تفاوت پچ کورد و کابل شبکه یکی از مسائلی است که اغلب ذهن بسیاری از کاربران را به خود مشغول می کند. استفاده از تجهیزات شبکه بخشی از زندگی روزمره ما است همچنین مرز باریکی بین این دو قسمت وجود دارد که بسیاری از کاربران را سردرگم می کند. در این مقاله سعی می کنیم تفاوت پچ کورد و کابل شبکه را خیلی مختصر توضیح دهیم. برای این منظور بحث را با ارائه یک تعریف ساده از این تجهیزات آغاز می کنیم.
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه و کاربرد آنها
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه به صورتی است که آنقدر شبیه هم نیستند که بتوان آنها را یکسان دانست. نه، آنها آنقدر متفاوت هستند که ما از آنها به عنوان تجهیزات کاملاً متفاوت یاد کنیم. اما اکثر مردم در مورد کابل های شبکه و سیم های اتصال شبکه سردرگم هستند. کابل شبکه مهمترین قسمت شبکه محسوب می شود که در گروه تجهیزات پسیو طبقه بندی می شود. کابل در شبکه محلی (LAN) داده ها را ارسال می کند و ارتباط بین دستگاه ها و تجهیزات مختلف را برقرار می کند. دو نوع کابل شبکه محبوب تر از سایرین هستند: کابل الکترونیکی (جفت پیچ خورده) و کابل نوری (فیبر نوری). کابل کواکسیال یکی دیگر از انواع محبوب کابل شبکه است. این نوع کابل وظیفه انتقال سیگنال های تلویزیونی را بر عهده دارد. فیبر نوری علیرغم کیفیت و سرعت بالایی که دارد به دلیل هزینه بالایی که به همراه دارد تنها توسط مشتریان خاص انتخاب می شود. زیرا شرط استفاده از این فناوری، هماهنگی زیرساخت شبکه و تمامی تجهیزات موجود در آن است. در ادامه با توضیح ویژگی های پچ کورد به تفاوت کابل و پچ کورد شبکه پی خواهید برد. پچ کورد را می توان به عنوان یک کابل الکترونیکی یا نوری تعریف کرد که دو سر آن به یک کانکتور یا سوکت متصل است. بنابراین، بسیاری از دسته بندی ها و استانداردهای تعریف شده برای کابل های شبکه، برای پچ کورد نیز اعمال می شود. دلیل اختراع و استفاده از پچ کورد افزایش سرعت فرآیند کابل کشی شبکه است.
از آنجایی که کابل شبکه الکترونیکی پرکاربردترین نمونه در نوع خود است، پچ کورد الکترونیکی (مسی) نیز بیش از سایر محصولات مشابه مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از پچ کوردهای فیبر نوری مانند کابل فیبر نوری مستلزم ایجاد زیرساخت مناسب است. معمولا برای کابل کشی و اتصال تجهیزات مختلف ابتدا مسیرها را مشخص می کنند و فواصل را اندازه گیری می کنند. سپس کابل ها را می گیرند و در نهایت وصل می کنند. این روش نیاز به حضور متخصص دارد و البته زمان زیادی هم می برد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد ترجیح می دهند سرعت کابل کشی را با استفاده از پچ کورد افزایش دهند. تفاوت پچ کورد و کابل شبکه از همان ابتدای کابل کشی خود را نشان می دهد.
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه هنگام استفاده از شبکه
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه مسئله ای است که شناخت آن کمک زیادی به ما می کند. پانچ کردن سیم ها یا وارد کردن کابل شبکه یک کار تخصصی و حساس است و احتمال خطا وجود دارد. به عنوان مثال، اگر جفت سیم های موازی در جای مناسب قرار نگرفته باشند یا کابل به درستی کوتاه نشده باشد، احتمال ایجاد نویز یا اختلالات الکترومغناطیسی در شبکه وجود دارد. بنابراین انتخاب پچ کورد سلامت کابل کشی شبکه را تضمین می کند. استفاده از پچ کورد نه تنها نگرانی کاربران را در مورد صحت اتصالات برطرف می کند، بلکه شبکه را زیباتر و منظم تر می کند. پچ کوردها دارای تنوع رنگی زیادی هستند که اهمیت آنها را هنگام بررسی تجهیزات شبکه نشان می دهد. با کمک پچ کوردهای رنگی مختلف، به راحتی می توان تجهیزات و وسایل متصل به هم را پیدا کرد. بنابراین هنگام استفاده از شبکه می توان تفاوت بین کابل شبکه و پچ کورد را احساس کرد.
با توجه به معیارهای مختلف می توان پچ کورد را به دسته های مختلفی تقسیم کرد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. اکثر طبقه بندی های پچ کورد شبکه از طبقه بندی کابل های شبکه پیروی می کنند. در برخی موارد، پچ کوردها بر اساس معیارهای قرار دادن سوکت گروه بندی می شوند. پچ کوردها به دو گروه اصلی الکترونیکی و فیبر نوری تقسیم می شوند که بر اساس کدام شبکه مناسب هستند. سوکت پچ کورد الکترونیکی از نوع RJ-45 می باشد. اما پچ کورد فیبر نوری انواع مختلف سوکت دارد. یکی از روش های رایج طبقه بندی کابل های شبکه نیز در بحث پچ کورد است و آن اندازه گیری پهنای باند و سرعت انتقال داده است. بر این اساس آن ها در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند که کیفیت آنها را مشخص می کند.
به عنوان مثال از آنجایی که کابل شبکه Cat6 از نظر سرعت و پهنای باند وضعیت بهتری نسبت به کابل شبکه Cat5e دارد، پچ کورد Cat6 نیز کیفیت بالاتری نسبت به پچ کورد Cat5e دارد. قیمت کابل شبکه و پچ کورد با توجه به این استانداردها متفاوت است. از آنجایی که پچ کورد مانند کابل شبکه از دو بخش کابل شبکه و سوکت تشکیل شده است، می توان آن را به دو گروه شیلددار (STP) و بدون محافظ (UTP) تقسیم کرد. پچ کورد شیلد شده نسبت به پچ کورد محافظت نشده در برابر نویز و تداخل مقاوم تر است. کابل شبکه به نوع کابل هایی اطلاق می شود که برای برقراری ارتباط از طریق انتقال داده یا سیگنال استفاده می شود.
در حالی که کابل شبکه در معنای عمومی تر و روزمره به کابل شبکه اترنت اطلاق می شود که معمولا یک کابل شبکه مسی است و به کابل های متداول CAT5e، CAT6 و CAT6a اشاره دارد. از طرف دیگر، کابل پچ دارای یک کانکتور در دو طرف آن است که تنها بخشی از کابل های شبکه اترنت است. اصطلاحات کابل شبکه و پچ کورد شبکه را می توان به جای هم استفاده کرد زیرا شباهت های زیادی با یکدیگر دارند. برای درک موضوع، به عنوان مثال، یک فروشگاه تجهیزات شبکه را در نظر بگیرید. برای خرید پچ کابل شبکه برای اتصال کامپیوتر یا لپ تاپ به شبکه LAN می توان از عبارت کابل شبکه استفاده کرد اما برای خرید آن از واحد اندازه گیری (مثلا کابل شبکه 6 متری) به عنوان شبکه استفاده کرد. . کابل ها در حلقه های بالای 100 متر هستند.
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه چیست؟
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه بسیار زیاد نیست ولی هر دو انواع مختلفی دارند. کابل های شبکه انواع مختلفی دارد که در ادامه به انواع آن میپردازیم. کابل شبکه CAT5e: این کابل نسبت به کابل CAT5 به روزتر و پیشرفته تر است و انتقال داده قابل اعتمادتر و سریعتر است. سرعت کابل CAT5e بین 10 تا 100 مگابیت بر ثانیه است در حالی که سرعت کابل های CAT5e به 1000 مگابیت در ثانیه می رسد. برای خرید اقتصادی کابل شبکه Belden CAT5E SFTP CCA به طول 305 متر را پیشنهاد می کنیم. کابل شبکه CAT6: ضخیم تر از کابل های CAT5 و CAT5e است و از PVC و LSZH یا LSOZ ساخته شده است. لازم به ذکر است که معمولا از پوشش LSZH برای مراکز حساس تر استفاده می شود. این کابل ها اطلاعات را در طول 35 تا 55 متر با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه نیز انتقال میدهند.
کابل شبکه CAT6A داده ها را با سرعت 10 گیگابیت تا طول 100 متر انتقال می دهد. این کابل ها معمولا به صورت محافظ ساخته می شوند که باعث می شود این کابل شبکه در شبکه های حساس و دقیق تر کارایی بیشتری داشته باشد. کابل شبکه CAT7 در شرایط آزمایشگاهی می تواند تا 40 گیگابیت بر ثانیه برای طول 50 متر و تا 100 گیگابیت بر ثانیه برای طول 15 متر انتقال دهد. کابل CAT7 می تواند فرکانس های تا 600 مگاهرتز را نیز پوشش دهد. کابل فیبر نوری: نوعی کابل است که بیشتر در مخابرات استفاده می شود و برای انتقال یا دریافت اطلاعات با سرعت بالا استفاده می شود. این کابل انواع مختلفی دارد به عنوان مثال در دسته های کابل فیبر نوری 6 هسته ای، کابل فیبر نوری 12 هسته ای و کابل فیبر نوری 24 هسته ای یافت می شود.
پچ کورد CAT6: می تواند داده ها را تا 10 گیگابیت بر ثانیه با فرکانس 250 مگاهرتز انتقال دهد، بنابراین برای شبکه های خانگی کوچک مناسب خواهد بود. پچ کورد Legrand CAT6 و پچ کورد Negsens CAT6 از برندهای معروف بازار هستند که در اندازه های مختلف یافت می شوند. پچ کورد فیبر نوری: در واقع کابل های فیبر نوری کوتاه با کانکتورهای مختلف در دو طرف هستند، بنابراین می توانید از آنها برای اتصال تجهیزات شبکه از طریق تجهیزات فیبر نوری مانند پچ پنل های فیبر نوری استفاده کنید.
کابل شبکه مهمترین تجهیزات غیرفعال شبکه محسوب می شود اما در صورت عدم اتصال صحیح به برق کارایی لازم را ندارد و حتی می تواند شبکه را با مشکل مواجه کند. بنابراین لازم است کاربران در مواقعی که نیاز به استفاده از پچ کورد دارند، کابل شبکه و پچ کورد را با هم مقایسه کنند. زیرا استفاده از این دستگاه باعث افزایش سرعت کابل کشی و جلوگیری از افت کیفیت انتقال داده می شود. در ادامه مطلب، در نظر گرفتیم به معرفی تفاوت پچ کورد و کابل شبکه بپردازیم، همچنین شما عزیزان میتوانید جهت خرید تفاوت پچ کورد و کابل شبکه این محصول و خرید تلفن تحت شبکه ویپ به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط مراجعه نمایید.
- انواع کابل شبکه
- کابل شبکه CAT5e
- کابل شبکه CAT6
- کابل شبکه CAT6a
- کابل شبکه CAT7
- کابل فیبر نوری
- انواع پچ کورد
- پچ کورد CAT6
- پچ کورد CAT6a
- پچ کورد فیبر نوری