مقالات

تجهیزات شبکه چیست

تجهیزات شبکه چیست

تجهیزات شبکه چیست سوالی است که ذهن بسیاری از کاربران و مردم را به خود درگیر کرده است. تجهیزات شبکه به چند نوع تقسیم می شوند که هر کدام کاربردها و ویژگی های خاصی دارند. در این مقاله به بررسی انواع تجهیزات شبکه و همچنین کاربرد هر کدام می پردازیم. تجهیزات شبکه به دو دسته اکتیو و پسیو تقسیم میشوند بر این اساس تخصص های پسیوکار شبکه و اکتیوکار شبکه وجود دارد که هر کدام وظیفه خاصی در حین راه اندازی و نگهداری تجهیزات شبکه بر عهده دارند. تمامی دستگاه ها و تجهیزاتی که وظیفه انتقال اطلاعات از نقطه ای به نقطه دیگر شبکه را بر عهده دارند، تجهیزات شبکه غیرفعال نامیده می شوند که تجهیزاتی مانند کابل شبکه، رک شبکه، کانال و غیره… و از طرفی با تجهیزات فعال شبکه مواجه هستیم، به تمامی تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری که باعث تغییر در اطلاعات می شوند، تجهیزات فعال و اکتیو می گویند.تجهیزات شبکه چیست

انواع تجهیزات شبکه چیست

تجهیزات شبکه چیست و چه کاربردی برای ما دارد. تمام تجهیزات سخت افزاری که برای نصب و پیکربندی یک شبکه کامپیوتری نیاز دارید، تجهیزات شبکه نامیده می شوند. امروزه تجهیزات شبکه در همه سازمان ها و نهادها اهمیت زیاد و پرکاربردی پیدا کرده است زیرا باید در هر سازمانی شبکه های کامپیوتری کارآمد و مناسبی ایجاد شود تا بتوان از این سیستم ها بیشترین استفاده را کرد. بنابراین آشنایی با تجهیزات شبکه می تواند به راه اندازی یک شبکه کاربردی تر و دقیق تر کمک کند. در این مقاله نگاهی دقیق به انواع تجهیزات شبکه خواهیم داشت که بهتر است برای آگاهی بیشتر با ما همراه باشید. برای درک اهمیت تجهیزات شبکه و مفهوم آن، بهتر است ابتدا تعریف مختصری از شبکه ارائه دهیم، شبکه مجموعه‌ای از رایانه‌ها، سخت‌ افزار یا نرم‌افزار میباشد که برای برقراری ارتباط بین کاربران به یکدیگر متصل شده‌ است.

با استفاده از تجهیزات شبکه می‌توان تمام محدودیت‌های جغرافیایی برای اتصال کاربران را از بین برد و از منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به صورت مشترک استفاده کرد. علاوه بر این با استفاده از شبکه می‌توان اطلاعات را سریع‌تر و دقیق‌تر میان کاربران انتقال داد و همچنین برقراری ارتباط از طریق شبکه امنیت را نیز افزایش داد. تجهیزات مورد نیاز برای ایجاد شبکه و ارائه خدمات شبکه به طور کلی به دو دسته فعال و غیرفعال طبقه بندی می شوند که هر یک از تجهیزات شبکه فعال و غیرفعال ویژگی های خاص خود را دارند که برای معرفی تجهیزات شبکه باید مفاهیم هر کدام را بهتر بشناسیم. آشنایی با کابل و تجهیزات شبکه به شما این امکان را می دهد که به شبکه خود و عملکرد آن تسلط داشته باشید و تجهیزات شبکه غیرفعال به مجموعه ای از تجهیزات اطلاق می شود که نقش یک ابزار زیرساختی برای انتقال اطلاعات را ایفا می کنند. به طور کلی تجهیزاتی که نیاز به برق ندارند در این دسته قرار می گیرند.

