مقالات

تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

تجهیزات شبکه و کاربرد آنها مجموعه ای از ابزارها و وسایل مورد نیاز برای راه اندازی یک شبکه کامپیوتری است که بدون آن راه اندازی شبکه امکان پذیر نمی باشد. امروزه استفاده از شبکه های کامپیوتری و تجهیزات شبکه در سازمان ها و موسسات بزرگ و کوچک توسعه یافته است. بنابراین شبکه ها و خدمات ارائه شده توسط آنها به کاربران از موضوعات مهم برای کاربران در این زمینه می باشد.

معرفی تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

تجهیزات شبکه و کاربرد آنها یک سوال اساسی است که به طور کلی و همه جا تجهیزات شبکه به دو دسته کلی تقسیم می شوند. تجهیزات شبکه غیر فعال (غیر فعال) و تجهیزات فعال (فعال). هر کدام از اینها ویژگی ها و ویژگی های خاص خود را دارند. عملکرد تجهیزات شبکه غیرفعال نیازی به برق یا انرژی الکتریکی ندارد. از تجهیزات پسیو شبکه  می توان به انواع کابل، کانکتور و لوازم جانبی، داکت و رک اشاره کرد. از سوی دیگر تجهیزات شبکه فعال تجهیزاتی هستند که نیاز به جریان الکتریکی و انرژی الکتریکی دارند. از تجهیزات فعال شبکه باید به کارت شبکه (NIC)، سوئیچ، روتر، فایروال، مبدل فیبر نوری (Media Converter) و سرور چاپ اشاره کرد. سازمان های جدید به دنبال ایجاد شبکه هایی با عملکرد مناسب و بستری قوی هستند و سازمان های قدیمی تر خواهان ارتقا یا بهینه سازی شبکه و تجهیزات شبکه غیرفعال و فعال خود هستند.

در ساده ترین تعریف، کامپیوتری پیشرفته و قدرتمند است که برای ارائه خدمات تمام وقت استفاده می شود. سرورهایی در ابعاد مختلف و با قدرت پردازش متفاوت در بازار وجود دارد. به عنوان مثال سرور HPE ProLiant DL580 Gen10 یکی از سرورهای شناخته شده تولید شده توسط HPE است که برای سازمان ها طراحی شده است. HPE ProLiant DL580 Gen10 یک سرور چهار واحدی و چهار پردازنده است که ایده آل ترین گزینه برای نصب در مراکز داده، محیط های ابری، مسائل مجازی سازی و فرآیندهای کلی است که نیاز به پردازش حجم زیادی از داده ها دارند.

HPE سرورهای خود را متنوع و بر اساس وظایف متنوع و زمینه های مختلف می سازد. سرورهای نسل دهم HPE بر اساس 4 فاکتور مهم طراحی شده اند. امنیت، تحرک، ابر و داده های بزرگ. از انواع سرورهای اچ پی می توان به سرورهای Apollo Systems، BladeSystem، Synergy، Superdome، SimpliVity و Proline اشاره کرد. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که سرورها از نظر سخت افزار و عملکرد تفاوت اساسی با رایانه های شخصی دارند. کارت رابط شبکه (NIC: Network Interface Card) که برخی از کارشناسان آن را کارت اترنت و آداپتور شبکه می نامند، قطعه سخت افزاری است که کامپیوترها و سایر تجهیزات الکترونیکی را به شبکه و اینترنت متصل می کند.

در واقع هر وسیله الکترونیکی که قابلیت اتصال به شبکه را داشته باشد می تواند با استفاده از کارت شبکه با سایر گره های شبکه ارتباط برقرار کند. به عنوان مثال، هنگامی که کامپیوتر خود را با کابل اترنت به روتر متصل می کنید، در واقع کارت شبکه آنها را به کابل وصل می کنید. این کارت شبکه را می توان به عنوان یک قطعه داخلی روی مادربرد نصب کرد و یا به صورت مستقل روی یکی از اسلات های PCIe مادربرد و یا به صورت دانگل در مدل های بی سیم متصل به یکی از پورت های کامپیوتر نصب کرد. هر کارت شبکه دارای آدرس فیزیکی خاص خود است که توسط سازنده اختصاص داده شده است. این آدرس فیزیکی در دنیای شبکه به آدرس MAC معروف است.تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

انواع تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

تجهیزات شبکه و کاربرد آنها شامل انواع مختلفی می باشد که هر کدام کاربرد خود را دارد و قصد داریم در این مقاله به آن ها بپردازیم. با توجه به مشکلات زیادی که هاب داشت، شرکت ها اقدام به طراحی دستگاه کارآمدتری به نام سوئیچ کردند. یک سوئیچ می تواند تجهیزات شبکه را بر اساس توپولوژی ستاره ای به یکدیگر متصل کند، اما سوئیچ ها هوشمندتر از هاب هستند. سوئیچ مجهز به جدول MAC است که آدرس فیزیکی (آدرس MAC) گره مقصد هر بسته را ذخیره می کند. سوئیچ می تواند مقصد بسته را با خواندن آدرس فیزیکی مقصد و تطبیق آن با آدرس های فیزیکی فهرست شده در جدول تعیین کند.

در این حالت سوئیچ دیگر داده ها را بین پورت ها تکرار و پخش نمی کند و بسته ها را مستقیماً به پورت مقصد ارسال می کند. سوییچ‌ها به سه گروه مدیریتی(managed switch)، غیرمدیریتی (unmanaged switch) و نیمه مدیریتی (Semi-Managed) تقسیم می‌شوند. روتر سخت افزار اصلی شبکه است که برای اتصال شبکه های محلی استفاده می شود و قادر به ارسال و انتقال بسته های داده بین گره های مختلف در یک شبکه محلی یا شبکه اینترنتی است. روتر یک دستگاه هوشمند است که اطلاعات مربوط به شبکه هایی را که به آن متصل است ذخیره می کند. روترها مجهز به فناوری به نام Routing Table هستند که اطلاعات مقصد داده و سایر اطلاعات لازم برای مسیریابی داده را در این جدول ذخیره می کند.

گیت‌وی عملکرد شبیه به دروازه را میان دو شبکه بازی می‌کند و ترافیک ورودی یا خروجی از شبکه را مدیریت می‌کند. گیت‌وی یکی از گره های لبه شبکه است، زیرا تمام داده هایی که وارد یا خارج می شوند باید از دروازه عبور کنند. به طور معمول، دروازه‌ها در لایه‌های انتقال و نشست کار می‌کنند و می‌توانند دو یا چند شبکه خودکار را که هر کدام با الگوریتم‌های مسیریابی، پروتکل‌ها، توپولوژی‌ها، DNS و سیاست‌های مدیریتی متفاوتی هستند، به هم متصل کنند. فایروال سخت افزاری را می توان یکی از پیشرفته ترین دروازه هایی دانست که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را فیلتر می کند و از داده ها از منابع مشکوک جلوگیری می کند.

مودم ها برای ارسال سیگنال های دیجیتال از طریق خطوط تلفن آنالوگ استفاده می شوند. سیگنال های دیجیتال توسط مودم به سیگنال های آنالوگ با فرکانس های مختلف تبدیل می شوند و به مودم دیگری در نقطه دریافت هدایت می شوند. مودم گیرنده برعکس فرآیند ذکر شده را انجام می دهد و یک خروجی دیجیتال برای کامپیوتر متصل به آن تولید می کند. به طور معمول، داده های دیجیتال به صورت سریال از طریق رابط استاندارد RS-232 به مودم ارسال یا دریافت می شوند. امروزه مودم های خانگی با روترها یکپارچه شده اند و به همین دلیل مودم/روتر نامیده می شوند. مودم ها در لایه فیزیکی یا در لایه پیوند داده کار می کنند.تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

ویژگی های تجهیزات شبکه و کاربرد آنها

تجهیزات شبکه و کاربرد آنها نقش اساسی در زندگی ما دارند که ریپیتر یکی از همین تجهیزات شبکه است. ریپیتر یک دستگاه تقویت‌کننده سیگنال است تا سیگنال‌ها بتوانند به مسافت‌های دورتری از منبع رسیده و توسط دستگاه‌های کلاینت دریافت شوند. مزیت اصلی ریپیتر توانایی تشخیص سیگنال از نویز است که در نتیجه نویز را از سیگنال حذف می کند و سیگنال را تقویت می کند. ریپیترها به دو نوع سیمی و بی سیم تقسیم می شوند. نقطه دسترسی بی سیم یکی دیگر از دستگاه های مهم در دنیای شبکه است که به تجهیزات Wi-Fi اجازه می دهد به یک شبکه سیمی متصل شوند. نقطه دسترسی مانند پلی عمل می کند که یک شبکه سیمی استاندارد را با تجهیزات بی سیم متصل می کند. علاوه بر این، می تواند به عنوان یک روتر عمل کند که داده ها را از یک نقطه دسترسی به نقطه دیگر منتقل می کند.

نقاط دسترسی بی سیم دارای یک فرستنده گیرنده هستند که برای ایجاد یک شبکه محلی بی سیم استفاده می شود. آنها یک نقطه اتصال بین یک LAN بی سیم و یک شبکه اترنت سیمی را فراهم می کنند. هر اکسس پوینت محدوده مشخصی دارد، بنابراین فاصله مشتریان بی سیم از نقطه دسترسی نباید از آن مقدار بیشتر شود. از دیگر محصولات تجهیزات شبکه می توان به کابل های شبکه اشاره کرد. کابل شبکه ها برخی از سیم های رنگی هستند که ضخامت، پهنای باند و سرعت متفاوتی دارند و برای انتقال داده یا انتقال همزمان داده و برق استفاده می شوند. این کابل ها که با نام Cat1 تا Ca8 شناخته می شوند، هر کدام سرعت خاص خود را ارائه می دهند. با این حال، امروزه از کابل های Cat5 و بالاتر در برنامه های شبکه استفاده می شود.تجهیزات شبکه و کاربرد آنهاکابل فیبر نوری: کابل فیبر نوری طناب نازک و بلندی است که از شیشه یا پلاستیک ساخته شده و قابلیت هدایت نور را دارد. فیبر نوری پهنای باند بیشتری نسبت به کابل های معمولی ارائه می دهد و رسانه مناسبی برای انتقال تصویر، صدا و … است که مشکل اصلی این کابل ها هزینه بالای آنهاست. آنتن های تقویت کننده: آنتن ها برای بهبود سیگنال های بی سیم استفاده می شوند و انواع مختلفی دارند. معمولا آنتن هایی با بهره خوب 5 دسی بل یا بیشتر انرژی می دهند. رک شبکه: محفظه ای مستطیلی است که تجهیزات مختلف شبکه مانند کابل، سوئیچ، پچ پنل، سرور، تجهیزات مخابراتی، یو پی اس و تجهیزات ذخیره سازی در آن قرار می گیرد. انواع مختلف رک های شبکه مانند رک های مخابراتی، رک های دوربین مداربسته، رک های دیواری و غیره. تقسیم شده است

ذخیره سازی متصل به شبکه: ذخیره سازی متصل به شبکه (NAS) و شبکه فضای ذخیره سازی (SAN) راه حل های افزایش ظرفیت ذخیره سازی هستند که برای دسترسی به فضای ذخیره سازی بیشتر با سرورها تعامل دارند و همچنین به مجازی سازی و پیاده سازی یک محیط چند رسانه ای کمک زیادی می کنند. مبدل فیبر نوری: مبدل ها برای تبدیل سیگنال های نوری ارسال یا دریافت شده به شکلی قابل فهم برای تجهیزات و بالعکس استفاده می شوند و بیشتر در مراکز داده یا سازمان های خاص مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه مطلب، در نظر گرفتیم به معرفی برخی از ویژگی های تجهیزات شبکه و کاربرد آنها بپردازیم، همچنین شما عزیزان میتوانید جهت تهیه این محصول و خرید تلفن تحت شبکه ویپ به فروشگاه آنلاین ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

  • قابلیت‌های ویژه‌ی روتر RB1100AHx4 
  • این روتر وایرلس دارای 13 پورت گیگ اترنت 10/100/1000 است.
  • این روتر دارای سیستم عامل قدرتمند RouterOS با لایسنس 6 می‌باشد.
  • این روتر اکسس‌پوینت دارای CPU قدرتمند چهار هسته‌ای با سرعت 1.4 گیگاهرتز برای هر هسته می‌باشد.
  • این دستگاه دارای حافظه RAM  با ظرفیت 1 گیگابایت است.
  • حافظه ذخیره‌سازی در این دستگاه از نوع NAND با ظرفیت 128 مگابایت می‌باشد.
  • این دستگاه دارای قابلیت PoE است که می‌تواند برق دستگاهی که به آن متصل است را تأمین کند.
  • قابلیت‌های ویژه‌ی سوییچ CRS326-24G-2S+RM 
  • سوییچ روتر CRS326-24G-2S+RM میکروتیک دارای دو سیستم عامل RouterOS و SwitchOS می‌باشد.
  • سوییچ CRS326-24G-2S+RM میکروتیک دارای 24 پورت گیگابیت اترنت 10/100/1000 است.
  • CRS326-24G-2S+RM دارای 2 پورت +SFP برای اتصالات فیبرنوری 1.25G و 10G می‌باشد.
  • ابعاد این سوییچ 443x 144 x 44 میلی‌متر است.
  • نوع حافظه ذخیره‌سازی در این سوییچ روتر FLASH و ظرفیت ذخیره‌سازی برابر 16MB می‌باشد.
  • سوییچ CRS326-24G-2S+RM دارای 2 ورودی DC است. (DC jack,  PoE-IN)
  • CRS326-24G-2S+RM دارای یک FAN از نوع Passive می‌باشد.
  • این محصول دارای پورت سریال RJ45 می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *