم، سرور و … را انجام می دهند. پاور ماژول را می شود یکی از اصلی ترین قسمت های رک شبکه دانست. یکی از کار های مهم پاور ماژول تغذیه وسایل متصل شده در رک های دیواری و ایستاده است. پاور ماژول هم در رک با پیچ محکم می شود و همانطور هم که می دانید، در رک ها، تجهیزات بسیاری وجود دارد و پاور ماژول یک منبع تغذیه خوب برای آن ها محسوب می شود.
معرفی انواع پاورماژول
رک شبکه یکی از اعضای بسیار مهم شبکه است که برای مرتبسازی و حفاظت از تجهیزات شبکه استفاده میشود. رک شبکه نظم مشخصی به محیط میدهد و از تجهیزات باارزش شبکه محافظت میکند. رک شبکه متعلقاتی دارد که آن ها باعث ارتقاء و تجهیز آن می شوند. وجود برخی از متعلقات ضروری است و باید همراه خرید رک، آن ها را هم تهیه کرد. یکسری از تجهیزات تعبیهشده درون رک با برق کار میکنند و اگر بخواهیم برای هرکدام از آنها یک پریز برق جدا در نظر بگیریم با کمبود پریز مواجه میشویم و نمیتوانیم همهی تجهیزات را داخل رک قرار بدهیم در این صورت شبکه به هم میریزد و عملکرد آن دچار مشکل میشود. پاور ماژول از نظر تعداد پورت و نوع پورت و داشتن سیم ارت و فیوز و مجهز به کلید قطع و وصل جریان برق و ارتفاع با هم فرق دارند. پاور ماژول یکی از متعلقات پرکاربرد رک شبکه است که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.
پاور ماژول قطعه ای است که تعدادی پریز برق روی آن طراحی شده و وظیفه ی پاور ماژول، تغذیه ی اجزای داخلی رک به خصوص سوئیچ و کامپیوتر سرور می باشد. پاورماژول از تجهیزات پسیو شبکه است که قابل نصب در ساختار رک می باشد. معمولا پاورماژول ها دارای یک ورودی برق هستند. در رک ها از دو پاورماژول استفاده شده که یکی از آن ها، برای برق شهری مناسب بوده و دیگری به برق UPS متصل می شود. پاور سرورها یا دستگاه های رک مونت به دو پاورماژول مختلف وصل می شوند. پارو ماژول ها ممکن است با فیوز مینیاتوری و یا با کابل ارائه شوند و معمولا دارای بدنه ی آلمینیومی می باشند. اکثر پاور ماژولها با استاندارد 19 اینچ رک مطابقت دارند و تعداد یونیت آنها با توجه به تعداد یونیت رک مورد نظر تعیین میشود.پاور ماژول شبکه جزو تجهیزاتی است که چندین خروجی گوناگون می باشد. از پاور ماژول برای پخش کردن برق در رک استفاده می کنند. از جمله تجهیزاتی که پاور ماژول شبکه را دارند می توان به سوئیچ، روتر و سرور اشاره کرد. پاور ماژول در واقع جریان برقی که در مرکز داده قرار دارد را کنترل می کند. اکثر دیتاسنتر ها برای بهینه کردن و توسعه از نظارت PDU استفاده می کنند. طبق این موضوع دیتاسنتر های دیگر با مشکلات زیاد در برابر حفظ قدرت و پیدا کردن روش های مناسب برای مدیریت رو به رو نخواهند بود. برای کار هایی هم مثل فیلتر کردن قدرت برای افزایش کیفیت، متعادل کردن بار و کنترل از راه شبکه LAN پاور ماژول، انواع بسیاری از نظارت PDU ساده راه به شکل رک مونت PDU بزرگتر تغییر می دهد. برخی از پاور ماژولها برای تضمین امنیت افراد به فیوز محافظ مجهز هستند. پاور ماژول تحت شبکه در تمام رکهای Outdoor، ایستاده، دیواری، مخابراتی و… استفاده میشود.
جالب است بدانید که که یکی از تجهیزات پسیو در نگه داری شبکه می باشد و می تواند که در رک نصب بشود. پاور ماژول شبکه در بیشتر مواقع دارای یک مسیر برای ورود جریان برق است. در رک ها دو نوع پاور قابل استفاده است که یکی از آن ها به جریان برق شهر و دیگری به جریان برق UPS متصل است. ابزار های رک به PDU های مختلف وصل شده و قادر است کارایی بسیاری داشته باشد. پاورماژول ها بر اساس تعداد پورت به دو دسته ی افقی و عمودی تقسیم بندی می شوند. پاور ماژولهای افقی برای نصب در داخل رک استفاده می شوند، بین یک یا دو واحد فضا اشغال می کنند و بین 2 تا حداکثر 16 پورت دارند. جنس پاورماژول ها عموما از آلومینیوم است. وجود کلید نئون دار عموما بر روی اغلب ماژول ها استفاده از آن ها را آسان تر کرده است. برخی از پاور ماژولها برای تضمین امنیت افرادی که با تجهیزات شبکه سروکار دارند به فیوز محافظ مجهز هستند.
توضیحات بیشتر انواع پاورماژول ها
پاور ماژول یکی از مهم ترین متعلقات رک شبکه است که برق تولید نمیکند؛ ولی برق منبع را به شکل مدیریت شده بین تجهیزات شبکه توزیع میکند. معمولا شبکههای بزرگ غیر از برق شهری، برای مواقع اضطراری منابع برق دیگهای هم دارند و استفاده از این تجهیزات میتواند توزیع برق را مدیریت کند؛ خصوصا انواع هوشمند پاور ماژول. یک پاور ماژول مناسب به شما امکان هایی مانند مانیتورینگ، مدیریت و کنترل برق چندین وسیله را میدهد. حتی برخی از مدلهای معرفی شده امکان کنترل از راه دور را هم فراهم میکنند. برای انتخاب پاور ماژول مناسب شما باید قبل از هر چیز به ابعاد و شکل شبکه توجه کنید و بر اساس آن یکی از انواع پاور ماژولهای افقی یا عمودی با تعداد پورت مناسب را بخرید. کاربرد پاور ماژولهای عمودی برای خارج یا پشت رک است و برای شبکههای بزرگ مناسب می باشد. پاور ماژول را میتوان یکی از اصلیترین قسمتهای رک شبکه دانست.اکثر پاور ماژولها با استاندارد 19 اینچ رک مطابقت دارند و تعداد یونیت آنها با توجه به تعداد یونیت رک مورد نظر تعیین میشود. هر کدام از از پورتهای تعبیهشده روی پاور ماژول امکان تغذیهی استاندارد یک دستگاه قدرتمند در تجهیزات شبکه را فراهم می کنند. هر چقدر تعداد تجهیزات مصرفکنندهی برق در رک بیشتر باشد، به همون مقدار به پورتهای بیشتری نیاز داریم. پس باید از پاور ماژولهایی با تعداد پورت بالا استفاده کنیم. پرکاربردترین پاور ماژولهای رک شبکه پاور ماژول 3 پورت، پاور ماژول 6 پورت، پاور ماژول 8 پورت، پاور ماژول 9 پورت هستند. علت تنوع پاور ماژولها و اختلاف قیمت آن ها به دلایلی همچون شرکت تولیدکننده، تعدادپورت، نوع پورت، مجهز به کلید قطع و وصل جریان برق، داشتن سیم ارت، فیوزدار، ارتفاع است. پاورماژول از تجهیزات اصلی رک است.
پاورماژول که جزو تجهیزات پسیو شبکه است، بین 2 تا 9 پورت دارد. ولی کاربرد پاور ماژولهای عمودی برای خارج یا پشت رک هستند و مناسب شبکههای بزرگ می باشند. این نوع پاور ماژول مخصوص استفاده برای مواقعی است که داخل رک فضای کافی برای نصب پاور ماژول نباشد. معمولا این مدل PDU تعداد 23 تا حداکثر 54 پورت دارد که در بازار بیشتر مدلهای 23 تا 35 پورتش موجود است. انواع پاورماژول ها از 2 پورت تا 40 پورت موجود است و میزان استفاده و تجهیزات درون رک می تواند تهیه شود. پاور ماژولهای افقی برای نصب در داخل رک استفاده میشوند. این نوع پاور ماژول به اندازهی یک یا دو واحد فضا اشغال میکنند و معمولا بین 2 تا حداکثر 16 پورت دارند. از پاور ماژولهای 20 پورت به بالا در رکهای ایستادهی شبکههای پرتجهیزات و دیتاسنترها استفاده میشود.جنس پاور ماژول عموما از آلومینیوم است. به این ترتیب وزن زیادی را به رک تحمیل نمیکند. روی بدنهی اکثر پاور ماژولها برای قطع و وصل کردن جریان برق، یک کلید قرار دارد که در مواقع ضروری امکان استفاده از اون وجود دارد. پاورماژولهای دیگر برای حفظ امنیت افراد به فیوز محافظ مجهز هستند. پاور ماژول انواع بسیاری دارد و همچنین در موارد بسیاری به کار برده میشود. تفاوت اصلی پاورهای ماژول در تعداد پورت و یونیت آنها است. پرکاربردترین پاورهای ماژول در تعداد پورتها باهم تفاوت دارند. پاور ماژول در رک با پیچ محکم شده است. همان طور که میدانید در رکها تجهیزات بسیاری است و پاور ماژول به منظور یک منبع تغذیه بسیار خوب محسوب میشود. بر اساس قدرت و عملکرد، پاور ماژولها به طور کلی به هفت دسته: PDU بیسیک یا پایه/ PDU metered/ مانیتور شده PDU /سوئیچ شده PDU، PDU سوئیچ انتقال خودکار یا ATS / Hot-Swap PDU / PDU مدار دوگانه تقسیم بندی می شوند.
پاور ماژول شبکه انواع مختلفی دارد که از جمله آن میتوان به رک اوت، رک ایستاده، رک دیواری، رک مخابراتی و رک شبکه اشاره کرد. جریان برق به واسطه تابلوهای برق به ورودی پاور وصل میشود. پاور ماژول کار تغذیه همه تجهیزاتی که از آن استفاده میکنند مثل سوئیچ، مودم، سرور و … را انجام میدهد. ماژول برق منبع تغذیه ای است که وظیفه اصلی آن رساندن برق به تجهیزات الکتریکی شبکه است. در حالت عادی ماژول پاور به منبع تغذیه متصل می شود و با توجه به توان و تعداد پورت های خود، برق تجهیزات شبکه را تامین می کند. برخی از پاور ماژولها برای تضمین امنیت افرادی که با تجهیزات شبکه سروکار دارند به فیوز محافظ مجهز هستند. بنابراین باید از ماژول های پاور با تعداد پورت های زیاد استفاده کنیم. برای خرید پاورماژول و تلفن تحت شبکه ویپ و جهت تهیه و راهنمایی خصوصیات و کاربردی این محصول به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط مراجعه نمایید.