از جمله تجهیزات شبکه پسیو می توان به این موارد اشاره کرد: (کابل کواکسیال): برخی از تجهیزات مهم برای ایجاد یک شبکه، نوع بزرگ مورد استفاده برای ستون فقرات شبکه، و نوع کوچک مورد استفاده در فواصل کوتاهتر برای ایستگاه های کاری است. (آنتن بیسیم): هنگامی که فاصله بین امواج فرستنده و گیرنده از حد مجاز بیشتر شود، سیگنال و سرعت به صورت همزمان کاهش می یابد و در چنین زمانی استفاده از آنتن های بی سیم می تواند این مشکل را برطرف کند. (کابل فیبرنوری): کابل فیبر نوری یکی از کابل های مهمی است که برای ایجاد شبکه استفاده می شود و از این کابل زمانی استفاده می شود که فاصله مبدا و مقصد بیش از 100 متر و پهنای باند زیادی مورد نیاز باشد. در فیبرهای نوری، نور با انعکاس بین سطح مشترک هسته و غلاف منتشر می شود. از جمله منابع نوری این کابل ها می توان به دیودهای لیزری یا دیودهای ساطع نور اشاره کرد.تجهیزات شبکه چیست(رک شبکه): یکی از مشکلاتی که ممکن است هنگام ایجاد شبکه با آن مواجه شوید، افزایش تعداد سوئیچ ها و روترها است که در چنین زمانی شما نیاز به مکانی مناسب برای نصب و نگهداری تجهیزات شبکه دارید و همچنین رک شبکه برای نگهداری و محافظت از سوئیچ ها و روترها استفاده می شود. معمولا قفسه های رک شبکه از فلز و با استفاده از درب شیشه ای ساخته و عرضه می شوند و کاربران می توانند با توجه به نیاز شبکه خود از انواع قفسه های ایستاده یا دیواری با ابعاد مناسب استفاده کنند. (پچ پنل) که از دیگر انواع تجهیزات پسیو شبکه میباشد به دو دسته ماژولار و غیر ماژولار تقسیم می شود و همچنین پچ پنل ها معمولا برای سازماندهی کابل ها در داخل رک شبکه استفاده می شوند. استفاده از پچ پنل های غیر ماژولار به طور کلی برای انتقال صدا توصیه می شود. اگر شبکه بزرگی دارید، برای انعطاف بیشتر بهتر است از پچ پنل های ماژولار استفاده کنید به دلیل این که در پچ پنل های ماژولار می توانید انواع پورت ها را در کنار هم داشته باشید و اگر پورتی مشکل داشت نیازی به تعویض کل پچ پنل نیست و فقط می توانید کیستون مورد نظر را تعویض کنید.

تجهیزات شبکه چیست و چه کاربردی دارد

تجهیزات شبکه چیست و چه ویژگی هایی دارد. در قسمت بالا به انواع و ویژگی های غیر فعال شبکه پرداختیم و در ادامه مطلب به ویژگی های فعال شبکه (اکتیو) میپردازیم. در پاسخ به این سوال که تجهیزات شبکه چیست باید تجهیزات شبکه فعال را نیز بررسی و معرفی کنیم. برخلاف نوع غیرفعال، تجهیزات شبکه فعال به برق و توان الکتریکی نیاز دارند و این دستگاه ها معمولاً در هدایت، تقویت یا تولید سیگنال ها نقش دارند که از رایج ترین تجهیزات شبکه فعال می توان به موارد زیر اشاره کرد: (کارت شبکه) کارت شبکه یکی از سخت افزارهای مهم در راه اندازی شبکه است و تمامی کامپیوترهای موجود در شبکه به آن نیاز دارند و استفاده از کارت شبکه برای ایجاد ارتباط و انتقال بین کامپیوتر و محیط میباشد. کارت های شبکه در دو نوع بی سیم و کابلی موجود می باشند که با توجه به نیاز و نوع شبکه خود می توانید از آنها استفاده کنید و هنگام خرید کارت شبکه اطلاعات لازم را در مورد انواع کارت شبکه به دست آورید و تحقیق کنید که چه نوع کارت شبکه با سیستم شما سازگار و همراه است.

(سوئیچ) استفاده از سوئیچ در شبکه میتواند ارتباط بین دستگاه های مختلف در شبکه را فراهم کند و با استفاده از سوئیچ، کاربران می توانند اطلاعات را به طور همزمان ارسال کنند و در واقع با استفاده از سوئیچ ها می توان ارتباط بین گره های مختلف یک شبکه را به خوبی ایجاد کرد. (اکسس پوینت) نقطه دسترسی یکی دیگر از سخت افزارهای مورد نیاز برای راه اندازی شبکه است که از این ابزار برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها در یک شبکه بی سیم استفاده می شود و در واقع استفاده از نقاط دسترسی در شبکه های بی سیم مشابه استفاده از سوئیچ ها در شبکه های کابلی است. (روتر) با استفاده از روتر، امکان اتصال یک شبکه به شبکه های دیگر وجود دارد و روترها در شبکه های LAN و WAN استفاده می شوند. شما می توانید روتر را در انواع مختلف و با معماری های گوناگون پیدا کنید و با توجه به نیاز خود از مدل مناسب استفاده کنید.

(مودم) آخرین نوع تجهیزات شبکه فعال است که در مورد استفاده از آن توضیح خواهیم داد. مودم مخفف modulator و demodulator میباشد که یک دستگاه سخت افزاری فعال است که ما را به دنیای اینترنت متصل می کند و نقش مودم تبدیل سیگنال های دیجیتال به آنالوگ و سیگنال های آنالوگ به دیجیتال است. مودم ها به صورت داخلی و خارجی و کارتی در انواع معمولی و ADSL تولید و عرضه می شوند و یکی از کاربردهای مودم ارسال اطلاعات از طریق شبکه است که به راحتی می تواند اطلاعاتی مانند عکس، متن، فیلم و … را از شبکه ای به شبکه دیگر در اینترنت منتقل کند و مزایای مودم ها: کاربران همچنین می توانند از خط تلفن برای برقراری تماس در حین اتصال به اینترنت استفاده کنند و سرعت این مودم ها نسبت به مودم های معمولی (2 مگابیت بر ثانیه) در مقایسه با 56 کیلوبیت بر ثانیه بسیار بیشتر است. برای استفاده از مودم های DSL نیازی به سیم کشی جدیدی نیست و این مودم ها به راحتی می توانند از خط تلفن موجود کاربران استفاده کنند.

تجهیزات شبکه چیستامروزه استفاده از شبکه های کامپیوتری و تجهیزات شبکه در سازمان ها و نهادهای بزرگ و کوچک توسعه یافته است. به همین دلیل است که شبکه ها و سرویس ها و خدماتی که از طریق آنها به کاربران ارائه می شود، موضوع مهمی است که مورد توجه کاربران این حوزه میباشد. به طوری که سازمان های جدید در پی بنا نهادن شبکه هایی با کارایی مناسب و بستر قوی هستند و سازمان های قدیمی تر می خواهند شبکه و تجهیزات شبکه پسیو و اکتیو خود را ارتقا دهند در حال حاضر، کسب و کارها و سازمان ها به شدت به تبادل اطلاعات متکی هستند و این امر ضروری تلقی می شود. شبکه رایانه ای هم برای سازمان ها و هم برای کاربران سودمند است زیرا آنها نیز نیاز دارند اطلاعات مهم را هر روز به اشتراک بگذارند و کارکنان همچنین می توانند مشتریان بیشتری را در زمان کمتری مدیریت کنند زیرا دسترسی مشترک به پایگاه داده مشتریان و محصولات دارند. در این قسمت به معرفی برخی از ویژگی های تجهیزات شبکه چیست و گوشی ویپ بپردازیم و همچنین شما عزیزان می توانید جهت تهیه و راهنمایی خصوصیات و کاربردی این محصول به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *