دوربین سیپ
دوربین سیپ (IP Camera) که یکی از محصولات پرطرفدار کمپانی و نمایندگی گرنداستریم میباشد، به نوعی دوربین مداربسته گفته میشود که معمولاً برای سامانههای حفاظتی و نظارت تصویری استفاده میشود و برخلاف دوربینهای مداربسته آنالوگ از پروتکلهای شبکه و سانترال ویپ برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده میکنند. انواع دوربین سیپ از لحاظ ثبت و ذخیره تصاویر، به دو دسته تقسیم میشوند که دسته اول دوربین هایی هستند که برای ذخیره ی تصاویر به یک سیستم مرکزی (nvr) نیاز دارند در صورتی که برخی دیگر از این دوربین ها دارای رم بوده و میتوانند تصاویر را در رم خود بدون نیاز به nvr ذخیره نمایند.
در ابتدای امر که این دوربین های سیپ به بازار آمده بودند، به این علت که پهنای باند اینترنت در سراسر جهان پایین بود اختلاف زمان بسیار زیادی برای مشاهده تصویر ها به چشم میخورد اما با مرور زمان و افزایش سرعت اینترنت در سرتاسر جهان این مشکل نیز تا حدودی از بین رفت. دوربین سیپ همانند آی پی فون های تحت شبکه و برخلاف دوربین های آنالوگ که برای انتقال تصاویر به کابل نیاز دارند، اطلاعات را از طریق شیکه اینترنت جابجا می کنند. این دوربین ها دارای قابلیت های زیادی میباشند که میتوان به جابجایی صدای دو طرفه از طریق شبکه، استفاده از شبکه های اینترنتی از جمله وای فای و برنامه های موبایلی، امنیت بسیار بالا و همچنین هوش مصنوعی این دوربین ها اشاره کرد.
کمپانی گرنداستریم در سال گذشته، یکی از تولیدات موفق و پرطرفدار مجموعه خود که دوربین سیپ یا همان دوربین تحت شبکه گرنداستریم میباشد را معرفی نموده که در میان کاربران بسیار پرطرفدار و دارای قابلیت های بیشمار میباشد. این دوربین ها توانسته امنیت و راحتی کاربران را در سطوح بالا برقرار سازد و کاربران با استفاده از دوربین های تحت شبکه گرنداستریم و با استفاده از برنامه های موجود در گوشی ها میتوانند امنیت و مدیریت را بسیار آسان و تحت کنترل نمایند که این امر مدیریت و دسترسی آسان و امنیت بالای مجموعه امروزه برای مدیران بسیار حائزاهمیت و مهم میباشد.
انواع دوربین سیپ
حال که با معنی و کاربرد دوربین سیپ در سیستم سانترال ویپ آشنا شدید، در نظر داریم اشاره کوچکی به تفاوت دوربین های دام و بولت نیز بپردازیم. امروزه دوربین سیپ در دو مدل دام و بولت تولید و توزیع میگردد که شاید نام این دوربین ها زیاد به گوشتان خورده باشد. دوربین های تحت شبکه دام به دوربین های گنبدی شکل گفته میشود که این تعبیر به علت معنی لغوی dome که به معنای گنبد است، میباشد، در حالی که دوربین های بولت به دوربین های استوانه ای و لوله ای گفته میشود که ریشه این تعریف هم از اسم bullet گرفته شده که به معنای لوله یا همان گلوله است.
دوربین سیپ بولت به علت ظاهر خاص و متفاوت خود، خیلی راحت تشخیص داده شده و بیشتر در معرض اقدامات خرابکارانه قرار میگیرد و همچنین این دوربین ها را در ارتفاع پایین نباید نصب کرد، در حالی که دوربین های دام باید در ارتفاع پایین نصب شوند و به علت ظاهری که دارند، خیلی مورد توجه قرار نمیگیرند. تفاوت هایی که در میان این دو دوربین میتوان اعلام کرد، درابتدا نوع نصب آنها میباشد. دوربین تحت شبکه گرنداستریم دام به راحتی در فضای باز و بسته و با قابلیت نصب در سقف یا دیوار صورت میگیرد و اگر شما بخواهید میدان دید دوربین دام را تغییر دهید باید محل نصب آن را نیز عوض کنید. در حالی که دوربین های بولت بهتر است در کنار دیوار نصب شوند و به دلیل داشتن پایه، نصب آسان تری دارند.
همچنین شما میدان دید دوربین های بولت را با جابجایی دوربین به راحتی میتوانید تغییر دهید و نیازی به تغییر محل نصب ندارید. تفاوت دیگری که میان دوربین تحت شبکه گرنداستریم دام و دوربین تحت شبکه گرنداستریم بولت میباشد، زاویه دید آنها میباشد. دوربین های دام دارای لنزهای کوچکتری نسبت به دوربین های بولت هستند، زیرا شکل خاص دوربین بولت جایگذاری لنزهای بزرگتر را آسان تر می کند. بنابر این دوربین های بولت را در هر مکانی که به دوربین نیاز دارید به راحتی می توانید استفاده کنید. در ادامه مقاله به معرفی دو مدل دوربین سیپ پرفروش و جدید از برند گرنداستریم خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
- دوربین سیپ گرنداستریم GSC3620 و GSC3625: دوربین sip گرنداستریم مدل های GSC3620 و GSC3625، دوربین های دام و بولت از تولیدات جدید کمپانی گرنداستریم هستند که دارای یک لنز کانونی varifocal به صورت 3.6 میلی متری برای نظارت بر زاویه باریک تا عریض قابل تنظیم به صورت دستی و خودکار می باشند که میتوانند لنز کانونی را به صورت الکترونیکی تنظیم کنند و آن را به یک وسیله ایده آل برای نظارت با زاویه ی دید نزدیک از افراد در محیط های مختلف مانند بانک ها،هتل ها، فروشگاه ها، دفاتر، انبارها و ورودی ساختمان ها تبدیل میکند.
این دوربین ها دارای قابلیت های تشخیص حرکت و فناوری مادون قرمز هوشمند برای تعادل رنگ سفید و قرار گرفتن در معرض نظارت برای فعالیت شبانه در فضای بسته پشتیبانی می کنند. این دوربی های تحت شبکه را می توان با نرم افزار مدیریت فیلم رایگان GSURF PRO و یا به همراه سایر سیستم های مدیریت فیلم سازگار با ONVIF مدیریت کرد و همچنین از طریق آیپی فون های تحت شبکه میتوان تصویر و صدا را نظارت و کنترل نمود.
یکی از قابلیت های بسیار منحصر به فرد و کاربر پسند این دوربین های سیپ پشتیبانی از POE داخلی برای تأمین برق دستگاه و ایجاد اتصال شبکه و قابلیت ضدآب و مقاومت آنها در برابر آب و هوا میباشد که در فضای باز که میزان زیادی از بارندگی و رطوبت را دارا میباشند که با پشتیبانی از SIP/VoIP برای پخش ویدئو و صدا، به راحتی و بدون هیچ گونه مشکلی به فعالیت خود ادامه داده و از طریق تماس صوتی یا ویدیویی خروجی و عکس صفحه از طریق ایمیل، اعلان های هشدار را ارسال کرده و به کاربران اطلاع رسانی میکند.