دوربین مداربسته داهوا که به عبارتی به آن CCTV نیز گفته میشود، مخفف تلویزیون مدار بسته است و معمولا به عنوان نظارت تصویری شناخته میشود. اصطلاح “مدار بسته” به این معنی است که برخلاف تلویزیون “معمولی” که به طور گسترده برای عموم پخش میشود، پخش معمولاً در تعداد محدودی از صفحه نمایش (بسته) پخش میشود. شبکه های دوربین مدار بسته معمولاً برای شناسایی و جلوگیری از فعالیت مجرمانه و ثبت تخلفات رانندگی و یا اهداف مدیریتی دیگر استفاده میشوند و کاربردهای دیگری نیز دارند.
معرفی دوربین مدار بسته داهوا
دوربین داهوا با هدف اصلی دوربین مدار بسته گرفتن نور و تبدیل آن به سیگنال ویدئویی به فعالیت میپردازد و همچنین لازم به ذکر است که اساس این دوربین مدار بسته یک سنسور CCD است. CCD نور را به سیگنال الکتریکی تبدیل میکند و سپس پردازش سیگنال این سیگنال الکتریکی را به سیگنال ویدیویی تبدیل میکند که میتواند ضبط یا روی صفحه نمایش داده شود. دوربین های ویدئویی یا آنالوگ یا دیجیتال هستند، به این معنی که سیگنال های آنالوگ یا دیجیتال را به یک دستگاه ذخیره سازی مانند یک ضبط کننده ویدیو یا رایانه رومیزی یا لپ تاپ ارسال میکنند.
برای معرفی بهتر دوربین مداربسته داهوا لازم به معرفی مختصری از کمپانی داهوا نیز داریم. کمپانی داهوا بیش از 15 سال را به توسعه فناوری های امنیتی اختصاص داده است و بهترین نتایج را در تحقیق و طراحی فناوری تجهیزات نظارتی به دست آورده است و بهترین تجربه را هم در زمینه سخت افزار و هم نرم افزار برای مشتریان خود فراهم میکند. در سال 2002، داهوا شروع به تولید دستگاه های DVR 8 کاناله بلادرنگ کرد و تا سال 2003 موفق به تولید دستگاه های 16 کاناله بلادرنگ شد.
از سال 2006 با تغییر در ساختار شرکت، موفق به ایجاد خط تولید برای راه اندازی در کل شد. فیلدها دستگاه های امنیتی مانند دوربین مدار بسته، DVR، دوربین های شبکه، سرورها و غیره. در سال 2011 موفق به تولید DVR با پلتفرم N6 شد. داهوا برای اولین بار موفق به تولید دستگاه DVR با 32 کانال کامل D1 در جهان شد. دوربین مداربسته داهوا علاوه بر داشتن گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO9001 دارای گواهینامه های بین المللی UL, CE, FCC نیز میباشند.
محصولات داهوا به طور گسترده در خرده فروشی، مدارس، هتل ها، بانک ها، بیمارستان ها، ساختمان های اداری، بزرگراه ها، عوارض (کنترل ترافیک) استفاده میشود. دوربین مداربسته داهوا گذشته از داشتن گواهینامه ISO9001 سیستم های مدیریت کیفیت، و برخی از گواهی نامه های بین المللی مانند UL، CE، FCC را نیز دارا میباشد. دوربین های داهوا با اعتبار بالا در اروپا، امریکا، ژاپن و همچنین تایوان به فروش میرسد. محصولات داهوا به طور گسترده در خرده فروشی ها، مدارس، هتل ها، بانک ها، بیمارستان ها، ساختمان های اداری، بزرگراه ها، عوارضی ها (کنترل ترافیک) استفاده میشود.
سایر مشخصات و خرید دوربین مداربسته داهوا
دوربین مداربسته داهوا به دلیل داشتن سبد محصولات متنوع و قیمت مناسب در مقایسه با سایر سازندگان تجهیزات حفاظتی، چندین سال است که توانسته بالاترین جایگاه فروش را توسط نشریات معتبر و سازمان های بین المللی به دست آورد. داهوا در بازار ایران توسط نمایندگان رسمی این شرکت توزیع میشود و خدمات پس از فروش و گارانتی داهوا توسط شرکت های معتبر نیز پشتیبانی میکند.
دوربین مداربسته داهوا در اولین گونه به صورت آنالوگ معمولی میباشد که اولین نسل از دوربین مداربسته و همچنین رایج ترین آنها محسوب میشوند و به دلیل قیمت پایین، سیستم کوچک و نصب آسان یکی از انتخاب های کاربران خانگی و حتی مشاغل کوچک هستند. سیستم دوربین مداربسته آنالوگ از یک یا چند دوربین آنالوگ، یک DVR (ضبط تصویر دیجیتال) و یک کابل کواکسیال برای اتصال دوربین ها به DVR تشکیل شده است. تصاویر ضبط شده در دوربین مدار بسته به صورت آنالوگ به دستگاه DVR ارسال میشوند و در آنجا برای پردازش به فرمت دیجیتال تبدیل میشوند. دوربین های آنالوگ حداکثر تا رزولوشن 582*960 قادر به ضبط تصویر هستند به همین جهت در مقایسه با دیگر دوربین های مداربسته از کیفیت پایین تری برخوردارند.
دومین نوع دوربین مداربسته داهوا دوربین مداربسته آنالوگ HD میباشد که بزرگترین تفاوت این دوربین ها در وضوح و وضوح بالاتر تصاویر ثبت شده است، بنابراین میتوانید به راحتی چهره افراد را در این تصاویر تشخیص دهید و حتی از تصاویر به عنوان مدرک جرم استفاده کنید. دوربین های آنالوگ HD به 4 نوع HD-CVI، AHD، HD-SDI و HD-TVI تقسیم می شوند که میتوانند تصویربرداری با رزولوشن 1080*1920 را پشتیبانی کنند. با توجه به تفاوت قیمت پایین و کیفیت بالای دوربین های مداربسته آنالوگ HD نسبت به دوربین های معمولی، این دوربین ها گزینه مناسبی برای کاربران خانگی و تجاری محسوب میشوند.
سومین نوع دوربین مداربسته داهوا ، دوربین تحت شبکه میباشد که با نام های دیگری از جمله دوربین مداربسته IP یا دوربین های اینترنتی نیز شناخته می شوند. ساختار سیستمی این دوربین ها به گونه ای است که با تنظیم آدرس IP بر روی آن می توانید تصاویر ارسالی از دوربین های مدار بسته را به صورت آنلاین از طریق شبکه یا اینترنت دریافت و مشاهده کنید. در ساختار سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه، تجهیزات شبکه غیرفعال بیشتری در مقایسه با دوربین های آنالوگ مورد نیاز است که برای راه اندازی این دوربین ها، حتی اگر قصد مشاهده محل کار خود را دارید، نیاز به یک سوئیچ شبکه برای ارتباط بین دوربین ها و سیستم های اتصال دارید.