مقالات

مشکلات سوئیچ شبکه

مشکلات سوئیچ شبکه

مشکلات سوئیچ شبکه چیست و چگونه حل میشود

مجموعه ایمن ارتباط یکی از نمایندگی های فروش سوئیچ شبکه کی دی تی، در این مقاله قصد دارد به ارائه توضیحات در رابطه با مشکلات سوئیچ شبکه در مجموعه بپردازد. نیاز به سوئیچ شبکه جهت برقراری ارتباط بین دستگاه ها و سیستم تمامی مجموعه ها، جدا از بحث نوع مرکز و سیستمی که تصمیم به نصب و راه اندازی آن دارند، برای کاربران واجب و لازم میباشد. امروزه باتوجه به اینکه تمامی سیستم ها و مجموعه ها نیاز به تحت شبکه شدن و یکپارچگی دارند، نیاز به سویچ شبکه یک امر واجب و لازم میباشد، زیرا بدون استفاده از سوییچ شبکه، ارتباط میان سیستم ها برقرار نشده و هیچ هدایت کننده ای در مجموعه وجود نخواهد داشت که اطلاعات را به راحتی در میان دستگاه ها رد و بدل کرد.

خرید سوییچ شبکه با اتصال دستگاه های درون شبکه، بسته های داده را از یک سیستم به سایر سیستم ها ارسال کرده و ارتباطی یکپارچه برقرار مینماید. سوئیچ شبکه به لحاظ سخت افزاری، یک سخت افزار بسیار کوچک است که ارتباطات ایجاد شده ما بین چندین دستگاه و وسیله ­ی ارتباطی در یک شبکه­ LAN (Local Area Network) را متمرکز مینماید. سوئیچ شبکه ایرانی که ارتباطات را بین چندین دستگاه متصل در یک شبکه محلی (LAN) را برقرار می کند، سالها پیش در شبکه های خانگی متداول بودند که این روترهای خانگی مدرن سوئیچهای اترنت را به عنوان یکی از کارکردهای اصلی آنها به طور مستقیم در واحد ادغام می کنند.

مشکلات سوئیچ شبکه

سوییچ شبکه با کارایی بالا هنوز هم به طور گسترده در شبکه های شرکت ها و مراکز داده استفاده می شوند و گاهی اوقات به عنوان هاب های switching، هاب های bridge یا Mac Bridge نیز پیشنهاد میگردد. سوئیچ شبکه یک سخت افزار بسیار کوچک است که ارتباطات ایجاد شده ما بین چندین دستگاه و وسیله ­ی ارتباطی در یک شبکه­ LAN (Local Area Network) را متمرکز مینماید. روش کارکرد سویچ شبکه که در مجموعه به عنوان وسیله ای برای برقراری ارتباطات میان تمامی دستگاه ها استفاده میگردد، استفاده از آدرس IP دستگاه ها میباشد. به این صورت که مدیریت مجموعه با استفاده از سیستم خود، آدرس آی پی تمام سیستم های مجموعه را که همگی در یک شبکه هستند، به دست آورده و با برنامه ریزی های معین، تمامی دستگاه ها را به یک سوئیچ متصل میکنند و از این رو که هر دستگاه، یک آدرس آی پی مشخصی دارد، برای دو دستگاه متفاوت، امکان برقراری ارتباط با یک آدرس آی پی نیز نمیباشد.

انواع سوئیچ های موجود و بررسی مشکلات سوئیچ شبکه

انواع سوئیچ شبکه قادر به پشتیبانی از تقریباً همه گونه دستگاه ها و وسیله­ های ارتباطی می باشند. بطوری که برای دستگاه های اترنتی، قادر به تأمین سازی چهار یا هشت کانکشن هستند؛ حال آنکه سوئیچ هایی که در شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند 32 تا 128 کانکشن را پشتیبانی نمایند. سوئیچ های شبکه معمولی مانند سوئیچ هایی که در روتر کاربران خانگی هستند، بجز مورد اتصال به برق، نیاز به هیچ گونه پیکربندی خاصی ندارند. در رابطه با بحث انواع سوئیچ شبکه، سوئیچ های مدیریتی که سوئیچ های گران قیمت تری هستند که استفادۀ شرکتی دارند و می توانند قابلیت های به مراتب سطح بالاتری به کاربران ارائه کنند و همچنین از قابلیت کنترل و مدیریت گسترده ای برخورد دارند.

یکی از پراستفاده ترین انواع سوئیچ مناسب شبکه، سرعت و قابلیت POE ساپورت بودن آن میباشد که سوئیچ شبکه poe، مجموعه را از اداپتور بی نیاز و برق تمام سیستم ها را تامین میکند و همچنین با بالا رفتن سرعت سوئیچ، کارایی شبکه نیز بیشتر میگردد. همانطور که در قبل گفته شده بود، سوئیچ‌ها به سه دسته اترنت، گیگابیت و 10G تقسیم می‌شوند. سوئیچ‌ poe اترنت سرعت هر پورت تا 100Mb/s می‌رسد، در حالی‌ که سوئیچ‌های گیگابیت این سرعت را به 1000Mb/s و سوئیچ‌های 10G سرعت را به میزان ده برابر سوئیچ‌های گیگابیت خواهند رساند و همچنین با بالارفتن سرعت سوئیچ، قیمت آن نیز افزایش می یابد.

کارکرد سوئیچ‌های غیرمدیریتی بسیار ساده است و کاربران میتوانند به راحتی اجزا شبکه را به سوئیچ متصل کنند که پس از نصب آن تمام اجزا باهم در ارتباط قرار خواهند گرفت و کار سوئیچ در لحظه‌ای که دستگاه‌ها به آن وصل می‌شوند شروع می‌شود. این امر موجب راحتی کاربران و کار مجموعه میباشد، زیرا کاربران می‌توانند سوئیچ‌ را در مکانی قرار داده و به حال خود رها کنند، زیرا نیاز به هیچگونه تنظیمات و کار خاصی ندارند. سوئیچ‌های مدیریتی کمی پیچیده‌تر از سوئیچ های غیرمدیریتی میباشند و می‌توانند از طریق وب یا اپلیکیشن، وارد صفحه تنظیمات سوئیچ شده و برخی ویژگی‌های آن را فعال یا غیرفعال کنند و همچنین درصورت نیاز به آپدیت، Firmware آن را آپدیت کرده و از کاربردهای دیگر سوئیچ مانند تعیین دسترسی به پهنای باند، VLAN بندی و… استفاده کنند.

مشکلات سوئیچ شبکه

حال که به معرفی و ارائه توضیحات راجع به انواع سوئیچ شبکه پرداختیم، لازم است به مشکلات سوئیچ شبکه نیز اشاره ای داشته باشیم. مشکلات سوئیچ شبکه معمولا به دو دسته ایرادات سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم میگردند. در ابتدا برای بررسی مشکلات سوئیچ شبکه لازم است به پاوری که در قسمت جلویی پنل سوئیچ شبکه قرار دارد توجه کنیم که اگر پاور سبر باشد به معنای عدم خرابی و بدون مشکل بودن سوئیچ میباشد و در صورت خاموشی پاور، اطلاع رسانی از مشکلات سوئیچ شبکه را به کاربران میکند. در ادامه مقاله به چند مورد از مشکلات سوئیچ شبکه رایج اشاره خواهیم کرد.

  • مشکلات سوئیچ شبکه مربوط به خرابی پاور: همانطور که در قبل اشاره کردیم در ابتدا باید پاور دستگاه بررسی گردد. پاور سوئیچ شبکه میتواند به علت های مختلف از جمله فرسودگی و یا نوسانات برق توسط صاعقه خراب شده باشد. البته ممکن است بر اثر خرابی پاور به سایر قسمت های سوئیچ نیز آسیب وارد شده باشد که به طور کلی برای جلوگیری از این شرایط می توان از UPS ها که عمل تنظیم ولتاژ را انجام میدهند استفاده کرد.
  • مشکلات سوئیچ شبکه مربوط به خرابی فن ها: فن های موجود در سوئیچ شبکه به دلیل کارکرد ۲۴ ساعته، امکان دارد در اثر فرسودگی و یا حتی گرد غبار از کار بیافتد که در نتیجه از کار افتادن فن ها سبب افزایش دما در سوئیچ شده و ممکن است بر اثر افزایش دمای بیش از حد IC برد سوئیچ بسوزد.
  • مشکلات سوئیچ شبکه مربوط به خرابی پورت ها: نگهداری سوئیچ شبکه در محیط های با رطوبت زیاد سبب سولفاته شدن پورت ها و قطع ارتباط خواهد شد. از طرفی در هنگام قطع و وصل کانکتورها نیز باید مراقب باشید، زیرا امکان دارد به پورت ها آسیب برسد.
  • مشکلات سوئیچ شبکه مربوط به عیب یابی در ماژول های متصل: هنگام بررسی مشکلات سوئیچ شبکه، ابتدا اطمینان حاصل کنید که تغذیه سوئیچ و ماژول به درستی تامین شده اند و سپس چک کنید که آیا ماژول ها در موقعیت صحیح خود متصل شده اند یا خیر و در انتها چک کنید که آیا کابل ماژولی که وصل شده است در حالت نرمال قرار داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *