مقالات

گوشی آی پی فون

گوشی آی پی فون

گوشی آی پی فون، به دنبال توسعه چشمگیر اینترنت و شبکه های کامپیوتری، فناوری مخابرات نیز به سرعت در حال گسترش است. «تلفن های IP» نیز نوع جدیدی از دستگاه های مخابراتی هستند که بر روی بستر شبکه کار می کنند. تلفن تحت شبکه یا تلفن VoIP یکی از مهمترین تجهیزات شبکه برای دستیابی به ارتباط در سیستم های مبتنی بر VoIP است. ساختار تلفن IP به گونه ای است که از طریق کابل شبکه یا LAN به شبکه متصل می شود و وظیفه انتقال صدا یا تصویر را انجام می دهد. تلفن های VoIP در مدل های با سیم و بی سیم در بازار موجود هستند.

عملکرد گوشی آی پی فون و انواع آن

گوشی آی پی فون، به طور کلی از گذشته تا به امروز از تلفن های آنالوگ یا PSTN برای ارتباط مبتنی بر امواج صوتی استفاده می شد اما امروزه با رشد تکنولوژی، شبکه و اینترنت این سیستم جای خود را به فناوری دیجیتال مبتنی بر شبکه و اینترنت داده است. تلفن IP (پروتکل اینترنت تلفن) داده ها یا اطلاعات را از طریق اینترنت یا شبکه ارسال می کند و در نتیجه کیفیت، پایداری و کارایی بالاتری نسبت به خطوط آنالوگ دارد. به یک معنا می توان گفت که وظیفه اصلی تلفن های IP تبدیل امواج آنالوگ به دیجیتال در مبدا و تبدیل آنها از دیجیتال به آنالوگ در مقصد است. تلفن تحت شبکه ابتدا صدای آنالوگ را دریافت می کند و سپس آن را به بسته های دیجیتال تبدیل می کند.

بسته های تولید شده با استفاده از فناوری IP از طریق شبکه منتقل می شوند و در نهایت تلفن های IP یک بسته دیجیتال را به یک جریان صوتی آنالوگ تبدیل می کنند. گوشی آی پی فون از ساختار VoIP و سیستم کدگذاری ویژه برای انتقال کیفیت صدا استفاده می کند. آی پی فون ها معمولاً برای کار و استفاده به یک سرور در شبکه خود نیاز دارند. در شبکه وب سرور به نام های مختلفی خوانده می شوند که از جمله آنها می توان به IP PBX، تبادل شبکه، سرور SIP، سوئیچ سافت و … اشاره کرد.

تلفن IP با توجه به نیاز و انتظارات کاربر به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که از جمله آنها می توان به تلفنی مناسب برای منشی با کارکردهای متعدد برای مدیریت تماس ها و یا تلفن های مدیریتی با ویژگی های خاص مانند مزاحم نشو اشاره کرد. شایان ذکر است برای کاربرانی که همواره در حال تردد در سازمان یا ادارات هستند می توان از تلفن بی سیم نیز استفاده کرد. به طور کلی انواع تلفن های VoIP یا تلفن های شبکه بر اساس نیاز به چند دسته تقسیم می شوند که شامل تلفن های شبکه ساده که برای ارتباط صوتی استفاده می شوند، تلفن های شبکه تصویری که علاوه بر انتقال صدا امکان ارتباط تصویری را نیز دارند. تلفن تحت شبکه بی سیم که امکان جابجایی و ارتباط با شبکه را به کاربر می دهد و در نهایت یک تلفن کنفرانس مخصوص استفاده در سالن ها یا اتاق های اجرایی.

در این تصویر توضیحات گوشی آی پی فون را مشاهده می کنید.

در این تصویر توضیحات گوشی آی پی فون را مشاهده می کنید.

از جمله مزایای استفاده از سیستم تلفن تحت شبکه یا تلفن IP، استفاده از آن بر روی رایانه های رومیزی، لپ تاپ یا گوشی های هوشمند است که فقط نیاز به اتصال به اینترنت دارد. سیستم تلفن IP به دو صورت داخلی یا مجازی در دسترس می باشد که در روش اول سخت افزار و تمامی امکانات در محل قرار می گیرد اما در حالت مجازی یک شرکت واسطه تمامی امکانات را در اختیار شما قرار می دهد. به طور کلی، تلفن های IP را می توان به چند بخش اصلی تقسیم کرد: 1. تلفن IP با سیم: همانطور که از نام این محصول پیداست این گوشی با کابل شبکه یا پورت RJ45 به شبکه متصل می شود و مناسب برای کارمندانی است که در یک مکان حضور دائمی دارند.

2. تلفن IP بی سیم یا وایرلس آنها دو نوع مختلف دارند: نوع اول Wi-Fi: هر دستگاه تلفن به طور مستقل از طریق Wi-Fi به اکسس پوینت یا دستگاه بی سیم مادر به شبکه متصل می شود. یکی از مزایای آن امکان جابجایی آسان برای کاربر است. از دست دادن سیگنال و اختلال در مکالمه هنگام جابجایی بین AP ها البته از معایب این مدل از گوشی های ویپ است. DECT: این مدل از تلفن های بی سیم از استاندارد DECT برای ارتباط استفاده می کند. به عبارت دیگر گوشی ها توسط DECT به دستگاه مادر و دستگاه مادر توسط کابل به شبکه متصل می شوند. این فناوری از نظر تعداد تلفن هایی که می توانند به دستگاه مادر وصل شوند و منطقه تحت پوشش محدود است. تلفن های شبکه بی سیم به صورت بی سیم به شبکه متصل می شوند و بیشتر برای کارمندانی مناسب هستند که دائماً در محیط کار خود در حال رفت و آمد هستند.

3. تلفن IP کنفرانس: گوشی های تحت شبکه کنفرانس کیفیت بسیار خوبی دارند و در محیط هایی که کنفرانس ها یا جلسات برگزار می شود استفاده می شود. سیستم طراحی، کارایی و کیفیت این گوشی ها به گونه ای است که قابل مقایسه با اسپیکر گوشی های معمولی نیست. 4. تلفن IP تصویری: همانطور که از نام آن پیداست از تلفن های شبکه تصویری برای انتقال تصاویر همراه با صدا استفاده می شود و با توجه به نیاز سازمان می توان از آن در بخش های خاص استفاده کرد. تلفن های IP به طور کلی در چهار دسته فوق طبقه بندی می شوند، اما باید توجه داشت که در برخی موارد از تلفن های USB با قابلیت اتصال به کامپیوتر و نرم افزار شبیه ساز گوشی نیز بر روی سیستم های کامپیوتری استفاده می شود.

در این تصویر مشخصات گوشی آی پی فون را مشاهده می کنید.

در این تصویر مشخصات گوشی آی پی فون را مشاهده می کنید.

مهم ترین قابلیت های گوشی آی پی فون

گوشی آی پی فون، آی پی فون ها دیگر یک گوشی ساده و معمولی نیستند، بلکه می توان گفت کامپیوتری با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری خاص که کاربردهای گوناگونی دارند. امکان برقراری تماس تصویری، یکی از ویژگی هایی که برخی از تلفن های IP به شما می دهند این است که می توانید از طریق آنها تماس تصویری برقرار کنید. این امکان توسط دوربین های داخلی و صفحه نمایش های بزرگ نصب شده بر روی این گوشی ها امکان پذیر شده است. البته باید گفت که گوشی هایی که از این قابلیت استفاده می کنند، بازه قیمتی بالاتری دارند. فعال سازی همزمان چند داخلی، یکی دیگر از ویژگی های آی پی فون ها این است که کاربران می توانند به طور همزمان چندین افزونه را روی گوشی خود ثبت کنند. این ویژگی مخصوصا برای افرادی که حجم ارتباطات بالایی دارند و یا نیاز به پاسخگویی به خطوط تلفن با شبکه های مختلف دارند مفید است.

استفاده از دو پورت شبکه، اکثر تلفن های IP دارای دو پورت LAN هستند و این به این دلیل است که کاربر می تواند علاوه بر اتصال تلفن IP به شبکه کامپیوتری تنها با یک اتصال شبکه، رایانه رومیزی خود را به شبکه متصل کند. ناگفته نماند که برخی از تلفن های IP تنها با یک پورت ساخته می شوند. این سبک از تلفن های IP بیشتر به دلیل کاهش هزینه تولید می شود و جز در موارد خاص زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد. اتصال هدست، امکان اتصال هدست نیز برای کاربرانی که مکالمه طولانی دارند و از در دست گرفتن گوشی خسته می شوند بسیار مفید است. بسیاری از گوشی های معمولی از این ویژگی پشتیبانی نمی کنند. با توجه به تنوع آی پی فون ها باید در هنگام خرید به این ویژگی توجه ویژه ای داشته باشید.

امکان افزودن کلید میانبر، اگر فردی پرمشغله هستید و نیاز به برقراری ارتباط و گفتگو با افراد مختلف در کمترین زمان ممکن دارید، آی پی فون برای شما مناسب است. این گوشی ها به شما این امکان را می دهند که کلیدها و میانبرهای کاربردی را اضافه کنید تا بتوانید در کمترین زمان ممکن به آنچه می خواهید برسید. شایان ذکر است که در هنگام خرید گوشی باید به این نکته توجه کنید که گوشی انتخابی شما دارای چنین قابلیت هایی است. قابلیت پشتیبانی از VPN، اگر قصد دارید از تلفن IP در اینترنت استفاده کنید، استفاده از VPN بسیار ضروری است. خوشبختانه برآورده شدن این نیاز در تلفن های IP به خوبی دیده می شود و می توانید از این قابلیت بهره مند شوید. همانند نمونه های قبلی اشاره می کنیم که هنگام خرید تلفن IP از پشتیبانی VPN اطمینان حاصل کنید.

کیفیت صدای HD، یکی از مزیت های تلفن های IP نسبت به گوشی های سنتی این است که در این گوشی ها امکان استفاده از امکانات ویژه تعبیه شده در آنها برای تنظیم کیفیت صدای ورودی و خروجی وجود دارد. کیفیت صدای HD نویز و اکو را در تماس های شما حذف می کند. اگر کیفیت صدای HD می خواهید باید برای این گوشی ها هزینه بیشتری بپردازید. قابلیت پشتیبانی از POE، قدرت از طریق اترنت ( Power Over Ethernet) امکان تامین برق از طریق شبکه اترنت است. در این حالت برق مورد نیاز تلفن ها توسط سوئیچ شبکه تامین می شود. این ویژگی به حفظ هر چه بهتر شبکه شما کمک می کند. در هنگام خاموشی هنگامی که یو پی اس برق سوئیچ شبکه را تامین می کند، اگر گوشی آی پی فون شما از POE پشتیبانی می کنند، منبع تغذیه آن را از طریق سوئیچ شبکه می بینید و گوشی های شما قطع نمی شود.

در این تصویر برخی ویژگی های گوشی آی پی فون را مشاهده می کنید.

در این تصویر برخی ویژگی های گوشی آی پی فون را مشاهده می کنید.

معرفی پرفروش ترین گوشی آی پی فون

گوشی آی پی فون، آی پی فون یالینک مدل MP56، یک تلفن تحت شبکه مبتنی بر اندروید 9 است که از یک صفحه لمسی خازنی 7 اینچی و تجربه سازگار با SfB و سرعت پاسخ سریعتر برخوردار میباشد و همچنین قابلیت ارتقا نسخه سیستم عامل نسخه Teams را نیز دارا میباشد که این گزینه، یک انتخاب آسان و قابل اعتماد برای کارمندان اداری است. آی پی فون یالینک مدل MP56 به لطف پشتیبانی از تکنولوژی صوتی و مگنتی Yealink Optima HD و اتصال بلوتوث برای هدست های بلوتوث، همکاری با کیفیت بالا را با انعطاف پذیری تسهیل می کند. آی پی فون یالینک مدل MP56 دارای دو پورت اترنت گیگابیتی می باشد همچنین این محصول از برند یالینک قابلیت پشتیبانی از PoE را نیز دارد. آی پی فون MP56 دارای جک هدفون از نوع RJ9 (4P4C) می باشد.

آی پی فون گرنداستریم GRP2634، بخشی از سری تلفن های شبکه گرنداستریم درجه حامل GRP، یک مدل حرفه ای 8 خطی است که با قابلیت لمس صفر برای استقرار انبوه و مدیریت آسان طراحی شده است. این تلفن شبکه دارای طراحی شیک و مجموعه ای از ویژگی های نسل بعدی، از جمله کنفرانس صوتی 5 طرفه برای به حداکثر رساندن بهره وری، پشتیبانی از PoE و قابلیت Wi-Fi یکپارچه، صدای Full HD در بلندگو و گوشی است تا به کاربران امکان برقراری ارتباط را بدهد. در این گوشی از امواج وای فای که دارای استاندارد 802.11 a/b/g/n/ac هستند برای ارتباط سریع و باکیفیت استفاده شده است که سرعت تبادل اطلاعات 2.4 تا 5 گیگاهرتز را شامل می شود. گوشی گرنداستریم مدل GRP2634 دارای پورت اترنت و فناوری PoE میباشد.

آی پی فون بی سیم اسنوم M70، یک دستگاه اداری کامل برای تحرک نامحدود در محل کار است. این گوشی نه تنها بسیار سبک و جمع و جور است، بلکه به لطف استاندارد بالای کیفیت ساخت و لایه بیرونی محافظ بسیار بادوام است. گوشی ویپ اسنوم M70 یک تلفن اداری همه کاره، سبک و مدرن DECT از جدیدترین نسل و افزودنی عالی برای هر محل کار سیار است. تلفن بی سیم اسنوم مدل M70 تا 300 متر در فضای باز و تا 50 متر در داخل خانه را پوشش می دهد. باتری گوشی بی سیم مدل M70 در زمان مکالمه تا 17 ساعت و در حالت آماده به کار حدود 200 ساعت دوام می آورد. تلفن بی سیم M70 دارای جک هدفون 3.5 میلی متری برای هدفون های سیمی و دو آنتن برای انتقال بهتر و عملکرد بهتر و بلوتوث LE برای اتصال و موقعیت یابی هدفون است.

در این تصویر گوشی آی پی فون را که از پر فروش ترین آن ها است مشاهده می کنید.

آی پی فون یالینک T54W، که مخصوص مدیران پرمشغل حرفه ای ها طراحی شده است، اولین تلفن VoIP تجاری با کاربری آسان است. صفحه نمایش LCD رنگی 4.3 اینچی قابل تنظیم که با بلوتوث داخلی 4.2 داخلی و Wi-Fi دو باند 2.4G/5G، تلفن IP SIP به راحتی و با انعطاف پذیری می توانید زاویه دید راحت را با توجه به شرایط شخصی و نیازهای محیطی پیدا کنید. این گوشی قدرتمند دارای سیستم عامل لینوکس و همچنین دستگاه ذخیره سازی، پشتیبانی از کدک Opus، پشتیبانی از 16 اکانت SIP، پورت شبکه گیگابیتی، پشتیبانی از POE و کنفرانس صوتی پنج طرفه است. طراحی زیبا، صفحه نمایش رنگی و لمسی بزرگ، دوربین و بلندگوهای باکیفیت، پورت های ورودی و خروجی کارآمد و همچنین در برخی مدل ها سیستم عامل اندروید از ویژگی های عالی گوشی های مدیریتی یالینک است.

در این تصویر گوشی آی پی فون را که T54W از پر فروش ترین آن ها است مشاهده می کنید.

در این تصویر گوشی آی پی فون را که T54W از پر فروش ترین آن ها است مشاهده می کنید.

نتیجه گیری در خصوص گوشی آی پی فون

گوشی آی پی فون، تلفن IP یا آی پی فون یک سیستم تلفنی است که از اتصال اینترنت برای ارسال و دریافت داده های صوتی استفاده می کند، بر خلاف تلفن معمولی که از خط ثابت برای انتقال سیگنال های آنالوگ استفاده می کند. تلفن های ویپ آی پی نیز از طریق روترها و مودم ها به اینترنت متصل می شوند و سیستم های تلفن IP از پروتکل اینترنت (IP) یا سایر پروتکل های دیجیتال برای ارسال ارتباطات صوتی از طریق اینترنت استفاده می کنند. تلفن های IP انواع مختلفی دارند و انتخاب کاربران معمولا به نقش کاربر و انتظاراتی که از آن گوشی دارند بستگی دارد.

به طور کلی انواع تلفن های VoIP یا تلفن های شبکه بر اساس نیاز به چند دسته تقسیم می شوند که شامل تلفن های شبکه ساده که برای ارتباط صوتی استفاده می شوند، تلفن های شبکه تصویری که علاوه بر انتقال صدا امکان ارتباط تصویری را نیز دارند. تلفن تحت شبکه بی سیم که امکان جابجایی و ارتباط با شبکه را به کاربر می دهد و در نهایت یک تلفن کنفرانس مخصوص استفاده در سالن ها یا اتاق های اجرایی. از جمله مزایای استفاده از سیستم تلفن تحت شبکه یا تلفن IP، استفاده از آن بر روی رایانه های رومیزی، لپ تاپ یا گوشی های هوشمند است که فقط نیاز به اتصال به اینترنت دارد. انتخاب یک «تلفن IP» مناسب در نگاه اول ساده به نظر می رسد، اما تنوع روزافزون تجهیزات و قابلیت های این دسته از گوشی ها، انتخاب را برای مشتری دشوار می کند.

در واقع باید با توجه به نیاز شرکت یا سازمان، یک «تلفن IP» مناسب انتخاب کرد. برای تهیه یک گوشی آی پی فون باید چند نکته را در نظر گرفت، تعداد اکانت یا داخلی که می توان روی یک تلفن قرار داد، کیفیت صدای HD از دیگر نکات قابل توجه می باشد، انواع پروتکل های قابل پشتیبانی، کلید اعلام وضعیت آزاد یا اشغال بودن داخلی ها، پورت EHS جهت ارتباط بی سیم با هدست های دارای تکنولوژی، پورت هدست با جک های استاندارد، دوربین جهت مکالمه تصویری، امکان استفاده از PoE. همچنین استفاده از آی پی فون ها مزایایی از قبیل، نصب و راه اندازی آسان، مقرون به صرفه بودن، امنیت بالا، کنترل از راه دور و امکانات جانبی فراوان دارد. همراهان عزیز شما می توانید برای خرید و مشاهده انواع کابل شبکه و گوشی آی پی فون به آدرس اینترنتی ایمن ارتباط مراجعه نمایید.

سوالات متداول

سیستم VoIP چه امکاناتی دارد؟

انتقال تماس، ضبط مکالمات، ایجاد کنفرانس‌های تصویری و صوتی، قابلیت باز کردن درب ورودی، نگه داشتن تماس و موزیک انتظار، یکپارچه کردن سازمان و کارمندان.

مهمترین شرکت‌هایی که تلفن‌های تحت شبکه و VoIP را تولید می‌کنند، کدامند؟

برندهای زیادی در جهان هستند که از فناوری VoIP در تولید محصولات خود استفاده می‌کنند. اما مهمترین و با کیفیت‌ترین آنها شرکت‌های پاناسونیک، یالینک و گرنداستریم هستند. به تازگی شرکت یستار (Yeastar) هم به جمع این بزرگان اضافه شده است. هر کدام از این شرکت‌ها، مزایا و ویژگی‌های خاص مربوط به محصولاتشان را دارند و با توجه به نیاز کسب و کار شما، باید انتخاب دقیقی صورت بگیرد.

آیا تلفن تحت شبکه در سازمان‌های کوچک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

بله، تلفن تحت شبکه در سازمان‌های کوچک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع، استفاده از تلفن تحت شبکه در سازمان‌های کوچک می‌تواند بسیار مفید باشد، زیرا این دستگاه با کاهش هزینه‌های ارتباطی، افزایش بهره‌وری و بهبود ارتباطات درون سازمان، به کسب و کار کمک می‌کند.

قابلیت POE در گوشی های تحت شبکه چیست؟
از قابلیت POE برای انتقال برق مورد نیاز گوشی از طریق کابل شبکه استفاده می شود. با استفاده از این قابلیت از هزینه های جداگانه برای سیم کشی برق دستگاه جلوگیری می کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *