مقالات

مودم فیبر نوری چیست

مودم فیبر نوری چیست

مودم فیبر نوری چیست، مودم فیبر نوری (FOM) به عنوان رابط اتصال بین دستگاه الکترونیکی و شبکه اینترنت عمل می کند. در این شبکه از کابل فیبر نوری برای انتقال سیگنال استفاده می شود. مشترک FTTH همچنین برای استفاده از مودم فیبر نوری خود باید یک پچ کورد فیبر نوری SC-SC تک حالته خریداری کند. با استفاده از این مودم می توانید اینترنتی لذت بخش را تجربه کنید. اینترنت فیبر نوری سرعت بالایی دارد و هنگام استفاده از آن حس بهتری به شما می دهد. مودم فیبر نوری یکی از تجهیزات مدرن برای اتصال به اینترنت پرسرعت است. با استفاده از مودم می توانید وارد دنیای اینترنت و شبکه جهانی وب شوید و به خدمات آنلاین تجاری، ایمیل و … دسترسی داشته باشید.

مودم فیبر نوری چیست؟ و انواع آن 

مودم فیبر نوری چیست، شبکه فیبر نوری تجهیزات اکتیو ندارد و به همین دلیل جزء تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شود. مودم فیبر نوری دستگاهی مدرن است که در کنار مشترک نصب می شود و کاربر را از طریق فیبر نوری به اینترنت پرسرعت متصل می کند. با استفاده از این نوع مودم، امکان اتصال به اینترنت از طریق فیبر نوری در مناطقی از کشور که دارای زیرساخت مخابراتی مناسب هستند، وجود دارد. به این ترتیب کابل های مخصوص اینترنت فیبر نوری را از مخابرات به خانه کاربر ارسال می کند. پس از آن برای استفاده از اینترنت فیبر نوری و تجربه اینترنت با سرعت چندین برابر نیاز به تجهیزات خاصی دارید که مودم فیبر نوری یکی از آنهاست.

مودم فیبر نوری دارای پورت های مختلفی می باشد و با استفاده از این نوع مودم به راحتی می توان شبکه اینترنت را راه اندازی کرد و چندین نفر می توانند همزمان از اینترنت پرسرعت بهره مند شوند. شرکت های تولیدی مودم های فیبر نوری را به دو روش مختلف تولید می کنند که هر کدام کاربرد خاصی دارند. انواع مودم های فیبر نوری شباهت های زیادی دارند و تفاوت های آنها چندان محسوس نیست. مودم فیبر نوری ONT: اولین نمونه مودم فیبر نوری تولید و عرضه شده توسط شرکت های معتبر پایانه شبکه نوری یا ONT نام دارد. این نوع مودم ها معمولا برای مصارف خانگی یا مشاغل کوچک استفاده می شوند.

هنگامی که کابل فیبر نوری به محل مورد نظر کشیده می شود، می توان از مودم فیبر نوری ONT استفاده کرد. مودم های فیبر نوری (ONT) نسل جدید فناوری های ارتباطی هستند که سرعت بسیار بالاتری نسبت به adsl و vdsl و نمونه های مشابه ارائه می دهند و گزینه مناسبی برای تماشای استریم های ویدئویی و دانلود فایل های حجیم از طریق شبکه هستند. کابل های فیبر نوری به دلیل ظرفیت بالای خود در انتقال داده ها به کاربر، صنعت ارتباطات جهانی را متحول کرده اند. یکی از رایج ترین مدل های ONT موجود در بازار، مدل HG8245H است که دارای 4 پورت اترنت GE و 2 پورت تلفن POTS آنالوگ است و همچنین از پروتکل 802.11a/b/g/n به عنوان نقطه دسترسی بی سیم پشتیبانی می کند.در این تصویر شما مشاهده می کنید که مودم فیبر نوری چیست و چه کاربردی داردمودم فیبر نوری ONU: نمونه دیگری از مودم های فیبر نوری که توسط شرکت های معتبر تولید و به بازار عرضه می شود واحد شبکه نوری یا ONU نام دارد. این نوع مودم ها از نظر کارایی شباهت زیادی به مودم های ONT دارند و مجهز به قابلیت مدیریت از راه دور هستند. این نوع مودم برای مجتمع های مسکونی و اداری بزرگ مناسب است و در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت خوبی دارد. ONU سیگنال های نوری ارسال شده از طریق فیبر را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند. سپس این سیگنال های الکتریکی برای مشترکین جداگانه ارسال می شود. ONU می‌تواند انواع مختلف داده‌های دریافتی از مشتری را ارسال، جمع‌آوری و مرتب‌سازی کند و آن‌ها را به ماژول OLT بالادستی ارسال کند. نیاز به ONU بهینه سازی جریان داده و سازماندهی کارایی است.

ONU را می توان با روش ها و انواع کابل ها مانند کابل شبکه، کابل کواکسیال، کابل فیبر نوری و یا از طریق وای فای متصل کرد. هر دو مودم فیبر نوری ONT و ONU را می توان در شبکه Gpon نصب کرد. مودم های فیبر نوری ONT را می توان در پروتکل های FTTH (Fiber to the Home) استفاده کرد در حالی که مودم های ONU در پروتکل های FTTB (Fiber to the Business) استفاده می شود. دستگاه ONT در محل مشتری (مسکونی یا تجاری) قرار دارد و ONU معمولاً با یک ONT ارتباط برقرار می کند که می تواند یک جعبه جداگانه باشد که PON را به تلویزیون، تلفن، رایانه یا اتصال روتر بی سیم متصل می کند. از طرف دیگر، ONU در خارج از خانه قرار دارد و سیگنال های نوری را از طریق کابل فیبر نوری به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند. یک ONU انواع مختلف داده های دریافتی از مشتریان را سازماندهی و بهینه سازی می کند تا آنها را به سمت بالا به OLT واقع در مرکز اصلی ISP ارسال کند.

ویژگی های مودم فیبر نوری و فاکتورهای خرید آن

مودم فیبر نوری چیست، مودم فیبر نوری در شبکه های انتقال داده استفاده می شود. این تجهیزات می تواند با فواصل طولانی تر ارتباط برقرار کند و کیفیت انتقال عالی دارد. مودم های فیبر نوری در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون هستند. این محصولات می توانند با سرعت 12 مگابیت بر ثانیه و تا فاصله 80 کیلومتری اطلاعات را در اینترنت منتقل کنند. سرعت و فاصله انتقال این مودم ها به نوع و جنس کابل فیبر نوری بستگی دارد. این محصولات دارای پورت های متعددی هستند که می توان از آنها در شبکه استفاده کرد. برخی از سرورها در شبکه از کابل های فیبر نوری برای انتقال داده ها به تجهیزات، ساختمان ها و دفاتر دیگر استفاده می کنند. به همین دلیل وجود این مودم ها در مجموعه های مختلف برای برقراری ارتباط بین سرور و سایر تجهیزات ضروری است.

این مودم ها مدارهای ساده ای دارند و در ساختار آنها از آی سی های مقیاس بزرگتر استفاده شده است. مصرف انرژی مودم های فیبر نوری کم و نصب آن ها ساده است. اینترنت بیسیم مانند اکثر مودم های موجود در بازار، مودم فیبر نوری را می توان در حالت بی سیم نیز استفاده کرد. اگرچه پورت های زیادی روی دستگاه وجود دارد، اما امکان قرار دادن همه دستگاه ها در نزدیکی مودم وجود ندارد. قابلیت وایرلس به ما این امکان را می دهد که راحت تر از این مودم اینترنت دریافت کرده و نیازهای بیشتری را با آن برطرف کنیم. خود مودم فیبر نوری باید به سیم اصلی وصل شود. ما نمی توانیم این موضوع را حذف کنیم. اما برای استفاده از آن لازم نیست که همه دستگاه ها از طریق سیم اینترنت به آن متصل شوند.در این تصویر شما شاهد مودم فیبر نوری هستیداین مودم مانند یک وای فای داخلی عمل می کند و همه دستگاه ها به آن متصل می شوند. با توجه به قابلیت بی سیم مودم فیبر نوری، اتصال از طریق سیم به این مودم اختیاری می شود. به طور کلی هنگام خرید مودم فیبر نوری باید نکاتی را رعایت کنید. 1. پورت های ارتباطی، یکی از بزرگترین تفاوت های مودم های فیبر نوری در پورت های ارتباطی آنهاست. به عنوان مثال، یک مودم دارای یک پورت شبکه اترنت RJ45 و بدون درگاه RJ11 است و مودم دیگری دارای 4 پورت شبکه اترنت RJ45 و دو پورت RJ11 است. به همین دلیل، باید مودمی را انتخاب کنید که بر اساس نیاز خود دارای پورت های کافی باشد. نکته دیگر در مورد پورت های ارتباطی این است که پورت های شبکه 100 مگابیت بر ثانیه هستند یا 1000 مگابیت بر ثانیه؟ این بسیار مهم است.

زیرا اگر اینترنت فیبر نوری بیش از 100 مگابیت انتخاب کنید، اما مودم شما دارای پورت LAN 100 مگابیت باشد. سرعت اینترنت شما تا 100 مگابیت خواهد بود. بنابراین ابتدا به دنبال یک مودم فیبر نوری با تعداد پورت های ارتباطی کافی از جمله پورت های LAN، WAN، RJ11 و USB باشید و دوم، مطمئن شوید که یک مودم فیبر نوری با پورت شبکه 1000 مگابیت یا گیگابیت انتخاب کرده اید. 2. وای فای، نباید از وای فای مودم فیبر نوری انتظار پهنای باند بالایی داشته باشید و به دنبال Wi-Fi دو بانده 802.11ac یا Wi-Fi 6 و 802.11ax باشید. برخی از مدل های مودم GPON فاقد وای فای هستند که خرید آن را به هیچ وجه توصیه نمی کنیم یا به شرطی خرید کنید که روتر داشته باشید و بخواهید به آن وصل شوید تا روتر وای فای در اختیار شما قرار دهد.

3. سرعت، اگر یک مودم فیبر نوری دارای استاندارد GPON B+ باشد، حداکثر سرعت دانلود آن 2488 مگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود آن 1244 مگابیت در ثانیه است. این سرعت بسیار بالاتر از سرعت اینترنت فیبر نوری FTTH ارائه شده در ایران است. در کشور ما حداکثر سرعت فیبر نوری خانه ها 300 مگابیت و کمی بیشتر و کمتر است. 4. سخت افزار و کیفیت ساخت، همه مودم های فیبر نوری ویژگی های یکسانی داشته و تقریباً غیرممکن است که تفاوت های بزرگ بین آنها پیدا شود. باید یکی از فاکتورهای انتخاب و خرید شما باشد که شرکت سازنده از چه نوع پردازنده و سخت افزاری در محصولات خود استفاده کرده و کیفیت مودم چقدر است.

کلام پایانی در رابطه با مودم فیبر نوری چیست

مودم فیبر نوری چیست، مودم فیبر نوری ظاهری بسیار شبیه به تمام مودم های موجود در بازار دارد. اما سرعت دانلود و آپلود بسیار بالاتری نسبت به سایر انواع مودم در اختیار کاربران قرار می دهد. در واقع مودم فیبر نوری دستگاهی است که جریان موجود در پچ کورد فیبر نوری را برای دریافت اینترنت پرسرعت به سیگنال های 0 و 1 تبدیل می کند. این به کاربران امکان می دهد تا اینترنت پرسرعت پایدار را تجربه کنند. اینترنت فیبر نوری یک اتصال داده ساخته شده از پرتوهای نور است که از طریق کابلی با قطر بسیار نازک شیشه ای منتقل می شود.

بهتر است بدانید سرعت انتقال پرتوهای نور در کابل های فیبر نوری 20 برابر سریعتر از کابل های معمولی است. بنابراین به راحتی می توانید سرعت انتقال ۱ گیگابایتی را با کمک اینترنت فیبر نوری تجربه کنید. اگر بسیاری از افراد از پهنای باند استفاده می کنند یا باید همزمان به دو باند بی سیم متصل شوید، مودمی بخرید که از هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می کند. این امکان به شما کمک می کند تا با افت سرعت و پهنای باند محدود مواجه نشوید و تجربه بهتری داشته باشید. بهترین مودم فیبر نوری دارای ویژگی های منحصر به فرد و بسیار کاربردی مانند سرعت بی سیم بالا، فناوری وای فای 6، پشتیبانی از دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز، پورت شبکه گیگابیتی و پورت USB برای انتقال اطلاعات می باشد.

تجربه اینترنت پرسرعت با مودم های فیبر نوری برای کاربرانی که برای دسترسی به اینترنت به سرعت، پایداری و کارایی بالا نیاز دارند بسیار ارزشمند است. این فناوری پیشرفته امکانات بیشتری را به ارتباط افراد و کسب و کارها می دهد و به آنها امکان می دهد از امکانات جدید اینترنت و فناوری دیجیتال استفاده کنند. شما عزیزان می توانید برای مشاهده و خرید انواع تجهیزات شبکه و کابل فیبر نوری به آدرس اینترنتی ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

سوالات متداول

کاربرد مودم فیبر نوری چیست؟

مودم های فیبر نوری برای انتقال اطلاعات در شبکه ها استفاده می شوند همچنین کاربردهای دیگر آن: امکان اتصال با مسافت طولانی اما با کیفیت عالی، عدم مقاومت در برابر اختلالات الکترومغناطیسی، انتقال اطلاعات با سرعت 12 مگابایت بر ثانیه تا مسافت 80 کیلومتر می باشد.

فناوری FTTH چیست؟

FTTH یکی از مدل های ارتباطی فیبر نوری را ایجاد می کند که در آن از فیبر نوری برای ارائه خدمات محلی به کاربران نهایی که در خانه ها و شرکت ها هستند استفاده می شود. لازم به ذکر است که فناوری FTTH در حوزه مدیریت کسب و کار آزادی بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار داده است به گونه ای که از طریق این فناوری دیگر فاصله به عنوان محدودیت و مانع تلقی نمی شود.

برای اتصال اینترنت فیبر نوری به چه چیزهایی نیاز دارید؟
برای اینکه بتوانید از اینترنت فیبر نوری استفاده کنید کافیست این مراحل را انجام دهید: به مرکز ارائه دهنده خدمات اینترنت مراجعه کنید، از کابل های فیبر نوری در محدوده خود مطمئن شوید، اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده خدمات اینترنت مجهز به دستگاه OLT است، تهیه مودم اینترنت فیبر نوری، تنظیمات اینترنت فیبر نوری، به اینترنت متصل شوید.

مودم ADSL بهتر است یا فیبر نوری؟

مودم های فیبر نوری از فناوری های جدیدتر و پیشرفته تری استفاده می کنند و قیمت بیشتری دارند. به طور کلی پاسخ این سوال برای افراد مختلف متفاوت است و هر فردی باید با توجه به شرایط خود تصمیم بگیرد.

قیمت مودم فیبر نوری به چه عواملی بستگی دارد؟

برد مودم، برند سازنده، سرعت مودم، ویژگی های اضافی، مودم هایی که دارای ویژگی های اضافی مانند پورت USB، قابلیت اتصال به تلفن ثابت و غیره هستند، قیمت بیشتری دارند. این ویژگی ها می توانند برای برخی کاربران مفید باشند، اما لزوماً ضروری نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *