سخنی با شما عزیزان در خصوص راه اندازی سیپ ترانک
مجموعه ایمن ارتباط سالهاست با هدف رضایتمندی کامل مشتریان عزیز خود در راستای فروش سانترال ویپ و همچنین راه اندازی سیپ ترانک دست از کوشش برنداشته و با افتخار تمام در این زمینه به مشتریان خود بهترین خدمات را میدهد. در این مقاله ما سعی به معرفی خطوط جدید سیپ ترانک و نصب تلفن سانترال و راه اندازی سیپ ترانک آن خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
یکی از کلمات تخصصی در زمینه راه اندازی ویپ که چند سال است زیاد به گوشمان خورده، استفاده از خطوط سیپ ترانک SIP TRUNK میباشد که تمامی کارشناسان و فعالین در زمینه آی تی با آن آشنایی داشته و بسیاری از مجموعه های بزرگ و کوچک از این خطوط در حال استفاده میباشند.
معنی سیپ ترانک
در ابتدا به معنی کلمه سیپ ترانک میپردازیم: کلمه سیپ مخفف Session Initiation Protocol میباشد و به طور ساده یک پروتکل جهت برقراری مکالمه بر روی بستر شبکه بوده که مهم ترین پروتکل برای انتقال صدا بر روی شبکه یا VoIP است و وظیفه برقراری یک مکالمه تلفنی و مدیریت آن را نیز بر عهده دارد. پس با این تعاریف می توان گفت، اگر قصد داریم مکالمات تلفنی را با استفاده از شبکه IP، برقرار کنیم به پروتکل SIP نیاز داریم.
حال به معنی کلمه ترانک خواهیم پرداخت، این کلمه بیش از اینکه یک موجودیت فیزیکی باشد، یک مفهموم میباشد. به عبارت بهتر میتوان گفت ترانک به قابلیت ارتباط مکالمه بیشتر از یک تماس گفته میشود، این اصطلاح برای کسانی که با سانترال های سنتی سر و کار داشته اند نیز آشناست. حال که با مفاهیم سیپ و ترانک به صورت مجزا آشنا شدیم، می توانیم حدس بزنیم که SIP Trunk به چه معناست.
سیپ ترانک به ارتباطی گفته می شود که از طریق بستر شبکه و با استفاده از پروتکل SIP، امکان برقراری مکالمات را فراهم می کند که ارتباط را از مرکز سرویس دهنده سیپ ترانک به مرکز سانترال مجموعه برقرار میکند. لازم به ذکر است سیپ ترانک مخابرات یا ISP به سخت افزار کمتری نیاز دارد زیرا پیاده سازی آن بیشتر بر بستر شبکه و اینترنت بوده و اطلاعات از طریق پروتکل اینترنت یعنی IP ارسال می شوند.
انواع خطوط سیپ ترانک
خطوط سیپ ترانک به سه دسته SIP TRUNK ,TEL30 ,SIP PHONE تقسیم میگردد: در بالا به معنی اصطلاح سیپ ترانک اشاره نمودیم و در تکمیل توضیحات لازم به ذکر میباشد که این خطوط یک طرفه و دو طرفه که 4 یا 5 رقمی میباشند، با توجه به نیاز شرکت ها ارائه میشود و این خطوط سیپ ترانک از قابلیت DID و CID پشتیبانی کرده و میتوان شماره داخلی های مرکز تلفن و یا دیگر شماره های دلخواه را در ادامه شماره های ثابت وارد نمود که برای طرف مقابل نیز قابل مشاهده باشد.
این خطوط قابلیت تنظیم تعداد کانالهای قابل نیاز هر مجموعه را دارد و این تفاوت در مقایسه با خطوط قدیمی بسیار چشم گیر است به طوری که در خطوط قدیمی اگر کسی با یک شماره تماس میگرفت آن خط مشغول شده و تماس نفر دوم از دست میرفت. ولی اکنون با خطوط سیپ ترانک میتوان 10، 20 و یا 30 کانال ارتباطی داشته و به همین تعداد خط آزاد در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در رابطه با خطوط سیپ که در قالب SIP PHONE ارائه میگردند میتوان گفت، این خطوط مانند خطوط آنالوگ قدیمی بوده و شماره آن ثابت میباشد و تنها تفاوت خط SIP این است که ارتباطات آن در بستر سیپ و از طریق فیبر نوری در اختیار مشترکین قرار می گیرد.
خطوط سیپ Tel 30 از پروتکل سیپ برای برقراری ارتباط استفاده و قابلیت راه اندازی و استفاده از ۳۰ کانال همزمان خط شهری را دارا میباشند و با یک شماره ثابت ۸ رقمی در اختیار مشترکین قرار می گیرد. تفاوت این خطوط با سیپ فون های سرویس ftth این است که دارای یک سرشماره با ۳۰ تماس همزمان میباشد و به صورت دو طرفه ارائه میگردند و قابلیت هایی مانند DID و CID یعنی اختصاص شماره داخلی و نمایش شماره تلفن داخلی در تماس با مشتریان را ندارند.
قابلیت های بینظیر سیپ ترانک
امروزه بیشتر مجموعه ها به استفاده از خطوط سیپ ترانک و نسل جدید به جای خطوط قدیمی رو آورده و با توجه به قابلیت های بیشمار این خطوط هر روزه تعداد مشتریان و درخواست دهندگان بیشتر شده و در سراسر کشور افراد به استفاده از آن میپردازند. یکی از قابلیت هایی که خطوط سیپ ترانک را از خطوط قدیمی متمایز کرده.
راحتی ثبت و خرید خط از مراکز میباشد طوری که افراد در خرید خطوط قدیمی باید زمان بسیار زیادی را صرف کرده و در صورت عدم ایجاد مشکلات احتمالی، پس از گذشت مدت زمان زیادی خطوط را تحویل میگیرند. همانطور که شما عزیزان در خاطرتان هست، در گذشته خرید خطوط قدیمی با مشکلات بسیار زیادی همراه بوده و گاهی اوقات زمان بسیار زیادی را جهت خرید و تحویل خطوط از دست داده و گاها این مشکلات و قطعی خطوط دردسرهای بسیاری را در مجموعه ها و روال کار افراد در مجموعه های بزرگ و کوچک ایجاد میکرده.
در حالی که این مشکلات در خطوط جدید سیپ ترانک اصلا پیش نیامده و در صورت خرابی خطوط و یا ایجاد مشکلات احتمالی، کارشناسان در مدت زمان بسیار کوتاه زمان خود را صرف رفع مشکل مشتریان نموده و با حداقل هزینه و کمترین وقت اتلاف شده مشکل شما حل خواهد شد. یکی از موضوعات بسیار مهم و قابل توجه در زمینه استفاده از این خطوط، قابلیت جابجایی راحت و بدون دردسر میباشد که افراد در صورت جابجایی مجموعه خود در محدوده همان منطقه مخابراتی، میتوانند بدون هیچ مشکل و زمان هدر رفته ای، از همان خطوط استفاده نمایند. قابلیت برقراری ارتباط با افراد در راه های دور و تماس های بین المللی با هزینه کمتر میباشد.
مجموعه هایی که از خطوط قدیمی استفاده میکنند جهت تماس با افراد خارج از کشور و برقراری ارتباطات بین المللی مجبور به پرداخت هزینه های بسیار بالا در تماس های کوتاه میباشند در حالی که با استفاده از خطوط سیپ ترانک که در بستر اینترنت میباشند تماس های طولانی بین المللی با هزینه کمتر و سرعت بیشتر ایجاد میگردند.
مراکز ارائه دهنده خطوط سیپ ترانک
خطوط سیپ ترانک در ایران توسط شرکت های مخابراتی مانند مخابرات که خطوط تلفنی را ارائه میدهند فعال میباشند و دارای قابلیت های پیشرفته بسیار زیاد و هزینه کمتر به نسبت خطوط معمولی میباشد. این خطوط مناسب برای مجموعه هایی که جهت راحتی حال مشتریان نیاز به خط 5 رقمی دارند تا مشتریان به راحتی تماس گرفته و شماره در خاطرشان بماند مناسب است.
این خطوط از طریق برخی از شرکت های خصوصی مانند آسیاتک، شاتل و … ارائه میگردد و هر کدام از شرکت های خصوصی نیز سیپ ترانک را با سرشماره های خاصی به مشتریان می دهند.
مخابرات خطوط سیپ را به صورت زوج سیم یا فیبر نوری که به دو صورت FTTH و فیبر نوری است در اختیار مشتری قرار می دهد در حالی که شرکت های خصوصی این خطوط را به صورت رادیویی، زوج سیم(سرویس Adsl) و یا از طریق مودم های سیم کارتی TD-LTE ارائه میدهد تا مشتریان بتوانند با توجه به نیاز خود از آن ها استفاده نمایند و کارهای لازم را برای راه اندازی سیپ ترانک انجام دهند.
مدارک مورد نیاز جهت خرید خطوط سیپ ترانک
سازمان ها برای ثبت نام و خرید خطوط سیپ ترانک برای مجموعه ی خود باید به همراه گواهی ثبت مالیاتی، شناسنامه، کارت ملی، کارت ملی افراد صاحب حق و امضاء مجموعه، روزنامه رسمی و آگهی تاسیس مجموعه فرم درخواست خرید خط و تعهد نامه از مجموعه به همراه مهر و سربرگ رسمی مجموعه به شرکت مخابراتی مورد نظر خود مراجعه نموده و پس از تکمیل قرارداد و اطلاعات خرید خطوط سیپ ترانک به مدت 15 الی 20 روز فرایند آماده سازی و ارائه خطوط انجام شده و به مشتریان جهت نصب و راه اندازی سیپ ترانک تحویل میگردد.
سخن پایانی
مجموعه ایمن ارتباط در جهت نصب و راه اندازی سیپ ترانک سالهاست به مشتریان خود خدمت رسانی کرده و به روش های حضوری و غیر حضوری (به صورت ریموت) به نصب این خطوط، اتصال آن به مودم و همچنین برنامه ریزی آن میپردازد.
شما عزیزان میتوانید از طریق تماس با همکاران فنی ما به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خطوط سیپ ترانک، قابلیت های متناسب با نیازهای مجموعه خود، روش نصب و راه اندازی سیپ ترانک … مشاوره گرفته و بهترین انتخاب را داشته باشید.