مقالات

آشنایی با تلفن ویپ

آشنایی با تلفن ویپ

آشنایی با تلفن ویپ و معانی آن

همانطور که در مقالات پیشین راجع به تلفن ویپ و انواع آن صحبت کردیم، در این مقاله قصد داریم در جهت آشنایی با تلفن ویپ بیشتر و بهتر شما عزیزان بکوشیم. در این مقاله به ارائه توضیحات درباره اصطلاحات رایج در زمینه تلفن voip، همچنین اینکه یک سیستم تلفن ویپ به چه معناست میپردازیم. بنابراین اگر به دنبال راه‌ اندازی تلفن ویپ به عنوان یک زیرساخت ارتباطی جدید و کارآمد یا مقیاس‌ بندی سیستم موجود خود هستید، مقاله آشنایی با تلفن ویپ به شما کمک خواهد کرد.

اما در ابتدا به توضیح مختصری در زمینه اینکه تلفن ویپ چیست میپردازیم. خود کلمه ویپ مخفف عبارت «Voice over Internet Protocol» است که به معنی انتقال صدا در بستر اینترنت یا شبکه کامپیوتری میباشد. درباره مرکز تلفن PBX نیز باید گفت که PBX مخفف کلمات «Private Branch exchange» است. دستگاه PBX که با نام مرکز تلفن سانترال نیز شناخته میشود مثل یک مرکز مخابرات کوچک درون یک مجموعه و سازمان قرار می‌گیرد و تماس‌ های بین افراد و کارمندها را درون یک اداره یا کسب و کار برقرار می‌کند. این دستگاه ابتدا تماس را دریافت میکند، سپس اقدام به انتقال و راهنمایی تماس تماس‌گیرنده به بخش‌ های مختلف می‌کند.

حال که با مفهوم ویپ و مرکز تلفن سانترال آشنا شده ایم، بیایید به توضیح اینکه یک سیستم تلفن ویپ یا «IP-PBX» چیست بپردازیم. مرکز تلفن ویپ، به عنوان تکنولوژی مدرن در زمینه ارتباطات تلفنی نسل جدید شناخته میشود. و در حال جایگزینی با تلفن سانترال‌ های آنالوگ (PBX) مانند پاناسونیک است. بی شک در آینده‌ای نه چندان دور بطور کامل جایگزین آن خواهد شد. سرویس voip شما را قادر میسازد که در بستر شبکه و به صورت آنلاین با استفاده از تلفن تحت شبکه، کامپیوتر شخصی، آیپی فون، تلفن همراه یا تلفن عادی که به رابط ویپ متصل است، تماس های تلفنی خود برقرار نمایید.آشنایی با تلفن ویپ

اصطلاحات رایج برای آشنایی با تلفن ویپ

اصطلاحات زیادی در زمینه تجهیزات ویپ و گوشی ویپ وجود دارند، که شما برای اینکه درک درستی از یک مرکز تلفن تحت شبکه داشته باشید نیاز به دانستن آنها دارید. دانستن این اصطلاحات در آشنایی با تلفن ویپ بسیار موثر است. همچنین این تعاریف به شما کمک می کند تا زمانی که شروع به تحقیق و پیاده سازی سیستم مناسب برای سازمان خود می کنید، نحوه عملکرد voip را درک کنید.

  • SIP» Session Initiated Protocol»

پروتکل شروع جلسه SIP پروتکلی است که برای شروع جلسات voip استفاده می شود. همچنین به شما این امکان را می دهد که هر اتصال را حفظ، اصلاح یا خاتمه دهید. به عنوان یک پروتکل سیگنالینگ، زمانی استفاده می شود که دو یا چند نقطه پایانی از طریق صدا، ویدئو یا پیام با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به طور کلی SIP استانداردی است که اجازه میدهد تجهیزات ویپ در یک شبکه ویپ با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

  • SIP Server و SIP Trunk

SIP Server بخش اصلی در سامانه IP-PBX است که وظیفه مدیریت ارتباطات مبتنی بر SIP را برعهده دارد. و SIP Trunk یک کانال ارتباطی، برای انتقال صدا و تصویر بر اساس استاندارد SIP میان دو سیستم ویپ میباشد.

  • PSTN» Public Switched Telephone Network»

PSTN مجموعه ای جهانی از تلفن ها و سایر دستگاه های متمرکز بر صدا است. و شامل دستگاه هایی است که در سطح ملی یا محلی کار می کنند. به زبان ساده، زیرساختی است که امکان ارتباطات خصوصی و عمومی را فراهم می کند. خطوط تلفن، شبکه‌های سلولی، کابل‌های فیبر نوری و کابل‌های تلفن زیردریایی را به هم متصل می‌کند که به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد به یکدیگر متصل شوند.

  • ISDN» Integrated Services Digital Network»

راه‌کاری است در جهت دیجیتال کردن شبکه PSTN برای انتقال هم‌زمان چندین صدا و داده روی یک خط.

سایر اصطلاحات جهت آشنایی با تلفن ویپ

  • Codec

هنگامی که در مورد کدک در زمینه سیستم voip صحبت می شود، وظیفه آنها فشرده سازی داده های voip برای صرفه جویی در پهنای باند و بهبود سرعت اتصال است. همچنین آنها با استفاده از کدک های G.722 یا G.729، کیفیت صدای تماس های شما را با دوبرابر محدوده فرکانسی یک تماس تلفنی معمولی بالاتر میبرند.

  • DHCP» Dynamic Host Configuration Protocol»        

پروتکل پیکربندی میزبان پویا DHCP توسط دستگاه های شبکه سمت کلاینت برای تخصیص یک آدرس IP و سایر پارامترهای مهم برای ایجاد اتصال استفاده می شود. همچنین تضمین می کند که آدرس های IP منحصر به فرد هستند. تلفن ویپ را می توان با IP ثابت یا پویا پیکربندی کرد.

  • DID» Direct Inward Dialing»

عبارت از امکان تماس مستقیم و بدون واسطه از بیرون با داخلی افراد یک سازمان میباشد.

  • DND» Do Not Disturb»

در صورت فعال کردن این گزینه روی گوشی تلفن ویپ، تلفن موردنظر دیگر زنگ نمی‌خورد.

  • FXO» Foreign Exchange Office»

برای اتصال خط تلفن ثابت مخابرات به مرکز تلفن ویپ احتیاج داریم مرکز تلفن، برد تلفنی یا پورت گیت‌وی fxo داشته باشد.

  • FXS» Foreign Exchange Station»

برای استفاده از گوشی تلفن آنالوگ معمولی باید آن را به پورت گیت وی fxs وصل کرد. این پورت می‌تواند روی دیوار یعنی پریز معمولی، برد تلفنی، گیت‌وی یا مرکز تلفن باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *