مقالات

تلفن تحت شبکه ویپ

تلفن تحت شبکه ویپ

تلفن تحت شبکه ویپ را با نام‌های تلفن‌ IP یا تلفن‌ VoIP می‌شناسند. ویپ به معنای انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا می‌باشد. سیستم گوشی ویپ مکالمات تلفنی را در بستر یک شبکه فراهم می کند. پروتکل قابل پشتیبانی در ویپ SIP است. مهم ترین تفاوت تلفن ویپ با تلفن‌های آنالوگ و سنتی در روش انتقال صدای آنها است. گوشی تلفن تحت شبکه ویپ از اینترنت برای انتقال صدا استفاده می‌کند، قابلیت تماس، انتقال صدا و تصویر بر بستر شبکه‌ی IP همچون اینترنت از قابلیت‌های تلفن ویپ است.

معرفی تلفن تحت شبکه ویپ

تلفن تحت شبکه ویپ صدا را با استفاده از شبکه IP به سیگنال‌های دیجیتال تبدیل می کند سپس این سیگنال‌ها فشرده و در‌ادامه از طریق شبکه اینترنت به مقصد می‌رسند در واقع تلفن تحت شبکه ویپ به دستگاهی گفته می‌شود که می‌تواند امواج صوتی را در بستر شبکه و از طریق اینترنت، انتقال دهد در این تلفن های تحت شبکه اینترنت تمام وظایف را برعهده می‌گیرد و دیگر نیازی به شرکت‌های مخابراتی و خطوط سنتی آنالوگ ندارند.  قبل از هرچیز برای استفاده از تلفن تحت شبکه ویپ نیاز به یک پهنای باند مناسب اینترنت است و سپس این تلفن‌ها باید به درستی برنامه‌ریزی شوند و منبع ورود و خروج صدای آن‌ها نیز کاملا مشخص باشد. این فناوری مانند یک سرویس تلفنی با استفاده از اینترنت به جای سرویس تلفنی سنتی عمل می کند.در این تصویر تلفن تحت شبکه ویپ را مشاهده می کنیدتلفن تحت شبکه ویپ تفاوت چندانی با تلفن‌های معمولی از نظر ظاهری ندارند آن‌ها از یک گوشی، تعدادی کلید شماره‌گیر، بلندگو و … تشکیل شده اند اما در ساز و کاری که برای انتقال صدا به کار می‌برند، تفاوت بسیار زیادی با یک تلفن سنتی دارند. بیشترین کاربرد تلفن تحت شبکه در مجموعه‌ های کاری مانند مراکز تلفن ادارات، سازمان‌ها و مجموعه‌های تجاری باز می‌گردد. کیفیت مکالمات در این تلفن ها با کارایی شبکه رابطه مستقیمی دارد. به عبارتی می‌توان گفت، به هر میزانی که در تبادلات سطح شبکه تاخیر وجود داشته باشد، در مکالمات تلفنی VOIP نیز افت کیفیت محسوسی مشاهده می‌شود. مزایای استفاده از تلفن‌های تحت شبکه بسیار گسترده است و تنها با استفاده از اینترنت پرسرعت می‌توانید از مزایای این سرویس بهره‌مند شوید.

یکی از شروط موفقیت سیستم تلفن تحت شبکه یا آی پی (VOIP) گسترده‌سازی خطوط و تجهیزات دسترسی به شبکه، ارتقای کارایی کابل‌های LAN موجود در سیستم و به کارگیری ابزارهای مدیریت و کنترل کیفیت از مواردی می‌باشد، که باعث موفقیت یک سیستم تلفن تحت شبکه نیز می‌گردد. سیستم VOIP در سراسر دنیا به یک روش برقراری ارتباط تلفنی رایگان تبدیل شده است، که امروزه بسیار از آن استفاده می‌ کنند. کاربران برای استفاده از این سیستم کافی است، تنها هزینه ISP را پرداخت نمایند. مزایای زیاد استفاده از سیستم VoIP، بر تعداد کاربران این سیستم‌ها افزوده است؛ چراکه این سیستم، افراد را از پرداخت هزینه‌های سنگین تماس‌های راه‌دور بی‌نیاز کرده‌است و به‌عبارتی با استفاده از تلفن تحت شبکه ویپ، دیگر نیازی به کابل‌کشی‌های پر‌دردسر و پرداخت هزینه‌های سرسام آور ارتباط بین المللی و… نخواهید‌ داشت.

ویژگی های تلفن تحت شبکه ویپ

مزایای تلفن‌های تحت شبکه ویپ بسیار گسترده است که تنها با استفاده از اینترنت پرسرعت می‌توانید از مزایای این سرویس بهره‌مند شوید. علاوه‌ بر‌ این با استفاده از این تکنولوژی در کسب و‌کار خود تا حد زیادی از هزینه‌های مربوط به برقراری تماس خواهید‌ کاست. از دیگر قابلیت های این تلفن ها می توان به قابلیت انعطاف در جابجایی ها اشاره کرد، در صورتی که نیاز باشد تا کاربر مکان خود را به اتاق یا نود دیگری در شبکه تغییر دهد، فقط کافی است تلفن را به محل مورد نظر برده و به شبکه متصل نموده و داخلی و سایر تنظیمات تلفن تغییر نخواهد کرد. مزیت دیگر تلفن تحت شبکه ویپ عدم نیاز به کابل کشی مجدد در صورتی که در محل کارتان کابل کشی شبکه داخلی LAN جهت اتصال به شبکه انجام شده است، دیگر نیازی به کابل کشی مجزا برای تلفن‌ها ندارید.در این تصویر تلفن تحت شبکه ویپ با قابلیت پشتیبانی از SIP را مشاهده می کنیدقیمت تلفن تحت شبکه ویپ در رنج بسیار مختلفی در بازار عرضه می‌شوند. هرچقدر امکانات این تلفن ها بیشتر باشد به طبع قیمت آن‌ها نیز بالاتر می‌‌رود. تلفن‌های ویپ در مقایسه با تلفن‌های آنالوگ گران‌تر هستند؛ اما تقریبا هم‌رده تلفن سانترال هستند. برای خرید این دسته از تلفن ها باید قبل از هرچیز، از نیازهای کسب و کار خود و انتظاراتی که از یک دستگاه تلفن تجاری دارید، آگاهی کامل داشته باشید و پس از آن، اقدام به خرید یک تلفن تحت شبکه مناسب نمایید. باید ابتدا بدانید برای چه شخصی و با چه سمتی این گوشی را تهیه می کنید، اگر فرد مورد نظر شما مدیر است باید تلفن ویپ با امکانات مورد نیاز یک مدیر را بیابید یا اگر برای منشی خرید می کنید می بایست تلفن ویپ رده منشی را در نظر داشته باشید.

تلفن‌های تحت شبکه نیاز به برق جهت فعال بودن در شبکه دارند و این دسته از تلفن های تحت شبکه شبکه به دو صورت POE  و بدون POE در بازار عرضه می‌شوند. تلفن‌های ویپی که فاقد قابلیت POE هستند لازم است به برق وصل شوند. تلفن‌های دارای قابلیت POE انتقال دیتا و برق آنها از طریق شبکه مدیریت می‌شود. چنانچه سوئیچ استفاده شده قابلیت POE داشته باشد حتی تلفن‌های بدون این قابلیت نیز می‌توانند از POE سوییچ استفاده کنند.

معرفی چند نمونه تلفن تحت شبکه ویپ

گوشی یالینک مدل T30P: یک تلفن IP کلاسیک برای کاربران بیزینس های کوچک است که تجربه استفاده از یک تلفن شیک همراه با عملکرد کاربر پسند را ارائه می دهد. این گوشی تلفن دارای یک LCD گرافیکی بزرگ با اندازه 132×64 پیکسل است که دسترسی آسان تر به اطلاعات را به صورت بصری با یک نگاه تضمین می کند. پورت های دوگانه 10/100Mbps، همراه با PoE یکپارچه، SIP-T30P را به گزینه ای مناسب برای استفاده گسترده از شبکه تبدیل می کند. گوشی یالینک مدل T30P قابلیت پشتیبانی از یک حساب VoIP را ارائه می دهد و دارای قابلیت کنفرانس 5 طرفه است، علاوه بر این پشتیبانی EHS35 برای هدست بی سیم Yealink، وجود پایه ایستاده که در چند زاویه قابل تنظیم است و بطور خاص برای کارایی مناسب طراحی شده است، از دیگر ویژگی های این تلفن IP است.

گوشی یالینک مدل T31P: یک تلفن IP ورودی بسیار شیک با رابط کاربری آسان است که دارای یک LCD گرافیکی 132×64 پیکسلی فوق العاده با نور پس زمینه است که تجربه بصری روشنی را برای کاربران به ارمغان می آورد. گوشی یالینک  T31Pپشتیبانی از دو حساب VoIP و قابلیت برقراری کنفرانس 5 طرفه را برای به حداکثر رساندن بهره وری ارائه می دهد و همچنین قرارگیری تلفن در چند زاویه قابل تنظیم است و در شرایط مختلف می توانید به آسانی از آن استفاده کنید. در عین حال، T31P از Power over Ethernet (PoE) داخلی و کیفیت صدای عالی (HD) برخوردار است. استفاده آسان و ویژگی های قدرتمند همراه با قیمت مناسب، این تلفن را به گزینه ای مناسب برای استفاده در دفاتر و شرکت ها تبدیل می کند.در این تصویر تلفن تحت شبکه ویپ گرنداستریم را مشاهده می کنیدگوشی گرنداستریم GRP2601: این گوشی بخشی از سری تلفن های IP، یک مدل ساده 2 خطی میباشد که با استفاده از لمس صفر برای استقرار گسترده و مدیریت آسان طراحی شده است. این گوشی grandstream دارای مجموعه ای از ویژگی های نسل جدید شامل کنفرانس صوتی 5 طرفه برای به حداکثر رساندن بهره وری و همچنین PoE یکپارچه (GRP2601P)، پشتیبانی EHS از هدست های Plantronics ،Jabra و Sennheiser و پشتیبانی از چند زبان میباشد و توسط سیستم مدیریت دستگاه (Grandstream (GDMS پشتیبانی می شود. گوشی گرنداستریم GRP2601 که برای نیازهای اساسی کارمندان دسک تاپ در محل یا از راه دور ساخته شده است، یک نقطه پایانی صوتی با کاربرد آسان و قابل نصب است.

گوشی گرنداستریم GRP2603: یک تلفن IP با خط حامل 3 خطه است که با تأمین لمس صفر برای استقرار گسترده و مدیریت آسان طراحی شده است. این یک طراحی زیبا و مجموعه ای از ویژگی های نسل جدید از جمله: کنفرانس صوتی 4 طرفه برای به حداکثر رساندن بهره وری، PoE یکپارچه (GRP2603P)، صدای کاملا HD در بلندگو و گوشی به شما امکان می دهد تا کاربران با حداکثر وضوح صحبت کنند. پشتیبانی EHS از هدست های Plantronics & Jabra & Sennheiser و پشتیبانی از چند زبان، سری GRP شامل ویژگی های امنیتی درجه حرارت برای تأمین امنیت در سطح شرکت، از جمله بوت امن، تصاویر میان افزار دوگانه و ذخیره اطلاعات رمزگذاری شده است. در ادامه مطلب در نظر گرفتیم به معرفی برخی ویژگی های تلفن تحت شبکه ویپ بپردازیم، همچنین شما عزیزان می توانید جهت مشاهده قیمت انواع سانترال ویپ به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

  • قابلیت نصب آسان و سریع
  • کیفیت صدای بالا در زمان برقراری تماس
  • قابلیت انعطاف در جابجایی ها
  • امکان استفاده از تلفن تحت شبکه از طریق شبکه بی‌سیم
  • عدم نیاز به سیم‌کشی داخلی
  • کاهش هزینه تماس‌های داخلی و خارجی
  • امنیت بسیار بالای شبکه ارتباطی
  • قابلیت برنامه‌نویسی و سازگاری با سیستم‌های متفاوت
  • امکان ارسال و دریافت فکس
  • قابلیت ضبط مکالمات انجام‌شده
  • برخورداری از قابلیت انتظار در صف تماس یا Call waiting
  • قابلیت استفاده از چندین شماره تلفن روی شبکه
  • امکان دریافت پیام‌های صوتی در در پنل گزارشات
  • سازگاری با انواع گوشی‌های هوشمند و رایانه‌های شخصی
  • تسهیل برقراری ارتباط کارکنان با بخش‌های متفاوت

سوالات متداول

VoIP چگونه کار می کند؟

سرویس VoIP ابتدا صدای کاربر را از سیگنال های صوتی به داده دیجیتال تبدیل می کند و سپس داده های دیجیتال را از طریق اینترنت برای کاربر یا گروهی از کاربران ارسال می کند.

مهمترین شرکت‌هایی که تلفن‌های تحت شبکه و VoIP را تولید می‌کنند، کدامند؟

بِرندهای زیادی در جهان هستند که از فناوری VoIP در تولید محصولات خود استفاده می‌کنند. اما مهمترین و با کیفیت‌ترین آنها شرکت‌های پاناسونیک، یالینک و گرنداستریم هستند. به تازگی شرکت یستار (Yeastar) هم به جمع این بزرگان اضافه شده است. هر کدام از این شرکت‌ها، مزایا و ویژگی‌های خاص مربوط به محصولات‌شان را دارند و با توجه به نیاز کسب و کار شما، باید انتخاب دقیقی صورت بگیرد.

چرا باید از تلفن های تحت شبکه که دارای فناوری VoIP هستند استفاده کنیم؟

زیرا استفاده از VoIP و به طور کلی تلفن های تحت شبکه امکان تماس با هر کسی را در هر نقطه از جهان فراهم می کند. همچنین هزینه بسیار کمتری دارد. از طریق تلفن های IP می توان کنفرانس های صوتی و تصویری را با کارایی بالا ایجاد کرد.

سیستم VoIP چه امکاناتی دارد؟

انتقال تماس، ضبط مکالمات، ایجاد کنفرانس‌های تصویری و صوتی، قابلیت باز کردن درب ورودی، نگه داشتن تماس و موزیک انتظار، یکپارچه کردن سازمان و کارمندان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *