مقالات

راه اندازی سانترال ویپ

راه اندازی سانترال ویپ

راه اندازی سانترال ویپ

مجموعه ایمن ارتباط در این مقاله به راه اندازی سانترال ویپ خواهد پرداخت، با ما همراه باشید. همانطور که در مقاله سانترال ویپ به توضیح در خصوص سانترال های قدیمی آنالوگ و سانترال های نسل جدید ویپ پرداختیم، شما عزیزان میتوانید به راحتی با مقایسه ی این مرکز تلفن ها پی به مزیت های سیستم ویپ برده و بهترین تصمیم گیری را در مجموعه خود داشته باشید. بارها در مقالات مختلف به معنی کلمه ویپ اشاره شده که این کلمه مختصر شده ی کلمه Voice Over Protocol یعنی انتقال صدا در بستر شبکه اینترنت است، به عبارتی میتوان گفت در آن صدا به جای انتقال روی خطوط سیمی و مسی به صورت سیگنال آنالوگ روی بستر شبکه و به شکل دیتا و داده دیجیتال منتقل میگردد. کاربران برای راه اندازی سانترال ویپ در محل کار خود از دو روش راه اندازی سانترال ویپ روی سرور و راه اندازی سانترال ویپ بر روی مرکز تلفن (سانترال) میتوانند استفاده نمایند.

همانطور که گفته شد، کاربران میتوانند سیستم ویپ خود را بر روی سرور و یا کیس نصب نمایند که از جمله نرم افزار های ویپ میتوان به الستیکس، تیریسیکس، ایزابل اشاره کرد که کاربران برای اتصال خطوط شهری و تبدیل سیگنال های آنالوگ خطوط مخابرات به دیتای دیجیتال که قابل فهم برای این نرم افزارها باشد نیاز به گیت وی دارند.

راه حل دیگر برای راه اندازی سانترال ویپ استفاده از مراکز تلفن یکپارچه و تحت شبکه و یا همان مرکز سانترال است که این مراکز پایداری بالاتری دارند و از جمله پرفروش ترین مراکز تحت شبکه می باشند که بسیار با کیفیت هستند. مزیتی که مراکز سانترال ویپ (IP-PBX) نسبت به سرور های ویپ دارند این است که امنیت بیشتری به شکل پیش فرض روی آنها وجود دارد و همچنین دیگر شما را درگیر نصب و راه اندازی نرم افزار نمی کند. اگر قصد دارید سرور ویپ خود را بر روی سرور راه اندازی نمایید حتما باید یک فرد آیتی متخصص تماما در محل کار شما حضور داشته باشد که این مورد از معایب این نوع نصب میباشد که باعث افزایش هزینه های نصب و نگهداری میگردد، در صورتی که مرکز سانترال ویپ از هزینه های نصب و نگهداری پایین تری برخوردار هستند و دیگر نیازی به حضور یک نیروی فنی تمام وقت در مجموعه جهت رسیدگی به مشکلات و ایرادات نمیباشد.

با توجه به توضیحات ارائه شده نتیجه می گیریم که نصب سرور ویپ برای پروژه های بزرگ که نیاز به تعامل با دیتا بیس را دارند مناسب است چون هزینه نگهداری بالایی دارند اما برای پروژه های کوچک تا متوسط بهترین انتخاب برای مجموعه ها، مرکز سانترال ویپ (voip) است. زیرا دارای هزینه اولیه و نگهداری کمتر و پایداری بالاتری نسبت به نسخه های نرم افزاری میباشد.

راه اندازی سانترال ویپ

مراحل راه اندازی سانترال ویپ

حال ،پس از آشنایی با انواع روش های راه اندازی سانترال ویپ باید به بررسی بهترین تصمیم گیری و انتخاب مرکز VOIP مناسب مجموعه بپردازیم که مشتریان باتوجه به شرایط و نیازهای مجموعه خود، بهترین و کم هزینه ترین انتخاب را داشته باشند. اولین قدم راه اندازی سانترال ویپ فراهم کردن زیرساخت‌ها و یکپارچه سازی شبکه میباشد که این بستر شبکه میتواند در بستر اینترانت(شبکه خصوصی)و یا اینترنت(شبکه جهانی)و یا ترکیبی از این دوشبکه جهت تامین بهترین پهنای باند مجموعه نسبت به نیازهای خود برای انتقال صدا روی شبکه باشد.

کاربران پس از نصب تجهیزات پسیو شبکه و راه اندازی بستر اولیه نیاز به یک مرکز مدیریت کننده تماس ها جهت تامین نیازهای مجموعه از جمله پردازش و دسته بندی اطلاعات دارند. IP-PBX یا سانترال voip یک سرور یکپارچه مناسب برای تمامی مجموعه ها میباشد که دارای قابلیت های بسیار گسترده بدون پرداخت هزینه جداگانه با قابلیت ساپورت تعداد داخلی های مورد نیاز سازمان های گوناگون میباشد.

کاربران هنگام راه اندازی سانترال ویپ جهت مکالمه و استفاده از این سیستم تلفن نیاز به تلفن‌ تحت شبکه (Ip Phone) و یا هدست تحت شبکه دارند که با استفاده از آنها به فعالیت های روزانه خود ادامه و با افرادی در تمام نقاط دنیا ارتباط برقرار نمایند. در این میان جهت ارتباط مرکز سانترال voip با خطوط شهری یا داخلی های آنالوگ به یک رابط یا مبدل جهت تبدیل تماس های تلفنی معمولی از بستر زوج سیم(آنالوگ)به دیتای دیجیتال در بستر شبکه نیاز میباشد که با خرید مبدل یا گیت وی موردنظر که با تبدیل اطلاعات خطوط آنالوگ به VoIP و فرستادن این اطلاعات به سرور مدیریت تماس ها می باشد، انجام میگیرد.

راه اندازی سانترال ویپ

در نهایت از مزیت های راه اندازی سانترال ویپ میتوان به موارد بسیار زیادی اشاره نمود که به چند مزیت مهم آن که برای مجموعه ها و کاربران حائز اهمیت میباشد و موجب پرطرفدار شدن این سیستم در میان کاربران شده اشاره خواهیم کرد:

  • هزینه پایین این سیستم که بسیاری از مصرف کنندگان و مشاغل به طور قابل توجهی به صرفه جویی در هزینه پی برده اند و بیش از 60٪ قبض تلفن خود را کاهش داده اند.
  • صدای با کیفیت بالا این سیستم که موجب لمس تفاوت کیفیت محسوسی در تماس ها وجود دارد، بنابراین صدا هیچگاه خفه یا مبهم نیست.
  • ویژگی های برتر و پیشرفته ای که امروزه برای اداره تمامی شرکت ها مانند ضبط مکالمه و صف های تماس مورد نیاز و حیاتی است، در این مراکز به صورت پایه وجود داشته و کاربران بدون پرداخت هیچ هزینه اضافه ای قادر به استفاده از آن میباشند.
  • قابلیت فعالیت از راه دور که به کاربران این امکان را داده که بتوانند در هر زمان و مکانی که هستند، به فعالیت و مدیریت مجموعه بپردازند و همچنین یکی از فواید این قابلیت امکان راه اندازی و رفع ایرادات این مراکز از راه دور و از طریق ریموت میباشد که کار بسیاری از مجموعه ها را مخصوصا در این زمان که جوامع دچار ویروس همه گیر COVID19 و ناچار به دورکاری شده اند، راحت کرده و بسیار پرطرفدار نیز شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *